De'li Winksler

Ortak paydamız 1D sınıfında okuyan çocuklarımızdı önce. Kuzularımız sınıflarında “mee mee” diye bağırırlarken, bizler de dışarıdaki otlaklarda özgürce gezinelim istemiştik.

Haberin Devamı

Ortak paydamız 1D sınıfında okuyan çocuklarımızdı önce. Kuzularımız sınıflarında “mee mee” diye bağırırlarken, bizler de dışarıdaki otlaklarda özgürce gezinelim istemiştik. Bir, iki derken, öyle güzel bir ekip olduk ki, kahkahalarımızdan yer gök inler oldu.

Deli Winksler

Gün geliyor Voltran’ı birleştiren aslanlar misali birleşiyoruz birbirimiz için; gün geliyor Altın Kızlar olup yiyip içiyor, alışverişe çıkıyoruz. Kıvamımız iyice koyu. Anne çocuk saatlerimizde D’li bebelerimiz kudururken, DE’Lİ Analar olarak biz de diğer köşede eğlenmemize bakıyoruz. Okulun veliler için hazırladığı sosyal aktiviteler ya da kurslarına Winks perileri olarak kanat çırpıyoruz. Evet, adeta DE’Lİ Winks kızlarız biz. Her birimizin karakterinin rengi de, hayatın kattığı içerik de, barındırdığımız güç de farklı. Ve bu farklılığı ortak güce dönüştürebilen, birbirimizi gerektiğinde düzelten, gerektiğinde geliştiren güzel bir ekip elde etmişliğimizin dayanılmaz hafifliğini yaşıyoruz. Kimler var bu ekipte peki?

Haberin Devamı

Deli Winksler

KUMRAL WINKS FULYA

Burcu: Koç
Sık kullandığı renk: Fuşya & pembe
Sık görüldüğü yerler: Bağdat Caddesi ve Ataşehir
Sloganı: Yeni bir AVM açıldı hadi gidelim.

Grubun kurucusu. Yönetim kurulu başkanı. İçimizdeki tek kız anası. Güler yüzlü yeşil gözlü dilber. Okullu PR, alaylı organizatör peri. Alım satım işleri, kutlama merasim türü organizasyonların ön ayakçısı. Mutlaka her soruna cevap verebilecek pratik ve teorik bilgisi mevcut. Ortak payda. Hem grupça hem de teke tek görüşmelerin vazgeçilmez ismi. Takımın terapisti de denebilir. Tam bir yenilik tutkunu. Nerede bir yeni, orada o peri. Uçar gider, test eder sonra da arkasından bizleri sürükler. AVM tutkunu. Yakında yeni açılanların kurdele kesme işini ona verirlerse şaşmamak lazım.

Haberin Devamı

SARI WINKS SELDA:

Burcu: Aslan
Sık kullandığı renk: Kahverengi
Sık görüldüğü yerler: Çekmeköy’ün kuzey güney, doğu ve batısına doğru 3’er km.
Sloganı: Buralarda bir yerlere gitsek olmaz mı? Ben oraları bilmiyorum çünkü.

Sarı perimiz kedigillerden bir turizmci. Evinde ya da evine yakın çevrede zaman geçirmeyi sever. Sabah keyfine düşkün. Bu nedenle buluşmaların erken saatte olmasını tercih etmez. Mümkünse yuvasında bizleri etrafına toplasın ki hep beraber mırıl mırıl uzanıp gerinelim. Bunun yanı sıra el sanatları kurslarının müdavimi. Elleriyle hayat bulan birçok ürün bizlerin evlerinde de zevkle kullanılmakta. Bizim mızmızlandığımız konulara iyi tarafından bakan hümanist kişilik.

Haberin Devamı

AÇIK KIZIL WINKS: ZERRİN

Burcu: İkizler
Sık kullandığı renk: Bej
Sık görüldüğü yerler: Son bir dört aydır, İstanbul kazan o kepçe.
Sloganı: Gluten varsa yemem.

Narin nazik bankacı peri. Sakin sesiyle konuşurken, birden sivri biber kıvamına girip seni oturduğun yere çakabilir de. Cildine parlaklık veren kürün ya da kremin ismini ya da içeriğini bizimle asla paylaşmaz. Kıyısında köşesinde de olsa bluzlarının bir yerinde mutlaka bir dantel, bir şifon ya da ipek motif olmalıdır. Kökeni uzanmasa da Çarlık Rusya’sının izlerini gerek asilzade duruşuyla gerek mimikleriyle gerekse tutumuyla hala yaşatan, aslı kıvırcık ama sık sık bakımı ve fönü yaptırılmış saçlarıyla aramızdaki yerini almıştır.

Haberin Devamı

KESTANE WINKS: AYNUR

Burcu: Oğlak,
Sık kullandığı renk: Şimdilik siyah
Sık görüldüğü yerler: Ataşehir
Sloganı: Hayırlısıyla bir doğurayım, ondan sonra bakarız.

Çok yakında oğluna bir de kız kardeş hediye edecek olan tam bir Osmanlı hatunu. Mert, dobra, özü sözü bir finansçı peri. Duruşu da sunumu da sağlam. Hem ince düşünceli hem ince zevkli. Üstüne bir o kadar da çalışkan. Yemeklerinin tadına doyum olmadığı bir gerçek. Eviyle uğraşmaktan, değişiklikler yapmaktan hoşlanır. Düzen nizam işleri ondan sorulur. Her an küçük misafirimiz aramıza katılacak halde olmasına karşın, her şeye “ben yardım edeyim” diye ilk girişen güzel She-ra tiplemesi.

ESMERALDA WINKS: IŞIL

Burcu: Koç
Sık kullandığı renk: Koyu renklerin tümü
Sık görüldüğü yerler: Ofisinin olduğu Ataşehir ve civarı
Sloganı: Sizin yüzünüzden kocam beni işten atacak.

Haberin Devamı

Genellikle kaşları her daim kalkık, bir gözü bizde bir gözü ofisinden gelecek telefonda, koltuğun ucunda eğreti oturan mimar peri. Konuşurken, uzun siyah saçlarını kulağının arkasına atıp durduğunun farkında değil. Aramızda geç açılıp tam parlayanlardan. Hem lokman hekim kıvamında hem bilim destekli sohbetli. Koca taşlı yüzüklerini gözümüze sokacak gibi ellerini kullanarak konuşan bu Hint kınası paketlerinin üzerindeki hoş hatunlara benzeyen kızımızın yanındayken sitar eşliğinde dans edesi gelir bize.

KAHVE WINKS: DERYA

Burcu: Yay
Sık kullandığı renk: Gri siyah
Sık görüldüğü yerler: Ümraniye, Sancaktepe, Fenerbahçe
Sloganı: Hımm, ben araştırayım, dönerim size.

Aramıza telefon, mesaj ya da diğer teknolojik bağlantılarla katılan, bazı tatil ve özel günlerde fiili iştirak edebilen sigorta perisi. Hem etrafta olamayıp hem etraftan en çok nasıl kendisinin haberdar olmasının nedenini söylemez ama bilgiyi anında paylaşır. Özel dedektiften hallicedir. Soğukkanlı, pratik ve becerikli. İşinden evine gelip, hem iki saat içinde yedi çeşit ikram hazırlayabilme yeteneğine sahip. Ne zaman uyuduğu belli değil. Akşam beğendiğin bir atkıyı sabaha istediğin renkte boynunda bulabilirsin örneğin. Ne arada hangi derede yüzdüğünü anlamanız mümkün olmaz.

KOYU KIZIL WINKS BENDENİZ ise terazi burcumla, kırmızı ve siyahımla, şu sıralarda dilime pelesenk olan “sahneye de çıkalım”la yolculuğuma devam ediyorum arkadaşlarımın içinde.

Deli Winksler

Biziz…Aktif, dinamik, heyecanlıyız…. Kendilerini ihmal ediliyor kalıbına sokmasınlar diye eşlerimizi de birbiriyle arkadaş yapıp, “hadi eğlenin baş başa” diyerek aslında kendimize “baş başa”lık yaratanız. Akıllıyız, hoşuz, zamanı zevkle harmanlayanız. Biz 1D sınıfı analarıyız. DE’Lİ Winks kızlarıyız. Ve böyle güzel birlikteliklerin hepinizde olması temennilerini samimiyetle yollayanız…

Yazarın Tüm Yazıları