GeriDeniz Berksoy Restorana gittiğinizde sağlıklı seçimler yapın!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Restorana gittiğinizde sağlıklı seçimler yapın!

Restorana gittiğinizde sağlıklı seçimler yapın!
23- Ukrayna

Tüketilen et miktarı (Ton): 297,000

Yüzdesi: 0,49

Yemek siparişi verdiğinizde, içeriğinde ne kadar yağ ve kalori olduğunu biliyor musunuz?


Restorana gittiğinizde sağlıklı seçimler yapın

Restoranda yemek siparişi verdiğinizde, içeriğinde ne kadar yağ ve kalori olduğunu biliyor musunuz? Market alışverişinden farklı olarak, restoranda sipariş ettiğiniz besinlerde içeriğine ne eklendiğini ve ne kadar miktarda eklendiğini kestirmeniz güç.

Sipariş ettiğiniz yemeğin yanı sıra; gelen yardımcı yiyecekler gizli kalorileri temsil edebilir. Besin içeriklerine genellikle lezzet vermesi için un, sos, krema, tuz vb. eklenebilir. Diyet planınızdan sapmadan ev dışında da yemek yiyebilirsiniz. Peki bunu nasıl sağlarsınız?


DIŞARIDA YEMEK YEDİĞİNİZDE DÜŞÜK KALORİLİ BESLENME İPUÇLARI NELERDİR?

Başlangıçlar:

Restorana gittiğinizde sağlıklı seçimler yapın

Restorantlarda yemekten önce bazı aperatifler sunulabilir. Genel olarak zeytin, zeytin ezmesi veya çeşitli meze ve ekmekler servis edilir. Meze içeriği kızartma ve yağ içeriği çok olan veya ekmek içeriği çok olan başlangıçlardan uzak durun. Ayrıca başlangıç kısmını atlayarak da kaloriyi azaltabilirsiniz.


Çorba:

Restorana gittiğinizde sağlıklı seçimler yapın

En iyi seçim tavuk suyu, bakliyat veya domatesli çorbalardır. Kremalı, balıklı veya ezme çorbalar fazla kalori içerebilir.


Ekmek:

Restorana gittiğinizde sağlıklı seçimler yapın

Sarımsaklı ekmek, kruvasan, poğaça vb. ekmek ürünleri tam buğday veya çavdar ekmeğinden daha fazla kalori içerir.


Salata: 

Restorana gittiğinizde sağlıklı seçimler yapın

En iyi seçim mevsim sebzelerinden yapılan salatalardır. Tüm ekstra kalori kaynakları sınırlandırılmalıdır (kroton ekmek, peynir, nar ekşisi, mısır vb). Ayrıca salataya eklenen yağ miktarına dikkat edilmelidir. Salatada tuz tüketimi sınırlandırılmalıdır. Tercihen himalaya, kaya veya deniz tuzu az miktarda kullanılabilir.


Meze:

Restorana gittiğinizde sağlıklı seçimler yapın

Yeşil sebzeleri, fırın, haşlanmış, köz, ızgara veya yoğurtlu olan meze içerikleri tercih edilmelidir. Patates kızartması, patates cipsi, mayonez soslu mezeler, diğer kızartmalar yüksek kalori ve yağ içerir. Meze tercihiniz en fazla 2-3 çeşit olsun


Ana Yemek:

Restorana gittiğinizde sağlıklı seçimler yapın

Makarnalar, kremalı soslu yiyecekler, kaşar peynir vb. yağlı peynirler ile içeriği zenginleştirilmiş yemekler ve sandviç türü yiyecekleri pas geçmelisiniz. Ana yemeği seçerken sağlıklı terimler aramalısınız. Örneğin: fırınlanmış, haşlanmış, yağ eklenmemiş, ızgara, rosto. vb.


Tatlı:

Restorana gittiğinizde sağlıklı seçimler yapın

Yemeği bitirdiğinizde aslında canınız tatlı istemez. Ama yine de tercih etmek isteyebilirsiniz. Tatlı sipariş ettiğinizde, taze meyveli, sorbe veya dondurma içeren daha sağlıklı tatlılar tercih edebilirsiniz.


İçecek:

Restorana gittiğinizde sağlıklı seçimler yapın

Yemekle birlikte içecek olarak şeker içeren gazlı içeceklerden uzak durun. Soda veya mineralli su tercih edebilirsiniz. Yemekle birlikte su içimi ile ilgili tartışmalı veriler sebebiyle en ideali yemek öncesi su içmektir. Çay ve kahve türü ise yemekten hemen sonra içilmemeli ve şeker içermemelidir. Alkol tercih edenler düşük kalorili olan kırmızı şarabı tercih edebilir.

False