Diş etleriniz olması gerektiğinden daha mı uzun?

Diş eti manikürü, bazı diş eti hastalıklarının da önüne geçiyor.

Haberin Devamı

Gülümsediğiniz de dişlerinden çok diş etleriniz mi görünüyor? Diş etlerinizin fazla uzun olması sizi rahatsız mı ediyor? Diş Hekimi Aslı Ercanlı, bu sorunun diş eti manikürü ile kolayca çözülebileceğini belirtti.

Ağız ve diş sağlığının korunması ya da geri kazanılmasında estetik diş hekimliği uygulamaları son derece önemli. Dişlerin belli bir hizası olduğu gibi diş etlerinin durması gereken bir sınır olduğunu hatırlatan Ercanlı,“Diş etlerinin dişi fazla örttüğü durumlarda diş eti manikürü yapılmalı. Bu sayede hem estetik görünüm kazanılıyor hem de diş etlerinin olası hastalıklarının önüne geçiliyor” diyerek uygulamanın gerekliliğini anlattı.

Diş eti manikürü nedir?

Diş eti manikürünün kısa sürede ve kolay bir şekilde uygulanan yöntemlerinden biri. Gummy smile adını verdiğimiz durumlarda, yani güldüğünüz vakit diş etlerinin fazla örterek dişi küçük gösterdiği durumlarda gönül rahatlığı ile uygulanıyor. Tek seanslık bir uygulama ile diş etleri olması gereken sınıra çekiliyor ve uygulama sonrasında özgürce gülümseyebiliyorsunuz. Bu sayede diş etlerinin gülümsemenizi engellediği durumların ortadan kalkıyor. Diş etlerinin sınırı aşması bazı diş eti hastalıklarının da ilk adımı olabilir, bu yüzden mutlaka bir uzmana başvurulmalı. 

Yazarın Tüm Yazıları