“Senden nefret ediyorum ne olur beni terk etme”

Bu kitap, herkesin iç dünyasına ayna tutacak....

Haberin Devamı

İnsanın iç dünyasındaki iyi ve kötünün uzlaşmaz ve durulmaz çatışmasının işleyişini vaka örneklerinin ışığında anlatan "Senden nefret ediyorum ne olur beni terk etme" iç dünyamıza ayna tutacak.

Düzenli bir aile hayatı olmayan, ebeveynlerin çatışmalarının ortasında yer alan, en çok ihtiyacı olduğu yaşta anne sevgisi ve ilgisinden mahrum kalan, aileleri tarafından yalnızlığa itilen, ayrılma, boğulma, yutulma, boşluk, hiçlik, bağlanma ve terk edilme durumlarına karşı aşırı tepkisel olan, kendine zarar verme, alkol ve uyuşturucu kullanma, yeme bozuklukları ve intihar teşebbüsleri gösteren, iyiyi ve kötüyü birbirinden ayırt etmekte zorlanan, sağlıklı karar verme mekanizmalarından mahrum kalan, kaybettikçe korkan, korktukça sevdiklerini kaybeden Azra’nın hüzünlü hikâyesini anlatıyor.

Borderline ve narsisistik kişilik bozuklukları gibi psikolojik sorunlar, aşk, yakın ilişkiler, aile, evlilik ve cinsellik konularındaki yazılarıyla, kitaplarıyla ve ruh sağlığı profesyonellerine verdiği psikoterapi eğitimleriyle çalışmalarını sürdüren, Psikoterapist Cem Keçe; oldukça sade ve anlaşılabilir bir üslupla, tanısı ve terapisi oldukça güç olan, duygularda, insan ilişkilerinde, davranışlarda dengesizlik ve aşırı kaybetme korkusu, sürekli olarak terk edilme duygusunun yarattığı panik ile kendini gösteren borderline yapıyı tartışmaya açıyor. Modern toplumlarda süratle yayılan borderline yapıyla ilgili var olan, yeni, özgün, kuramsal ve pratik psikoterapötik ilkeleri “Senden nefret ediyorum ne olur beni terk etme” adlı kitabında bir araya getiriyor. Özellikle nesne ilişkilerine dayanan kuramsal yaklaşımları harmanlıyor. Borderline kişinin kendi içine gömülüp tüm dikkatini terk edilme ve kaybetme korkusuna vermesinin ilk başta kendisini, ailesini ve sonra toplum yaşamını nasıl olumsuz etkilediğini ve bölünmüş bir ruhsal yapı ile birlikte ne tür acılara maruz kaldığını soruşturuyor. Detaylı analizlere ve Azra’nın hikâyesine dayanarak borderline yapının çok yaygın bir kişilik örgütlenmesi olduğuna dikkat çekiyor.

Yazarın Tüm Yazıları