Erkekler neden göğüs sever?

Erkek, memeleri gördüğü zaman ilk olarak görsel bir uyarıyla iç dünyasındaki meme imajıyla bağlantıya geçiyor.

Haberin Devamı

Süt bezleri, süt yolları, lenf kanalları, kas, yağ ve bağ dokusundan meydana gelen meme, kadınlığın ve doğurganlığın sembollerinden biridir. Memeler kadını uyandıran ve tahrik eden anahtarlardan biridir. Cinsel açıdan kadını uyarmak, boşalmasını veya orgazm olmasını sağlamanın en kolay yolu memeleri uyarmaktır. Hem kadın hem de erkek bu durumu kullanıp seksten daha çok haz alabilir.

Haz kaynağı memeler

“Memenin içi kuyruk yağıdır, sadece erkeği kandırmaya yarar!” sözüne katılmıyorum. Memelere yani göğüslere olan ilgi binlerce yıl öncesine dayanıyor. Ana tanrıça heykeli, büyük memeli ve geniş kalçalı bir kadındır. O dönemlerde bolluk ve bereketi simgeleyen büyük memeler günümüzde tamamen cinsellikle ilgili olarak algılanıyor. Hatta memeler erkekler için yasak meyve anlamına gelebiliyor. Bilinen en tahrik edici cinsel organlardan birisi olan memeler erkekler için çok önemlidir. Çünkü dozunda bir göğüs çatalını görünce tahrik olmayan erkek hemen hemen yok gibidir. Erkek görsel olarak daha kolay uyarılırlar. Erkek her zaman kendilerinde olmayanı veya saklı olan şeyi merak ettiği için memeler daha çok haz kaynağı olarak görülür. Ancak memeleri önemli kılan sadece seksi olmaları değildir, erkeklerin memeyle geçmişleri çocukluklarına kadar dayanır.

Erkeğin memelere olan ilgisi emzirme sürecine dayanır

Bebeğin dünyaya geldiği ilk aylarda, bebek ile anne adeta birbirlerine yapışıktırlar. Bu dönemlerde bebek kendi varlığını annesinin gözlerinde ve kendisine olan yaklaşımlarında ararken, ruhsal ve bedensel ihtiyaçlarını annesinin memesinden ve dokunuşlarından karşılar. Annenin bebeğiyle kurduğu olumlu bağ ve onun dilinden anlama çabaları, vaktinde memesini vererek sakinleştirebilme becerisi, bebeğinin ruhsal gelişimi ve temel güven duygusunu geliştirebilmesi için çok önemlidir. Hatta bu yüzden “Ağlamayan çocuğa meme vermezler!” deyimi kullanılır. Bebek meme emmekten, anne ise onu emzirmekten zevk alır ve mutluluk duyar. Bu nedenle erkeğin memelere olan ilgisi emzirme sürecine dayanır.

Erkek, memeleri gördüğü zaman ilk olarak görsel bir uyarıyla iç dünyasındaki meme imajıyla bağlantıya geçiyor. Bu uyarı beyinde yer alan ilkel güdülerin ve çocukluk dönemine ait bilinç dışı kayıtlarının bulunduğu noktaya ulaştığında, memeler cinsel bir imgeye dönüşmeye başlıyor.

Beyin bilinç dışı olarak çocukluk yıllarındaki meme imajını harekete geçiriyor. Bu hisler hormonsal salgıların ve sinirsel sistemlerin harekete geçmesini sağlıyor ve kan yavaş yavaş penise doğru hareket etmeye başlıyor, penis sertleşiyor, erkek memelere bakmak, dokunmak ve meme uçlarını ağzına almak istiyor. Çocukluğunda zevk aldığı bir eylemle memeler arasında bağlantı kuran erkek, büyüdükçe karşı cinsin en dikkat çekici bölgelerinden biri olarak memeleri görebilir. Büyük ve iri memeler bilinç dışı olarak erkeğe emzirildiği dönemde annesinin süt dolu memelerini hatırlatabilir. Çünkü anne ve bebek arasında güçlü olan şey bebeğe aktarılan duygulardır. Yani dokunma, kucaklanma ve sevgi ihtiyacı, en az beslenmesi kadar bebeğin ruhsal gelişiminde önemlidir. Bu ihtiyaçlarını sağlıklı karşılayan bir erkek, memeleri hem tahrik edici bulacaktır hem de onlara dokunarak ve yalayarak kendini rahat, huzurlu, gevşemiş ve güvende hissedecektir. Kafanın rahat olması ve gevşemiş bir halde olmak erkek cinselliği için gereklidir. Çünkü cinsellik; rahatlamış ve gevşemiş bir halde, sevişmenin ve dokunmanın verdiği hazza odaklanarak, haz alıp haz verebilme, ruhu ve bedeni paylaşabilme, ne olursa olsun bir şekilde boşalabilme bilim ve sanatıdır. 

Yazarın Tüm Yazıları