Aç aç yarışı!

CHP’nin girdiği aç aç yarışını ibret ve dehşetle izliyorum! Kara çarşafa Altı Ok’lu rozet takılması, sonra da Kocaeli vilayeti İzmit Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na aday, Sefa Sirmen adlı muhterem zatın kentin mahallelerini Kuran kursları ile doldurma tasavvuru...

İŞÇİYE GİT

İsterseniz bu iki girişimin sağlamasını yapalım: Kara çarşaf, gündelik ve dışarlık bir kadın giysisi olarak bir dinsel kisvedir. Aslında Arabi ve gayri milli olan bu kisve ne yazık ki 1950’den sonra, dün ve bugün, bütün hükümetlerin koruyucu kanatları altında tuhaf bir meşruiyet kazanmıştır. Ve bu giysi ve kisve giderek karşı devrimin simgesine dönüşmüştür.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhuriyet devrimlerinin simgesi 6 Ok’lu rozeti işte bu karşı devrimci simgeye taktı. Sonra ne oldu bakın: CHP rozeti birkaç çarşafta üç ay takılı kalabildi. Eyüp’teki adaylık yarışında hesaplar tutmayınca çarşaflı turfanda partililer, Baykal’ın taktığı rozetleri törenle söküp çıkardılar.

CHP destek arayacaksa, aradığı desteğin kaynağı işçi ve memur sendikalarındadır; kentlerin emekçi ve yoksul kesimleridir. Devrimci ideolojiden boşanan bir CHP (biraz mizah yapalım), kılçıksız hamsiye benzer! 1950’den bu yana Cumhuriyet Devrimi’ni savunan CHP’nin politikası yanlış mıydı da 2009 yılında birden bunu fark etti? Bunun hesabı sorulur!

FES NE ZAMAN!

Anayasa’nın 24. maddesi bakın ne diyor? "Kimse, devletin sosyal, ekonomik, siyasi veya hukuki düzenini kısmen de olsa, din kurallarına dayandırma veya siyasi veya kişisel çıkar yahut nüfuz sağlama amacıyla her ne suretle olursa olsun, dini veya din duygularını yahut dince kutsal sayılan şeyleri istismar edemez veya kötüye kullanamaz."

CHP’ye göre AKP, Anayasa’nın 24. maddesine karşı davranışlar içindedir. Anayasa Mahkemesi de zaten bu yönde karar vermiştir.

Benim yorumuma göre CHP, 24. maddeyi çiğneyecek, ama devletin sosyal, ekonomik, siyasi veya hukuki düzenini kısmen de olsa, din kurallarına dayandırmak için değil, ama İzmit’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanmak için. Alt tarafı bir belediye başkanlığı yüzünden Cumhuriyet’in devrimci ruhu iki paralık oluyor.

Efendim, yozlaşma tepelerden yuvarlanan taşlara, akan çığlara benzer. Ya da hamile olup kız oğlan kız kalmak mümkün değildir! Fes açılımı ne zaman yapılacak ve bedeli ne olacak?

SABIKALANACAK

Beni üzen, CHP’nin sadece sağcı ve İslamcı gazetelerin değil bütün ulusal medyanın haber ve manşetlerinde maskara edilmesi.

"Çarşaf açılımı 87 günde bitti!" (Yeni Şafak, 05.02.09), "Baykal, Kur’an kursuna sarıldı!" (Yeni Şafak, 05.02.09), "Dinci CHP!" (Vakit, 06.02.09).

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yorumuna göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın istemesi durumunda, Sefa Sirmen belediyesi yer gösterecekmiş. Böyle bir yoruma kargalar bile güler.

Kemal Kılıçdaroğlu, İsmailağa cemaatine gidip "Bana neden oy vermiyorsunuz?" diye soracakmış. CHP, seçimlerden sonra, sirk dansözleri ile "Aç Aç" yarışına giremeyeceğini çok iyi anlayacak, ama çok geç olacak, çünkü sabıkalanacak!

Anayasa’nın devrim yasalarıyla ilgili 174. maddesini unutan CHP yöneticileri, bu maddeyi okurlarsa seçtikleri yolun çıkmaz olduğunu belki anlarlar! Çok yazık, çok yazık. Kimse kazı koz anlamasın: Yasalar bağlamında kimsenin Kuran öğrenmesine karşı değilim, efendim!
Yazarın Tüm Yazıları