Abarttık galiba!

Ayşen GÜR
Haberin Devamı

AGİT'in İstanbul'daki zirvesi şüphesiz çok önemli. Katılacak devlet adamlarının listesi insanın dudağını uçuklatıyor.

İstanbul'un da dudağı uçuklamış vaziyette. Alınan tedbirlerden en önemlisi, üç ilçedeki okulların iki günlüğüne kapanması. Trafiği sıkıştırmasınlar diye. Bir de bazı okulların güvenlik güçleri tarafından kullanacağı da söyleniyor.

Ama İstanbul'da her çocuk oturduğu ilçede okula gitmiyor ki! Keşke öyle olsa! Servis meselesi herhalde bu boyutta yaşanmazdı.

Birçok çocuk, oturdukları evden kilometrelerce ötedeki okullara gidiyor. Onları almak için her sabah evlerinin kapısına o korkunç servis minibüsleri dayanıyor. Dolayısıyla Şişli, Beşiktaş ve Beyoğlu'ndaki okulları kapatmakla bu ilçelerdeki trafik kargaşası tam olarak ortadan kaldırılamıyor.

Bunu farkeden İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu ilçelerde oturan BÜTÜN çocuklara tatil verdi.

Gerçi ‘‘sadece üç ilçe için söz konusu’’ deniliyor, ama belli mi olur, 17 Kasım'a altı gün var, bir bakarsınız sokağa çıkma yasağı bile ilan edilir!

Bir ödül

Hürriyet İstanbul bir yıllık kısa hayatında birkaç kez ödül aldı. Son olarak Şehir Plancıları Odası, kent kültürüne, kentlilik bilincine katkıda bulunan, kent planlama biliminin görüşlerine duyarlılık gösteren yayın organlarına ödül verdi. Ödüllendirilen medya arasında biz de bulunuyorduk.

Kent Planlama Basın Ödülü, bir kent gazetesi olarak bizi hem gururlandı, hem de daha önemlisi, cesaret verdi, teşvik etti.

Yazarın Tüm Yazıları