800 bin dolar leblebi çekirdek parası

Adı Maxwell Drew Johnson. Yüzü ay çöreği kadar. Üç hafta önce hayata gözlerini açtı. Ana adı Jessica Simpson, baba adı Eric Johnson. Jessica, bir koltuğa düzineyle karpuz sığdıranlardan. Portföyünde şarkıcı, müzisyen, aktris, TV yıldızı, çocuk ve yetişkin moda tasarımcısı, iş kadını, güzellik malzemeleri dizayneri gibi başlıklar var.

Haberin Devamı

Jessica daha doğum yapmadan kızı Drew'un özel resimleri için People dergisinden 800 bin dolar aldı. Ne şanslı çocuk derseniz, daha şanslıları da var. Sinema, müzik ve eğlence aleminin bazı ünlüleri için 800 bin leblebi-çekirdek parası. Bebek resimlerinde rekor Brad Pitt ve Angelina Jolie'de. People, Pitt ve Jolie'nin evlatlık aldığı Knox Leon-Vivienne Marcheline (11 milyon dolar), Shiloh Nouvel (4.1 milyon), Pax Thien (2 milyon)in resimlerine 20 milyon dolara yakın para ödedi.

Bebek resimlerini kapaktan yayımlayan People, Jennifer Lopez ve Marc Anthony'nin ikizleri Max ve Emme Muniz'in da yayım hakkını 6 milyon dolara kazandı.  Matthew McConaughey-Camila Alves çocukları 3 milyon, Sandra Bullock 2.7 milyon, Anna Nicole Smith'in oğlu Dannielynn 2 milyon, Christina Aguilera, Jessica Alba ( toplam 3 milyon), Nicole Richie, Jamie Lyns Spear ( 2 milyon) ile People listesine girdiler.

Haberin Devamı

Eğlence aleminin A listesi şöhretleri resimlerin satış parasını yardım kurumlarına bağışlıyor. Anjelina ve Brad yayım hakkı meblağlarını çeşitli hayır derneklerine havale etti. Tom Cruise-Katie Holmes çifti kızları Suri'nin resimlerini basan Vanity Fair'den para almadı. Mariah Carey-Nick Cannon ikiz çocukların resim satışlarını internet sitesi kanalıyla yoksullukla mücadele kurumlarına ücretsiz taşıdı.

Birbiriyle açık artırma yarışına girerek ünlülere milyonlarca dolar ödeyen People, Hello ve OK dergileri '' Yatırım yapıp risk alıyoruz ama pişman değiliz. Kapaktan yayımladığımız Jolie-Pitt, Lopez-Anthony resimleri ile People'ın tirajı yüzde 45, Vanity Fair'in yüzde 60 arttı. Şimdi hedefimiz Beyonce- JayZ'nin kızı Blue İvy. Rekor düzeyde  tekliflerimize '' Dünyaya ücretsiz tanıtacağız bebeğimizi.''diyerek olumsuz cevap veriyorlar.

Bebek resimlerine ilgi büyük. Halk şöhrete meraklı. Ünlülerin bebeklerini görmek için dergilere para veriyorlar. Ana-babalar yavrularını taş bebekler gibi süsleyip şovlara, güzellik müsabakalarına çıkartıyor. 250 bin çocuk yılda üç bin yarışmaya giriyor. Sabra Johnson adlı kızın dört yaşına kadar kazandığı kupaların sayısı 300. Hırslı analar ''Kızım yarışma kazansın, TV'ye çıksın da nasıl çıkarsa çıksın.'' diyor.

Haberin Devamı

Anneler yarışmalara katılsın diye okula gitmeyen kızlarının geleceğini eğitimle değil dış görünüşüyle kazanmayı planlıyor. Oysa binlercesinin yarışma kazanması, ekrana çıkıp şöhrete erişmesi mümkün değil. Ana ihtirası kurbanı çocuklar, başarısızlık hüsranı içinde yaşıyorlar.
 SaÄŸlıksız, tehlikeli bir oyun bu. Aşırı makyajla yarışmalar, dans gösterilerine çıkartılan ilkokul yaşındaki kızlar cinsel sapıkların çirkin eylemlerini körüklüyor.Â

Güzellik yarışmalarının yıldızı, altı yaşındaki Jon Bennett Ramsey evinde ölü bulunduğunda aylarca ' faili meçhul' cinayet olarak Amerika'nın gündeminde kaldı. Kayıp minik çocukların sayısı 80-100 bin arasında. Resmi makamların 12 yaşından küçüklerin güzellik yarışmalarının kaldırılması girişimi sonuç vermedi. Ülkede küçük çocuklarla seks yapan kayıtlı sapıkların sayısı ise 728 bin 435.
 Â

Yazarın Tüm Yazıları