500 haftada neler yapılır

Haberin Devamı

Eski editörleri arasında olduğum ve ilk göz ağrım olan DİVA Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Sevgili Pako’dan (Pakize Sükan) telefon geldiğinde çığlığı bastım.
“Neee 500. sayı mı? Yani 500 hafta!”
Sonra oturup bir hesap yaptım. 500 hafta neye tekabül ediyor diye...
500 hafta, 9.6 yıl eder! (bebek doğar, büyür, ilköğretim 3. sınıfa başlar)
500 hafta, 115 ay eder! (bir fabrikanın temelleri atılır, kurulur, üretime geçer, ihracata başlar) 500 hafta 3500 gün eder! (2 üniversite bitirirsin, yaz ve sömestre tatilleri de cebine kalır) 500 hafta 84.000 saat eder! (İngilizce, Fransızca ve Almancayı su gibi; biraz kassanız İspanyolcayı da derdini anlatacak kadar öğrenirsin. Bir de üzerine İspanyol sevgili yaparsın)

Bu bilgileri neden verdim?

Çünkü bu insanlar tam bu kadar yıl, bu kadar ay, bu kadar hafta ve bu kadar saattir, bir dergi için emek veriyor. Sırf, bu şehrin insanı biraz daha sosyalleşsin, eğlenmeyi öğrenelim, yeni yerler, yeni ülkeler, yeni restoranlar keşfedelim, görgümüz, adabımız, kültürümüz artsın ve tüm bunların sonucunda İZMİR EKONOMİSİ CANLANSIN diye.
Ben de meslek hayatıma, bundan 5 sene önce, DİVA’nın genel yayın yönetmenleri Sevgili Gönül Soyoğul ve Sevgili Pakize Sükan’ın bana verdiği şans ile başladım.
Yaklaşık 2 yıl, her hafta DİVA’nın en arka sayfasından okurlarla buluştum.
Kıskanç bazılarının, “Hımmm... Diva’da mı yazıyorsun?” burun kıvırmalarını görmezden geldim. Bugün, Türkiye’nin en büyük gazetesinde, hala pişmekte olan bir köşe yazarı çırağı, Avrupa’nın en büyük havayolu olan bir Türk markasının 220 bin basılan resmi dergisinde seyahat yazarıysam, bunu bu dergideki çıraklık dönemime borçluyum.

Haberin Devamı

500. onur gecesi

DİVA dergisi, 500. Onur Sayısı nedeniyle çok büyük bir geceye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. DİVA, 18 Ocak cuma akşamı, gerçekleşecek “Diva Gold Gala Gecesi” ile Swiss Otel Büyük Efes’te 400 kişilik bir davete ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Mon Jardin, gecenin konseptini tamamiyle gold olarak tasarladı. Balo salonunda bugüne kadar görülmemiş enteresan dekorasyonlar kullanılıyor Aeagan Band Orkestrası 14 kişilik dev kadrosuyla gecenin müziklerini yapacak. Ayrıca, “Diva Gold Ödülleri” o gece sahiplerini bulacak. Gecenin sunumunu Türkiye ve dünyada pek çok özel gala gecesini de sunan Ece Vahapoğlu üstleniyor.
İstanbul’dan gelecek olan ünlü isimlerden bazıları... Rüştü & Işıl Reçber, Gözde Sarar, Tarhan Telli, Ayşe Kucuroğlu, Başak Sayan, Bilge Kara, Süleyman Orakçıoğlu, Ezra & Tuba Çetin, Esin Övet, Oben Budak, Onur Baştürk, Sayım Çınar, Esra Zarakol, Murat Cevahir, Uğurkan Erez.

Haberin Devamı

500 haftada neler yapılır


Three Anatolian Sopranos çocuklar için geliyor
Agora Rotary Kulübü, 28 Ocak akşamı Ahmed Adnan Saygun Büyük Salon’da nefis bir konsere ev sahipliği yapacak. Ankara Devlet Operası solist sanatçıları Esin Talınlı, Çiğdem Önol ve Funda Saltaş’tan oluşan, “Three Anatolian Sopranos” ve Şef Naci Özgüç bizimle olacak ve kendilerine İzmir Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Geceden elde edilecek gelirle Agora Rotary Kulübü, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Onkoloji Bölümü’ne non-invaziv hasta baş üstü takip cihazı alınması için bağışta bulunacak.
Davetiyeler için başvuru noktaları: Alsancak Petside Veteriner Kliniği 1408 Sok 6/2 – Tuncay Sezgin İç Mimarlık Kültür Mah. İtalya Sokak No:5/B 0232 422 18 16 – Odeon Kartel Dekorasyon Mustafa Bey Cad. No:23 Alsancak 0232 464 36 90 – Koleksiyon Mobilya Mithatpaşa Cad. No:142 0232 482 20 01

500 haftada neler yapılır

Yazarın Tüm Yazıları