50. yıl belgeseli

Seçkin TÜRESAY
Haberin Devamı

Hürriyetin'in 50. yıl kutlamalarının ilki, Başkent'te yapıldı.İstanbul'dan gelen ve Ankara'da çalışan Hürriyet mensupları, devletin, hükümetin başkanını, seçkin konuklarını ağırladılar.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Mesut Yılmaz, bakanlar, milletvekilleri, Ankara'nın tanınmış kişileri, sanat, basın, sanayi dünyasından ünlü isimler, o gece Hürriyet'in görkemli kutlama gecesinde buluştu.

Ankaralılar için o randevu yeri, Hürriyet'in kutlama şöleniydi.

Geceye katılanların ana konusu, gündem maddesi, Hürriyet'in elli yıllık örnek yayın yaşamıydı.

Hazırlanan belgeselde, Hürriyet'in sayfalarından Türkiye'nin yarım yüzyılını seyredenler, iki gerçekte görüş birliğine vardılar.

Gerçekten Hürriyet, ayrıntısıyla, bütün yönleriyle politikadan reklama, insan yaşamından dünyaya kadar, her alanda okurunu haberdar etmiş, onu bilgilendirmişti.

İkinci önemli özellik de, bu elli yılın büyük bölümünü yaşayanlar ya da son dönemini bilen genç kuşaktan konukların, bu olayları tarafsız biçimde, hiçbir partinin, grubun sesi olmadan, çıkar hesapları yapmadan en doğru Hürriyet'ten öğrendiklerini kabul etmeleriydi.

Ve en önemli özellik de, Türkiye'nin 50 yılı ile Hürriyet'in 50 yılının nasıl özdeşleştiğine bir kez daha tanık olmalarıydı.

Okurların, neden kurumsallaşmış gazetelere daha büyük ilgi ve güven duyduğunu o belgeseli seyrettikten sonra daha iyi anlıyorsunuz.

Çünkü Hürriyet, siyasal çalkantıların yoğun yaşandığı bir ülkede, gemisinin rotasını değiştirmeden yarınlara doğru yol almıştır.

Dünün tarihindeki objektiflik, okurlara yarının inanılırlık duygusunu veriyor.

Hürriyet gibi kurumlar, kamuoyu önünde her zaman başarılı sınavlardan geçmişlerdir.

Hürriyet'in sayfalarından yarım yüzyılı izleyenler, onun Türk basınının amiral gemisi olduğu gerçeğini kendi kendilerine bir kez daha tekrarlamışlardır.

Bu mutlu günümüzü yaşamamızdaki en büyük payı olan okurlarımıza ve bu günümüzü onurlandıran konuklarımıza teşekkür ederiz.

Herkes biliyor ki Hürriyet, demokrasinin kurallarından, kendi ilkelerinden vazgeçmeyen, Türkiye'nin güvendiği, inandığı bir kurumdur.

Mutlu haftalar dileğiyle.













Yazarın Tüm Yazıları