5 spor 5 stil

Modacılarının sporcular için tasarladığı koleksiyonlar son dönemin arzu nesneleri. Peki bunlardan hangileri en moda?

Haberin Devamı

Hepimiz amatör olarak ilgilendiğimiz bir çok spor dalını yaparken rahatımızı düşünüp, pratik olduğu için, evdeki günlük kıyafetlerimizi giymişizdir. Gym’e giderken penye eşofman altı yada tenis oynarken giydiğimiz spor ayakkabılar gibi.
Spor üniformaları ve ekipmanları oldukça deneyimli kişilerin elinde özel üretiliyor. Artık Türkiye’de birçok spor mağazasından bizlere ulaşıyor. Yurtdışında ise bu işin oldukça geniş bir pazarı var. Amatör olsun, profesyonel olsun spor yaparken, sporcular için geliştirilmiş, teknik kumaşlı, özel tasarlanmış spor kıyafetler giymek gerekiyor. Zaten bu kıyafetleri birsüre kullandıktan sonra farkı görüp başka bir alternatif düşünemiyorsunuz. Terlemeyi azaltıcı, hava alan, ısıtan yada soğuk tutan, vücudu saran, ayak deformasyonunu önleyen ve bunun gibi sporcunun konforunu ve güvenliğini düşünen birçok ayrıntı mevcut. Üstelik artık moda ve trend unsurlarıyla da birleşip daha da çekici hale geliyor.
Tenis: Tenis kortlarında sporculara maksimum konfor sağlamayı amaçlayarak ‘Flow System’ teknolojisiyle üretilen tişört, sweatshirt, atlet tasarlayan İtalyan markası FILA, vücutta hava dolaşımını sağlayarak kumaşı her zaman kuru tutmayı amaçlamış. FILA, 70’lerde tenis kortlarında esen İtalyan rüzgârını günümüze modernize ederek yeniden yorumlamış. Aksesuvarlarında, ince bir detay olarak ünlü tenis oyuncusu Björn’ün bilekliğini anımsatacak bir şerit bulunduruyor.
Yürüyüş: Ayaklarınıza uyum sağlayacak, sırt ve bel bölgenizdeki gerilmeleri hafifletecek ve performansınızı arttıracak ayakkabılar tasarlayan New Balance’ı, kendi mağazalarında bulabilirsiniz. İnsan ayağı sadece bir ya da iki tür genişliğe sahip olmadığı için ve daha iyi oturan ayakkabılar daha iyi performans sergiledikleri için, New Balance ayakkabıları, içe ya da dışa basma, taban çökmesi gibi özel sorunlar için özel destekli tabanlar sunuluyor.
Basketbol: Reebok’ın ürettiği, ZigTech ayakkabıları sadece antrenman için değil, basketbol sahasında mücadele ederken de giyilecek. Reebok ZigTech koleksiyonu, tüm sporcular için ekstra enerji vermesi amacıyla tasarlanmış. Ayrıca Reebok’ın erkekler için tasarladığı Play Dry Koleksiyonu ve Teknolojisiyle dikkat çeken Play Dry kumaşlar, spor yaparken nemi cildinizden uzaklaştırarak cildin daha serin ve daha kuru kalmasını sağlıyor.
Golf: Bogner’in coolmax kumaştan üretilen 7 cepli kargo stili çok fonksiyonlu pantolonları, rahat kesimli koton tişörtleri, rüzgâr geçirmeyen çift fermuarlı montları; Chervo’nun güneşten koruyan ve hızlı kuruma özelliğine sahip antibakteriyel pantolon ve tişörtleriyle golf oyuncularının rahatlığını amaçlıyor.
Ralph Lauren Golf, EA7, Bogner ve Chervo’nun golf oyuncuları için alternatifleri bulunuyor.
Koşu: Sports Authentics koleksiyonu Converse’in asi ruhunu temsil ediyor. Hem günlük hem sporda giyilebilecek türden tasarlanmış. Bu koleksiyon Star Player ve Running isimli iki seriye sahip. ‘Star Player’ aktif sporculara ve ‘Running’ ise koşuculara sesleniyor.
Sporcu ürünlerini Decathlon, Sportpoint, İntersports, Boyner, YKM ve Nike, Adidas, Puma, Colombia, Footlocker, Converse gibi markaların kendi mağazalarında bulabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları