2012 kışında makyajın kuralları yeniden yazılıyor

Yeni sezonda makyaj artistleri kadınlara büyüleyici görsellikte folklorik bir renk yelpazesi sunacak.

Haberin Devamı

Michael Kors’un defile makyajlarından sorumlu Dick Page, yeni sezonda dudakları koyu kırmızılara boyayarak, yüze soğuktan kızarmış görüntüsü veriyor. Pucci’de de ise kusursuz soluk ciltler ve kardan üşümüş gibi görünen dudaklar, saçlarda çariçe örgüleriyle bütünleniyor. Pat McGrath, yüzleri pembe allıklarla aydınlatırken, Dolce Gabbana’da Guido Palau saçları müthiş saç aksesuvarlarıyla süslüyor. İşte ünlü makyaj artistlerinden ihtişamlı görünümün yeni kuralları:
1- Pürüzsüz baz: Ciltte dengeli ve pürüzsüz bir efektten sorumlu olan baz ürünler genç bir görünümün de anahtarı. Kusursuz bir görüntü için ürünü fırça yardımıyla cilde iyice yedirin.
2- Haşarı görünüm: Bronz tonlar tende donuk ve koyu bir etki bırakırken, uçuk tonlarda pembe bir allık sağlıklı, spordan henüz çıkmış bir cilt görünümü sunar.
3- Mat ciltler “in”: Yoğun ışıltılardansa hafif pırıltılı göz farları yeni sezonun gözdesi. Parlaklığı sevenlerdenseniz, o zaman gözlerin iç kısmına küçük bir dokunuş yeterli olacaktır.
4- Kendini belli et: Makyajda başka hiçbir şey parlak renkli bir ruj kadar ön plana çıkamaz. Siz de önümüzdeki sonbahar-kış sezonunda tercihinizi ahududu ve bordo tonları arasından yapabilirsiniz. Her iki ton da tüm cilt tiplerine uygundur ve ayrıca dişlerin daha beyaz görünmesini sağlar.
5- Parlamayı durdurun: Hızlı bir rötuşa mı ihtiyacınız var? Pudrasız kurutma kağıtları ciltteki istenmeyen parlaklığı saniyeler içinde alıyor. Üstelik pudradan çok daha etkili...

Haberin Devamı

Göz farınız akmasın

Günün sonuna doğru göz farı etkisini kaybeder, bunu hepimiz biliriz. Peki böyle bir durumda ne yapmalı? İşte küçük ipuçları...
-Göz makyajına başlamadan önce bir kulak çubuğuyla kirpik diplerindeki ölü deri hücrelerini, yağı ve makyaja kalıntılarını temizleyin.
-Göz kalemini uyguladıktan sonra aynı tonlardaki bir pudra farla üzerinden geçerek rengi sabitleyin. Ardından yeniden sivri uçlu bir aplikatörle göz kalemini belirginleştirebilirsiniz.
-Aklınızda bulunsun; sıvı eye-liner’ın kalıcılığı ve dayanıklılığı başka hiçbir üründe yok!

Haberin Devamı

Kırışıklık düşmanı balık

Kırışıklıklara son! Genç ve ışıltılı bir cildin sırrının hafta bir ya da iki kez yenen balık olduğunu biliyor muydunuz?
Amerikalı dermatologlar hafta en az bir ya da iki kez yenen balığın kırışıklık tedavisinde etkili olduğunu açıkladı. Özellikle somon, uskumru, ton balığı, kalkan, sardalya ve ringa balığında daha fazla bulunan Omega 3 yağ asitleri, bu savaşta büyük rol oynuyor. İhtiyacı olmasına rağmen vücudun kendi kendine üretemediği Omega 3 yağ asitleri, hücrelerdeki enflamatuvar sürecini durduruyor, hücre zarını güçlendiriyor ve yaşlanmayı yavaşlatıyor.

EDİTÖRDEN

Doğal tonlar

Nars makyaj koleksiyonu, sıcak toprak tonları ile ışıltıları bir araya getirdi. Gözler buzlu şeftali ve mat kayısı ya da orkide ve mavi ile ışıldıyor. Dudaklar zarif bej-pembe tonlarında ya da mat çilek kırmızısı... Deniz kabuğu pembesi tırnaklar ise sofistike ve sıcak görünümün tamamlayıcısı durumunda...

Haberin Devamı

Gülün görkemli etkisi

Fransız markası Lanvin’in baş tasarımcısı Alber Elbaz’ın çizimlerinden esinlenilerek yaratılan “Mary Me Love Editon”, kokunun kırmızı güllerle yenilenen son versiyonu... Gerçek bir aşkın sembolü olarak yaratılan parfümde, tutkulu ve görkemli kırmızı gül, narin ve hassas manolya, büyüleyici yasemin ile harmanlanıyor.

Denizin gücü

H2O’nun yoğun nem bakımı sağlayan jeli Plus Face Oasis, deniz minerali kompleksi sayesinde ince çizgilerin görünümünün silinmesine yardımcı oluyor. Cilde canlılık veren ürün, wakame, deniz marulu, deniz rezenesi, A, B, C ve E vitaminleri içeriyor.

Bronzluğunuz kalıcı olsun

Güneşlenme sonrası cildin kurumasını engelleyen Deborah Bieotyc After Sun nemlendirici krem, cildi besleyerek pürüzsüz görünmesini sağlıyor. Ürün, içeriğindeki frenk inciri ekstresi ve zeytinyağı özü sayesinde yoğun bir şekilde nemlendirip yatıştırarak, cildin kendi kendini tedavi edebilme sürecini de hızlandırıyor.

Haberin Devamı

Bayram kampanyası

Tekin Acar Cosmetics, 21 Ağustos’a kadar yapacağınız 150 TL ve üzeri alışverişlerinizin yüzde 25’i kadar hediye çeki fırsatı sunuyor. Bünyesinde tanınmış dünyaca ünlü markaları barındıran Tekin Acar Cosmetics, mağazalarında özgür ve güvenli alışveriş olanağı sağlayan ürün bilgi monitörleriyle müşterilerine pek çok ayrıcalık da sunuyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları