2012

ABİLERİMİZ anlattı... Duayen bir hocamız, maç öncesi küçük kağıtlara değişik skorlar yazıp, soyunma odasının farklı yerlerine saklarmış.

Haberin Devamı

Maçın skoruna göre de kağıdı çıkarıp “bakın maçtan önce ben skoru bildim” dermiş. Futbolcuları uzun süre bu zeka küpü, akıl karesi, tarla faresi hocalarını şahin zannetmişler. Taa ki birisi tesadüfen diğer kağıtları da bulup hocasının foyasını meydana çıkarana kadar.

Günümüz kahini Mustafa hocamızın foyası yok. Kehanetlerinde de yanılmıyor. Hocamın affına sığınarak soruyorum: “2012’de neler olacak? Sular altında kalacak mıyız? Yüksekte olan kartalına bir şey olmaz değil mi?”

Gereksiz bir sürü pas

Mustafa Denizli’nin demeçleriyle büyüttüğü derbilerden sakındığı Tabata’yı ilk 11’de görünce “eyvah” diyoruz, “Beşiktaş’ın topları yine yerlerde mi sürünecek? Gereksiz bir sürü yan pası mı seyredeceğiz?”. Ama Tabata diğerki maçlardan farklı. Defansın arasına koşular yapıyor, şutlar atıyor, zaman zaman da uzun pas deniyor.

Haberin Devamı

Fink bir atmaya başladı ki, yerinde durmuyor. Defansta, ofansta Beşiktaş’ın güvencesi. Sivas’ın o sert futbolundan nasibini alan Bobo, ikinciyi atamadan oyun dışında kaldı.

Maçın tek golünde İbrahim Kaş’ın asisti orta değil tam bir gol pası. Defansla kaleci arasına atılan bu paslar defansı kalenin eşiğinde paspas yapar, kaleciyi de çaresiz bırakır. Ağları da havalandırır.

 

Rüştü’nün haceti bile gol yemez

RÜŞTÜ’yü çömelmiş görünce hacetini gideriyor zanneden Sivaslılar başlama vuruşunu direkt kaleye yolladılar. Rüştü bu aralar kalesinde o kadar devleşiyor ki, haceti bile orta sahadan gol yemez. Santra vuruşunu doğru yapmakta fayda var.

 

Ah be askerim dön yine yeniden

SİVASSPOR devre arasında defansına mutlaka takviye yapmalı. Orta sahasında Sezer gibi, Erman gibi hareketli oyuncuları var. Kamanan geldiğinde katamaran gibiydi, şimdi kayık olmuş küreği de yok. Akıntıda sürükleniyor. Mehmet Yıldız bir an önce iyileşse de Sivas forveti güçlense. Muhsin Ertuğral’ın ne tarafa baktığını hala anlayamadım. Ah be askerim Bülent’im. Dön yine yeniden. Çak şu selamını. Yoksa sol şeridin hızlı takımı uçuruma yuvarlanacak.

Yazarın Tüm Yazıları