16 Eylül

Ayşen GÜR
Haberin Devamı

ARTIK herkesin dört gözle beklediği Taksim-4. Levent yeraltı metrosu için son bir hizmete açılış tarihi belirlendi: 16 Eylül. Bu tarihte Cumhurbaşkanı'nın da açılış törenine katılması bekleniyor.

İnşallah bu tarih üzerinde yeniden oynanmaz. Çünkü hayal kırıklığı öyle bir duygu ki, tarih hep ileriye atıldığı için, insan bugün birinci sayfamızda yayımlanan metro fotoğraflarını gördükten sonra bile işin gerçekten bittiğine inanamıyor.

Alibeyköy Barajı

PERŞEMBE günkü manşetimizde Alibey Barajı'nın boşaltılması üzerine Gaziosmanpaşa ve Alibeyköy'de halk arasında çıkan söylentilere değinmiştik.

Barajın toprağının hipodrom, lüks site, vb. gibi çeşitli gayrimenkul yatırımları için kullanılacağı yolundaki iddialar halkı tedirgin ediyordu.

Bunun üzerine İSKİ barajın ‘‘ilelebet İstanbul'un su kaynağı olarak kalacağını', barajın sadece bakım için boşaltıldığını açıkladı.

Bu barajın önemli bir özelliği, kendi suyunun yanısıra, Terkos'un suyunun da buraya akması. Baraj Terkos'u kente bağlayan bir ara istasyon.

İstanbul'u uzun süre susuz bırakmamak için bugüne kadar boşaltılıp temizlenemiyormuş. İSKİ, son yatırımları sayesinde (özellikle Istranca derelerinden gelen ek suyla) artık bir süre Alibey Barajı'nın sularından vazgeçilebileceğine karar vermiş ve barajı boşaltarak onarıma başlatmış.

Ancak Alibey Barajı'nın bu bakımdan sonra yine İstanbul'a hizmet vereceğini ekliyor. Yani, barajın toprağına site-mite yapılmayacak!

Yazarın Tüm Yazıları