Ege havasını ayağınıza getirecek tarif: Enginar salatası

Tezgahlarda yerini almışken enginarlardan bol bol faydalanalım istedim ve bu hafta enfes bir enginar salatası ile geldim. Enginar öyle bir sebze ki seveni çok seviyor sevmeyeni de çok mesafeli duruyor. Türk mutfağında daha çok zeytinyağlı haliyle tanıdığımız enginarın bir de salatası var ki, enginarı sevmeyenleriyle dahi barıştıracak cinsten :)

Haberin Devamı

Karaciğer dostu ve vitamin deposu olarak bilinen enginarın özellikle yaprakları karaciğer fonksiyonlarını düzenlemede önemli rol oynuyor. Enginar ise sahip olduğu kötü kolesterolü düşürücü etkiyle biliniyor. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasında önemli rolü olan enginar, tabii düzenli olarak tüketildiğinde kansızlığı önlemesiyle de biliniyor. Vücudun bağışıklık sistemine destek olarak hastalıklara karşı vücudu virüs ve bakteriyel enfeksiyonlardan koruyor. Covid vakalarının yeniden yükselmeye başladığı bu günlerde tam bir ilaç kaynağı desek yanlış olmaz.

Enginar, diyet uygulayanların mutlaka beslenme planlarında olması gereken, uzun süre tokluk hissi veren, kalorisi düşük, kalp dostu bir sebze olma özelliği de taşıyor. Burada uzun uzun enginarın yararlarından bahsetmeme gerek yoktur sanıyorum, zaten enginar öyle bir sebze ki, daha yerken şifasını, iyiliğini hissedebiliyorsunuz.

Yemeklerinizin yanında, gün sofralarında ya da başlı başına farklı bir öğün arayışındaysanız enginar salatasını siz de mutlaka denemelisiniz. Besin değeri yüksek enginar,içerisindeki soğan, maydanoz, nane gibi malzemelerle buluştuğunda hem görüntüsünü hem de lezzetini şenlendiriyor.O zaman aşağıda verdiğim malzemelerimiz hazırsa vakit kaybetmeden tarifimize geçebiliriz!

Sorularınız, merak ettikleriniz ve diğer leziz tariflerime ulaşmak için beni Instagram’da @cheffyildiz hesabımdan takip edebilirsiniz.

Ege havasını ayağınıza getirecek tarif: Enginar salatası

Malzemeler

6 adet taze enginar

2 adet orta boy kuru soğan

Yarım demet maydanoz

Yarım demet nane

2 adet portakalın suyu

1 adet limonun suyu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

3 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kişniş

1 yemek kaşığı sumak

1 tatlı kaşığı çörek otu

Yapılışı

Haberin Devamı

. Portakal ve limonun suyunu sıkıp bir kâseye alın.Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları güzelce ezip ekleyin.

. Zeytinyağı, kişniş, karabiber ve tuzu ekledikten sonra güzelce karıştırıp hazırladığınız sosu bir kenara alın.

Haberin Devamı

. Soğanları yarım ay şekilde doğrayın. Maydanoz ve naneyi ince kıyın ve genişçe bir kâseye alın.

. Enginarları olabildiğince ince doğrayıp kıydığınız yeşilliklerin üzerine ekleyin.

. Hazırladığınız sosu ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın.

. Susam ve çörek otunu üzerine serperek servis edin.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 😊

 

Yazarın Tüm Yazıları