"Sahrap Soysal" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Sahrap Soysal" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Sahrap Soysal

Bir yemek masalı

23 Mayıs 2017

 TÜRK KAHVELİ SÜNGER BROWNİ 

6 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKA

◊ 2 adet yumurta
◊ 1 su bardağı esmer tozşeker
◊ 1 çay bardağı sıvıyağ
◊ 1 çay bardağı süt

Yazının devamı...

ÇERKEZ USULÜ ŞİPSİ

22 Mayıs 2017

 MALZEME LİSTESİ

◊ 2 adet tavuk budu
◊ 7 su bardağı sıcak su
◊ 1 su bardağı un
◊ 2 su bardağı süt
◊ 2 diş sarımsak
◊ 1 çay kaşığı tuz

Yazının devamı...

BARBUNYALI SAMSUN ÇORBASI

20 Mayıs 2017

MALZEME LİSTESİ

◊ 1 su bardağı kuru barbunya fasulyesi 

◊ 2 adet tavuk budu veya 2 adet tavuk göğsü
◊ 10-12 su bardağı soğuk su
◊ 1 çay kaşığı tuz
Köfte harcı için
◊ 1 adet orta boy kuru soğan

Yazının devamı...

LİMONLU ANNE KURABİYESİ

18 Mayıs 2017

MALZEME LİSTESİ

◊ 3 adet yumurta
◊ 1 su bardağı zeytinyağı
◊ 1 su bardağı süt
◊ 1 su bardağı
toz şeker
◊ 2 adet limonun kabuğunun rendesi

Yazının devamı...

Bir yemek masalı

16 Mayıs 2017

 BARDAKTA TİRAMİSU

8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 45 DAKİKA

◊ 1 paket kedidili bisküvi (Pakette 24 adet oluyor.)
◊ 2 su bardağı ılık su
◊ 3 tatlı kaşığı granül kahve

Yazının devamı...

KARAMELLİ BEŞİBİRYERDE PASTASI

12 Mayıs 2017


Su, sıvıyağ, irmik, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip mikserle 3-4 dakika daha çırpmaya devam edin.
Koyu ayran kıvamlı ama akıcı bir hamur elde edeceksiniz.
Kelepçeli kek kalıbının dibine fırın kağıdı koyun.
Fırçayla her tarafına sıvıyağ sürün. Biraz da un serpin. Kalıbı ters çevirerek unun fazlasını dökün.
Kek hamurunu kalıba aktarın. 170 derecede ısıttığınız fırında 40-45 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirip çıkarın.
Karamel sos için; şeker ve kremayı küçük bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Kaynayınca altını kısıp karıştırarak 4-5 dakika daha pişirin. Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.

Yazının devamı...

Bir yemek masalı

9 Mayıs 2017

 DÜDÜKLÜDE HAVUÇLU AYVA REÇELİ 

6 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 60 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 45 DAKİKA

◊ 4 adet orta boy ayva
◊ 1 adet büyük havuç
◊ 500 gr toz şeker
◊ 5-6 adet karanfil

Ayvaları ve havucu soyun. Ayvaları tavla zarı şeklinde küp küp doğrayın. Havucu rendeleyin. Düdüklü tencereye koyup toz şeker ve karanfili ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Sulanması için 30 dakika bekleyin.

Yazının devamı...

Güzel izmir’e doyulmaz

7 Mayıs 2017


 

İzmir’de kalacağımız otelin kapısına gelir gelmez kendimi hemen 5 dakika yürüme mesafesindeki Kordon’a attım. Çocukluğumuzda İzmir Fuarı’na her gelişimizde mutlaka Kordon’da fayton turu yapardık.
Şöyle bir durup denizin öbür yakasına, yani Karşıyaka’ya bakarken yanıma bir hanımefendi yanaştı. “Hoş geldiniz Sahrap Hanım, ne güzel İzmir değil mi? Aman dikkat edin alışkanlık yapar, hep gelmek istersiniz” dedi güleryüzüyle.
Tarihine bakarsanız milattan önce 15. yüzyılda Amazon kadın savaşçılarının kraliçesi Smyrna’nın kurduğu dişi bir kent olarak tanımlanıyor İzmir. Ben de bir kadın olarak kendimi İzmir’de çok özgür ve rahatlamış hissederim. Etrafta dolaşan İzmirli güzel kadınlarımıza bakıp gururla gülümserim.
Ünlü şairimiz Cahit Külebi boşuna dememiş “İzmir’in denizi kız, kızı deniz, sokakları hem kız hem deniz kokar” diye. Türkiye’nin dört bir yanında kadınlara yemek tarifi sorarım. Ne zaman İzmirli bir kadınla konuşsam hiç kendisini kasmadan bir ot yemeği tarifi verir.

Yazının devamı...