"Sahrap Soysal" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Sahrap Soysal" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Sahrap Soysal

TAVUKLU SEMİZOTU SALATASI

30 Mart 2017

 MALZEME LİSTESİ

◊ 3 adet tavuk göğüs eti
◊ 1 adet orta boy kuru soğan
◊ 1 çay kaşığı tuz, karabiber
◊ 2-3 adet salatalık turşusu
◊ 1 demet semizotu
Sos için

Yazının devamı...

Tahinli yulaflı denge keki

28 Mart 2017

Diğer taraftan, un ve kabartma tozunu başka bir kapta karıştırıp tel süzgeçten geçirerek yumurtalı karışımın üzerine aktarın. Mkser yardımıyla, malzemeler birbiriyle iyice özleşene kadar çırpmaya devam edin. Koyu boza kıvamındaki akıcı kek hamurunu yağlanmış büyük boy bir kek kalıbına aktarın. Üzerine yulaf unu, müsli ya da mısır gevreğini serpiştirin. Eğer büyük boy kalıbınız yoksa iki ayrı kek kalıbı kullanabilirsiniz. Keki fırın tepsisini 2 yemek kaşığı sıvıyağla yağlayıp tepsiye aktararak da yapabilirsiniz. Bu çok kabaran bir kektir. 

Keki, 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında en az 45 dakika pişirip çıkarın. Labne ve pudraşekerini bir kapta iyice çırpıp ılık kekin üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın. Üzerini kremşanti ve hazır çikolata sosuyla süsleyip dilimleyerek de servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...  

MALZEMELER

- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
- 2 su bardağı tozşeker (esmer şeker de kullanabilirsiniz)
- Yarım su bardağı sıvıyağ

Yazının devamı...

Bir yemek masalı

21 Mart 2017

 BAHARATLI PATATES TAVASI

6 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ

◊ 3 adet büyük boy patates
◊ 4 adet yumurta
◊ 1,5 yemek kaşığı un

Yazının devamı...

Ispanaklı fellah köftesi

17 Mart 2017

8 KİŞİLİK 
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ
◊ 2 su bardağı ince köftelik bulgur
◊ 1,5 su bardağı sıcak su
◊ 1 çay kaşığı tuz

Yazının devamı...

Bir yemek masalı

16 Mart 2017

 MALZEME LİSTESİ

 ◊ 2 su bardağı malhıta (kırmızı mercimek)

◊ 1,5 su bardağı köftelik simit (ince bulgur)
◊ 1,5 yemek kaşığı domates salçası, biber salçası
◊ 3 yemek kaşığı tereyağı
◊ Yarım su bardağı zeytinyağı
◊ 2 adet kuru soğan

Yazının devamı...

ANTEP USULÜ ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK DOLMA

14 Mart 2017

MALZEMELER

- 10 adet kuru patlıcan, kuru biber
- 10 adet haylan kabağı, kuru tüylü acur
- 30–40 adet salamura yaprak
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası

Yazının devamı...

ZEYTİN BÖREĞİ

13 Mart 2017

8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA

◊ 2,5 su bardağı çekirdeksiz salamura yeşil zeytin
◊ 400 gr yağlı kıyma
◊ Bir çay bardağı ince kıyılmış ceviz içi
◊ Bir demet maydanoz

Yazının devamı...

ZENCEFİLLİ KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI

8 Mart 2017

 MALZEME LİSTESİ

◊ 1 su bardağı kırmızı mercimek 

◊ 2 adet orta boy kuru soğan
◊ 4 diş sarımsak
◊ 4 yemek kaşığı zeytinyağı
◊ 1-2 tatlı kaşığı biber salçası
◊ 1 adet kırmızı dolmalık biber

Yazının devamı...