Geleneksel Aşure Tarifi: Tam kıvamında aşure nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Geleneksel tariflerimizden aşure için hazırlıklar başladı. Muharrem ayının 10. günü kutlanan Aşure Günü bu yıl 28 Temmuz 2023 Cuma başladı. Muharrem ayının 10. gününden sonra 16 Ağustos perşembe günü sonuna kadar aşure dağıtımı devam ediyor. Peki, aşure nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte tam kıvamında aşure tarifi ve yapılışı...

Haberin Devamı

AŞURE MALZEMELERİ

1/2 (Yarım) Su Bardağı Geceden Islatılmış Kuru Fasulye

1/2 (Yarım) Su Bardağı Geceden Islatılmış Nohut

2 Su Bardağı Geceden Bir Taşım Kaynatılıp Suyuyla Bekletilmiş Aşurelik Buğday

1/4 (Çeyrek) Su Bardağı Pirinç

1 Su Bardağı Toz Şeker

1 Adet Rendelenmiş Portakal Kabuğu

SERVİS MALZEMELERİ

Arzu Ettiğiniz Kadar Kuru Kayısı

Arzu Ettiğiniz Kadar Kuru Dut

Arzu Ettiğiniz Kadar Kuru Yemiş

SAYISAL (GR)

80 Gram Geceden Islatılmış Kuru Fasulye

80 Gram Geceden Islatılmış Nohut

280 Gram Geceden Bir Taşım Kaynatılıp Suyuyla Bekletilmiş Aşurelik Buğday

45 Gram Pirinç

160 Gram Toz Şeker

10 Gram Rendelenmiş Portakal Kabuğu

Geleneksel Aşure Tarifi: Tam kıvamında aşure nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir

YAPILIŞI

Haberin Devamı

Kuru fasulye ve nohudu ayrı tencerelerde yumuşamalarına az bir süre kalana kadar haşlayın.
(Yarım) su bardağı geceden ıslatılmış kuru fasulye 1/2 (Yarım) su bardağı geceden ıslatılmış nohut ve buğdayı da ayrı bir tencerede açılana kadar haşlayın. Buğday koyulaşınca fasulye ve nohudu suları ile ilave edin. Dibini tutmaması için karıştırın.2 su bardağı geceden bir taşım
Pirinci bunların üzerine ekleyin. Suyunu iyice çektikten sonra toz şekeri ekleyin. Portakal kabuğunu ekleyin. Eriyene kadar karıştırın ve 5 dakika daha kaynatın. Koyuluğu istediğiniz kıvamda ise servis kaselerine paylaştırın. İster soğuk ister ılık servis edebilirsiniz. Servis malzemeleri ile istediğiniz gibi süsleyin. Arzu ettiğiniz kadar kuru kayısı Arzu ettiğiniz kadar kuru dut Arzu ettiğiniz kadar kuru yemiş.

BESİN DEĞERLERİ 100 gr İçin

Pişirme Süresi 2 Saat
Zorluk Seviyesi Orta
Kalori 325,9 k.kal*
Enerji 325,9 k.kal
Yağ 3,08 g
Karbonhidrat 62,2 g
Protein 10,78 g
Su 10,5 g
Lif 10,1 g
Kolesterol 0 mg
Sodyum 6,98 mg
Potasyum 478,1 mg
Kalsiyum 58,07 mg
Demir 3,33 mg
Fosfor 250,69 mg
Magnezyum 79,44 mg
Folik Asit 62,24 µg
Vitamin A 236,6 µg
Vitamin C 2,07 mg
Vitamin E 1,2 mg
Vitamin B1 0,23 mg
Vitamin B2 0,1 mg
Vitamin B3 2,89 mg
Vitamin B5 0,77 mg
Vitamin B6 0,17 mg

Yazarın Tüm Yazıları