Gaziantep Büyükşehir Belediyesi başkan adayları 2024 yerel seçim maratonunu takip eden seçmenler tarafından araştırılıyor. 31 Mart 2024 yerel seçim adaylık başvuru süreci 20 Şubat tarihinde sona ermiş Yüksek Seçim Kurulu YSK tarafından kesin aday listesi 5 Mart'ta ilan edilmişti. Böylelikle tüm iller için olduğu gibi Gaziantep belediye başkan adayları 2024 listesi de kesinleşmiş oldu. Peki, partilerin 31 Mart Gaziantep Büyükşehir Belediyesi başkan adayları kim oldu? YSK tarafından ilan edilen güncel 2024 Gaziantep belediye başkan adayları 31 Mart yerel seçim listesine Hürriyet.com.tr seçim sayfasından inceleyebilirsiniz. İşte 2024 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi başkan adayları 31 Mart listesi...
#GaziantepMersin’in coğrafi işaret tescili almaya aday ürünü kan portakalı, C vitamini ve antioksidan deposu; bu sayede bağışıklığı destekliyor. Yazarımız Dr. Ayça Kaya sağlığa faydalarını anlattı, ürüne dikkat çeken ‘Yerelin İzinde’ projesinin işbirlikçisi şef Murat Deniz Temel ise kan portakallı acı sos tarifini paylaştı.
#MersinAlancha’yla tanıdığımız şef Kemal Demirasal’ın Londra’da açtığı The Counter’daydım. Her zaman söylediğim gibi, Türk mutfağını tanıtmanın en önemli adımlarından biri, yurtdışında hizmet veren işletmelerimize destek olmak ve onları hak ettikleri gibi yüceltmek.
#GastronomiBir yılı geride bırakırken tattığım ve beğendiğim lezzetler arasında öne çıkanları paylaşmak istiyorum. Sıralamam 1’den 10’a değil, bahsedeceğim mekânların hepsi gözümde eşit değerde. Listemde iyi düşünülerek hazırlanmış bir salata da var, içliköftelinin sakatatlı versiyonu da…
#YemekYazarımız şef Somer Sivrioğlu gastronomi öğrencileriyle bir araya geldi... Metro Türkiye ‘Yerelin İzinde’ projesinin yeni şefini açıkladı... Türk lezzetlerinin Lego versiyonları... Ve yılbaşı için geri sayıma hazırlanan adreslerle yeme-içme dünyasından en son haberler...
#Gizem DinçbaşGEÇTİĞİMİZ pazar günü, Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda bu yıl 6’ncısı düzenlenen İzmir’in ilk ve tek gastronomi festivali İzmir GastroFest’e katıldım.2018’de ‘Göç Mutfağı’, 2019’da ‘Pazarlar’, 2020’de ‘Yemek ve İletişim’, 2021’de ‘Geleceğe Miras: Yaşayan Toprak’, 2022’de ‘Geleceğe Miras: Tatlı ve Tuzlu Su Kaynaklarımız’ temalarıyla gerçekleştirilen etkinliğin bu yılki konusu ise ‘Değişimin Öncüleri: Şefler ve Gıdanın Geleceği’ idi.Organizasyon kapsamında gıdanın geleceğine ilişkin üretimden tüketime uzanan tüm süreçler ve neler yapılması gerektiği konunun uzmanları ve fikir önderleriyle masaya yatırıldı.
#1Michelin Rehberi 9 Kasım’da düzenlenecek törenle 2024 yılının yıldız alan ve tavsiye listesine giren restoranlarını açıklayacak. Bu yıl İzmir ve Bodrum’un da dahil edilmesiyle heyecan daha yoğun. Gastronomi sektörünün uzman isimlerine tahminlerini sorduk. Kimler yıldız alır, kimler mutlaka almalı, neler değişmeli, fikirlerini aldık…
#Michelin RehberiBence “Getirin o çucuğu bana” derdi. Yakılmış, yıkılmış vatanı gösterip o ana kadar yapılanları, yapmak istediklerini, hayallerini anlatırdı. Ve emin olun o genç, bambaşka bir milli şuurla bakardı hayata. Eğer bugün bunu gençlerimize aşılayamıyorsak kabahat o çocuklarda değil. O genci derhal salınız, yerine hepimizi tutuklayınız.
#Savaş ÖzbeyBoğaz’ı, Tarihi Yarımada’sı, balıkçı, meyhane, ocakbaşı ve çarşılarıyla İstanbul turistler için gerçek bir cazibe merkezi.Manzarası, yemekleri ve servisiyle öne çıkan seçenek çok, seçmek zor. Biz de jürimize sorduk; konuklarını nereye götürüyorlar, şehri ve mutfak kültürümüzü hakkıyla yansıtanlar hangileri?
#MisafirElinin lezzetiyle nam salmış bir iş insanıyken arkadaşlarının “Bir restoran aç. Kulüp gibi, yiyelim-içelim” demesiyle 2019’da Caddebostan’daki Nazende’yi açtı. Kısa sürede İstanbul’un en revaçta mekânlarından biri haline getirdi. Yazarımız Vedat Milor’un “Nazar değmesinden korkuyorum” dediği Nazende’yi, şefi Uluç Sakarya’dan dinledik.
#İpek İZCİAsırlık restoranlar bir masada buluştu. İstanbul’un ikonik İtalyan lokantası Bodrum’a da geldi. Unutulan üzümlerimiz yeniden işleniyor, şişeleniyor. Şef Murat Deniz Temel’den Göcek’e özel menü... Migros’tan sürdürülebilirlik için önemli bir proje... Yeme-içme dünyasından en son haberler burada...
#Patlıcan BöreğiMersin denince akla gelen ilk sokak lezzeti elbette coğrafi işaret tescilli tantuni. Küçük küçük doğranmış et önden haşlanıyor, ardından toz kırmızı biber eklenip pamukyağında soteleniyor. Mersin’de bu kavurma işlemi tantuniye özel bir sac tavada yapılıyor. Lavaş veya ekmekler etlerin üzerine bastırılarak ısıtılıp sosu çektiriliyor ve etle doldurulup sarılıyor. Jürimize bu bize has tadın hakkını veren adresleri sorduk.
#LavaşKoyun tereyağı ve Konya obruk peyniriyle yapılan Konya yağ somununu düşününce bile ağzım sulanıyor. Balık ekmekteki levrek çok iyi pişirilmiş, altına tarama sürülmüş, sadece dereotu ve kırmızı soğanla lezzetlendirilmiş; küçük ama doğasına aykırı olmayan dokunuşlarla gastronomik açıdan zirveye çıkmış. Tatlılar da çok iyi. Özellikle içi çikolata musla doldurulmuş Kale biberi bir başyapıt. Şef Murat Deniz Temel işini seviyor ve kendini geliştirmeye çalışıyor. Umarım bu yolda devam eder.
#Murat Deniz TemelGeçen günlerde üzüm cenneti olarak bilinen Alaşehir’deydim. Ülkemiz üzümlerinin yüzde 80’inden fazlası Alaşehir’in bağlı olduğu Manisa’da üretiliyor. Dünyanın en büyük suma üretim tesisi de Alaşehir’de. Bir kısmı iki yıl önce bir deneyim merkezi olarak tasarlanan tesiste, üzümle anasonu daha yakından tanıdık ve bölgenin en özel sofralarından birine oturduk bence. Şef Murat Deniz Temel’in ‘Alaşehir Menüsü’nde mis gibi Ege vardı...
#HürriyetMichelin Rehberi’nin verdiği Michelin Genç Şef Ödülü’nü Mürver’in şefi Mevlüt Özkaya kazandı. Özkaya “Bence ‘Yurtdışına git; orada öğren, ülkene gel’ diye bir şey yok. Ben bunu burada yaptım, bunun için de ayrıca mutluyum” diyor.
#Michelin RehberiGerdan (boğazlık), fındık (badem) ve ciğer uykuluğu olmak üzere çeşitlere ayrılıyor, hayvanın göğüs kafesinin üst kısmındaki salgı bezlerinden elde ediliyor. En leziz haliyse baharda yeniyor. Bugün uykuluk denince akla ilk önce İstanbul, Sütlüce gelse de Türkiye’nin dört bir yanında bu nefis sakatatı layıkıyla yapan pek çok yer var. Jürimiz favori adreslerini sıraladı.
#SütlüceYemeklerini severek yediğimiz tanınmış şeflerin profesyonel mutfak kariyerinden önceki ilk kılavuzları anneleri. Pek çok çocuk gibi yemek pişirmeyi onlardan izleyip öğrenirken akıllarında kalan tatları kimi zaman restoran menülerine de taşıdılar. Şeflerimize annelerinin elinden tatmaya doyamadıkları tariflerin hikâyesini ve püf noktalarını sorduk.
#ÇerkestavuğuDünyanın en ünlü restoran değerlendirme sistemlerinden Michelin Rehberi artık Türkiye’de. İstanbul’un, Michelin müfettişleri tarafından gastronomisi öne çıkarılan 38’inci destinasyon olacağı açıklandı. Müfettişler tam bir gizlilik içinde değerlendirmelerini yapacak. Seçilen ilk restoranlar 11 Ekim’de açıklanacak. Peki, rehberin ülkemize gelmesi ne ifade ediyor? Türk gastronomisine ve turizmine katkısı ne olacak? Soruyu Türkiye gastronomi dünyasının öne çıkan isimlerine yönelttik. Uzmanlar, yıldız alabilecek restoranlarla ilgili tahminlerini de açıkladı.
#Michelin RehberiDışarıda para harcamaya değer yemeklerin et veya balık olduğunu düşünmemiz inanılmaz bir potansiyeli değerlendiremememize neden oluyor. Sebze, tahıl, meyve, ot, bitki ve yenebilir çiçekler açısından çok zengin bir ülkeyiz. Bu bağlamda size Alaf’ta yediklerimden bahsetmek istiyorum.
#Alaf