Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2023 07:00

Kahve sevenlerin merakla beklediği festivale sayılı gün kaldı. Terrazza Italia’nın yenilenen menüsü ve Akaretler’dekiBeer Hall’un devasa burgeriyle en son haberler burada.

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Konserler ve seminerlerle...

Kahveseverlerin her yıl heyecanla beklediği İstanbul Coffee Festival’in 9’uncusuna az bir zaman kaldı. 14-17 Eylül tarihleri arasında, Tersane İstanbul’da gerçekleşecek etkinlik kapsamında 30 konser, 20 atölye ve 20 seminer düzenlenecek. Nitelikli kahveler, kahve dükkânları, ulusal ve uluslararası kahve markaları, makine ve ekipman üreticileriyle birlikte pek çok kahve endüstrisi paydaşı bir araya gelecek. Bu yıl Peru, Endonezya, Guatemala, Vietnam, Rusya ve Japonya’dan da kahve markaları da ilk kez festivale katılıyor. Biletler Biletino ve DSM Bilet’te satışta.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

10 kişilik burger!

Haberin Devamı

İstanbul Akaretler’deki Beer Hall sokak lezzetleriyle ünlü bir mekân ve menüsünde çok çeşitli burgerler var. Ancak kalabalık gruplar için tasarlanan yeni burgerlerini daha önce hiç görmemiş olabilirsiniz. Ortasındaki boşluğa patates kızartması yerleştirilip üzerine cheddar sosu dökülen burgerin çapı 30-40 santim civarında ve 8-10 kişiyi doyurabilecek büyüklükte...

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Profesyoneller için...

Acunmedya Akademi’de yeni dönem gastronomi eğitimleri ekimde başlıyor. Akademinin kurucu ortağı Gökhan Mutlay’a göre misyonları öğrencilere meslek edindirirken kariyerlerine artısı olacak bir eğitim almalarını sağlamak...
Akademinin kurulma amaçlarından biri de sektörle eğitim arasındaki büyük boşluğu fark etmeleri olmuş. Öğrencileri mülakatla alıyor, işini severek yapacak, başarı odaklı öğrencileri seçmeye gayret ediyorlar.

Amatörler için eğitim programları yok. Profesyonel eğitimler yoğun pratik içerikli ve üç ay sürüyor. Bıçak setlerinden kıyafetlere tüm ekipman sağlanıyor, ilk günden itibaren uygulamalı mutfak eğitimi başlıyor.

Haberin Devamı

Eğitimin en önemli ayrıntılarından biri öğrencileri sektörün en iyileriyle buluşturmaları... Örneğin o günün konusu çikolataysa Asuman Çikolata’nın şefi Fatih Koca’dan veya av hayvanları işlenecekse Alaf’ın şefi Murat Deniz Temel’den uygulamalı ders alıyorlar. Böylece öğrenciler işi uzmanından görüyor ve geniş bir şef ağının içine girmiş oluyorlar. Düşünsenize, ders aldıkları şefler ileride belki de beraber çalışacakları şef oluyor. Ayrıntılı bilgi için acunmedyaakademi.com/gastronomi adresine bakabilirsiniz.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Yeni yaşa özel yeni menü

Zorlu AVM’deki Terrazza Italia geniş teras alanı ve Boğaz manzarasıyla İstanbul’un popüler adreslerinden. Mutfağın başındaki İtalyan şef Claudio Chinali, 2’nci yılını dolduran bu ünlü mekânın yeni yaşına yeni bir menü tasarladı. Tabakların arkasında ‘Masaya gelen her tabak topraktan başlar’ düşüncesi yatıyor. Üzerinde küflü peynir, dana bonfile tartar, fındık ve siyah trüf rendeli pizzetta veya ‘ayranlı kabak çiçeği sosu ve yaz sebzeleriyle sunulan ricotta dolgulu cappellacci’ tadabileceğiniz yeni lezzetler arasında.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Şube açtılar

Haberin Devamı

Anadolu Yakası’nda yaşayıp Caddebostan barlar sokağından yukarı doğru çıkarken Havelka’ya uğramayan kişi sayısı azdır. Bir dönemin de önemli buluşma adreslerinden biri olan mekân ikinci şubesini açtı. Lokasyon olarak yine Bağdat Caddesi seçilmiş. Yeni adresleri Şaşkınbakkal Noter Sokak’ta... Menüsünde yine kızartma tabaklarından burgere atıştırmalık lezzetler var. Üçüncü şubenin de Hilltown AVM içine açılması planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!