Mutfağı seven babalara...

Güncelleme Tarihi:

Mutfağı seven babalara...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2023 07:00

Yarın Babalar Günü... Ailesine ve dostlarına şefleri aratmayacak yemekler hazırlamayı seven babaları mutlu edecek bir hediye arıyorsanız seçenekleriniz çok. Jürimize gastronomi dünyasından hediye önerilerini sorduk.

Haberin Devamı

Bıçaksız olmaz...
Ali Ronay

Yemek kitabı: Yemek tarihinden tariflere yerli ve yabancı çok çeşitte kitaba ülkemizde de erişmek mümkün. Murat Bardakçı’nın ‘Atatürk’ün Mutfağı’ isimli kitabını öneririm mesela. Babanızın ilgi alanına göre bir kitap seçerek hediye edebilirsiniz.

Mutfağı seven babalara...


Bıçak seti: Babanızı mutfağa daha fazla motive etmek için iyi bir şef bıçağı olmazsa olmaz. Zwilling’in 7 parçalı bıçak seti All Star setine (5.999 lira) veya Japon bıçakları seçkisine göz atabilirsiniz.

Formunu korusun diye
Çiğdem Alagök

Smoothie blender: Zamanı kısıtlı babalar için ideal. Kolayca yanında da taşıyabilir. WMF Mix On The Go 2.499 lira.

Mutfağı seven babalara...


Haberin Devamı

Kahve makinesi: Espresso bazlı kahveler yapmak istiyorsa süt köpürtücü özelliği de olan Siemens’in tam otomatik seçenekleri uygun.

Elinin altında bulunsun
Didem Şenol

Mutfağı seven babalara...


Mutfak gereçleri: İster et ister ekmek pişirsin iyi bir döküm tava mutfaktaki kurtarıcısı olacaktır. Le Creuset’nin seçkisine göz atabilirsiniz. Tostlar evde babanızdan soruluyorsa işini kolaylaştıracak kaliteli bir tost makinesi alabilirsiniz. Yüksek vatlı pişirme gücü, ızgara ve sandviç yapma özellikleriyle Sage markasının fiyatı 3.799 lira.

Manevi değeri yüksek
Doğa Çitçi

Tarif defteri: Alacağınız şık bir defteri babanız kendi tarifleriyle doldurabilir. Kendi reçetelerini geliştirmesini de teşvik edersiniz.

Mutfağı seven babalara...


Seramik tabak: Üreticilerle iletişime geçerek ismini yazdırabilir ve zevkine göre tabaklar yaptırabilirsiniz.

Haberin Devamı

Barbekü gereçleri: Mangalı seviyorsa barbekü satın alabilir, önlük ve baharat öğütücü değirmenle tamamlayabilirsiniz. Peugeot ahşap değirmen 1.249 lira.

Siyahın asaleti başka
Ebru Erberdi

Mutfağı seven babalara...


Tencere seti: İyi yemek için iyi tencere seti şart. Jumbo Black Cook Döküm serisi simsiyah görüntüsüyle hem şık hem de tüm ihtiyaçlarını giderecek türden. 7 parçalı setin fiyatı 11.999 lira.

Türk kahvesi de yapıyor
Ebru Erke

Kahve makinesi: Karaca’nın hem Türk kahvesi hem de cappuccino yapabilen Hatır Barista serisi kahvesine düşkün babalar için iyi bir seçenek. Fiyatı 1.499 lira.

Mutfağı seven babalara...


Haberin Devamı

Yemek kitabı: Ömür Akkor’un ‘Türkiye Gastronomi Atlası’nı alabilirsiniz. Arabasında mutlaka bulunsun. Kitap, Türkiye’nin her bölgesiyle ilgili yeme-içme tavsiyeleri veriyor.

Bilgilerini tazelesin
Ergin Sönmezler

Mutfak atölyesi: Mutfak bilgisini pekiştirmek için en doğru seçeneklerden biri. Eataly’den pizza ve taze makarna atölyeleri (1.000 lira) veya MSA’dan et ve pişirme teknikleri atölyesi (1.700 lira) birer seçenek.

Mutfağı seven babalara...


Yemek: Yeni deneyimlere açıksa onu Mikla, TURK Fatih Tutak, Neolokal, Mürver gibi restoranlarda yemeğe çıkarabilir, tadım menüsü hediye edebilirsiniz. Neolokal tadım menüsü 3.200 lira.

Haberin Devamı

Zamandan tasarruf
Jale Balcı

Mutfağı seven babalara...


Airfryer: Bence alınabilecek en iyi hediye. Hızlı pişirme fonksiyonu sayesinde sabırsız babalar için de uygun. Kurutmadan ve lezzetli yemekler pişirebiliyor. Karaca Air Pro Cook Manuel XL Airfryer fiyatı 2.999 lira.

Ufku genişlesin
Murat Bozok

Mutfağı seven babalara...


Seyahat: Gezgin ruhlu babalar için en iyi hediye seyahat. İspanya’nın dünyaca kabul görmüş gastronomi destinasyonlarından San Sebastián seyahatini planlaması için önayak olun. İster uçak bileti alın ister Michelin yıldızlı bir restoranda onun adına tadım menüsü satın alıp rezervasyon yapın.

Haberin Devamı

Taş fırında pişirsin
Murat Deniz Temel

Portatif fırın: Bahçeye, balkona sığabilecek, her yere taşınan Tashoven taş fırını alabilirsiniz. İKEA’nın kapaklı bahçe mangalı da mutlu edebilir. Paslanmaz çelikten kömürlü barbekü 7.999 lira.

Mutfağı seven babalara...


Tuz: İyi yemeğin en güçlü anahtarlarından. Salted markasının yaprak deniz tuzu (50 lira) satın alınabilir. Siyah trüf gibi aromalı çeşitleri de var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!