Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2024 07:00

Yeme-içme dünyasından en son haberler...

Haberin Devamı

 

KAN PORTAKALININ PEŞİNDE

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Metro’nun ‘Yerelin İzinde’ projesinin 5’inci etabında Mersin kan portakalı vardı. Ağaçtan sofraya tüm yolculuğuna şahit olmak için Mersin’in en büyük kan portakalı bahçesi ziyaret edildi. Bizim de katıldığımız etkinlikte Metro Türkiye’nin Mersin kan portakalı tedarikçisi, üretici Ramiz Çavaş ve oğlu Toygun Çavaş, kan portakalı üretiminin halka sağladığı ekonomik katkıyı anlattı: “Kan portakalı 1937’de İtalya ve İspanya’dan getirilmiş. 4 sene önce satacak pazar bulamadığımız için 250 dönümlük arazimizdeki tüm ağaçları sökmeye karar verdiğimiz bir dönemde bu projeyle yollarımız kesişti ve ağaçlarımızı koruduk, kan portakalının unutulup kaybolmaması için yetiştirmeye devam ettik.” Şef Murat Deniz Temel de kan portakallı tatlı-acı sostan kan portakalı soslu çıtır işkembe dolmasına özel tariflerle bir menü hazırladı.

 

Haberin Devamı

ÖZEL ODADA SERVİS

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Michelin 2023 Rehberi’ne de giren İstanbul Yeniköy’deki AZUR Restaurant’ın dekorasyonu yenilendi. Mekâna özel davetler için AZUR Private Room (özel oda) adlı yeni bir toplantı alanı açıldı. Bu yeni alanda isteğe bağlı olarak alakart veya bistro düzeninde servis yapılacak. Ayrıca restoranın Boğaz’a bakan ön bahçe alanı da yenilendi ve açıldı.

 

ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEKLER

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Dünyanın prestijli şef yarışması Bocuse d’Or’un Avrupa seçmeleri 19-20 Mart’ta Norveç’in Trondheim şehrinde yapılacak. Ülkemizi Çırağan Palace Kempinski’deki Tuğra Restoran’ın şefi Emre İnanır ve takımı temsil edecek. Geçen hafta basın toplantısı düzenleyen Bocuse d’Or Türkiye Akademi Başkanı Mehmet Gök “Yarışmanın formatı zor, her sene yeni kurallar geliyor. Şeflere dünya çapında prestij ve çevre sağlıyor. Bu yarışmada öncelikle çok iyi bir şef olmanız; ikincisi, kendi mutfak kültürünüzü, tekniklerini iyi bilmeniz ve bu bilgiyi modern dünyanın teknikleriyle birleştirerek ortaya koyduğunuz tabağa değer katmanız isteniyor.”

 

Haberin Devamı

İFTARDA ŞEF İMZASI VAR

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul’un iftar menüsünü şef Ömür Akkor hazırladı. Anadolu Türk mutfağı konusundaki araştırmalarıyla tanınan şefin seçimileri yine bu çizgide... Başlangıçta Maraş cevizli bohçasından arpa ekmeğine çok sayıda çeşit sunuluyor. Ana yemekler arasındaysa tarçınlı Halep lahmacunu, Kilis semseği gibi yöresel lezzetler var. Otel Boğaz kenarındaki kabanalarda sahur servisi de verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!