Mart festivallerle geliyor. Fethiye’den İrlanda’ya uzanan geniş bir coğrafyada danstan yemeğe çok sayıda organizasyon seçeneği var. Baharın habercisi ve bahar bereketinin getirdiği lezzetlerle damaklara da hitap eden yerel festivaller çoğunlukta. İşte yurtiçi ve yurtdışından birkaç öneri…
#FestivalBaşlığı okuyunca aklınıza birçok farklı şehir gelmiş olabilir ama ben hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le hem de 19 Mayıs’la özdeşleşen bir yerden, Samsun’dan bahsediyorum. Kurtuluş Savaşı gururunun ruhuna işlediği bu şehre bence mayısta gidin. Ama yılın diğer 11 ayını seçseniz de mutlaka görmeniz gerekenler listeniz değişmeyecek. İşte benim ‘en’lerimle Samsun!
#SamsunKızılırmak ve Yeşilırmak deltaları arasında yeşil bir cennet olan kutlu şehir Samsun, sosyal belediyecilik anlayışı ile büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği yeni projeler ile birçok alanda şehrin çehresi değişiyor. Tarım ve sanayi kollarının yanında turizm sektörüyle de yükselişe geçen Samsun, barındırdığı tarihi mirası ve doğal zenginlikleri turizme kazandırıyor.
#SamsunSAMSUN TURİZMCİLER DERNEĞİ BAŞKANI DİLEK GENÇ, SAMSUN’UN YÖRESEL OTLARINI VE OT YEMEKLERİNİ TANITMAK AMACIYLA SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, OKA VE SAMSUN TURİZMCİLER DERNEĞİ İLE ORTAKLAŞA “SAMSUN YÖRESEL OT YEMEKLERİ FESTİVALİ”NİN İKİNCİSİNİ 27-28-29 MAYIS 2016 TARİHİNDE YAPACAKLARINI SÖYLEDİ.
SAMSUN'UN YÖRESEL OTLARINI VE OT YEMEKLERİNİ TANITMAK AMACIYLA SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI VE SAMSUN TURİZMCİLER DERNEĞİ İLE BİRLİKTE DÜZENLENECEK “SAMSUN YÖRESEL OT YEMEKLERİ FESTİVALİ” 18 NİSAN 2015 CUMARTESİ GÜNÜ SEVGİ PARK SEVGİ CAFE YANINDA YAPILACAK.
Dolmaları çok çeşitli, lahana sarmaları tahinli... En çok kuzu eti yeniyor, patlıcanlı yemeklerin sayısız çeşidi pişiriliyor. Un helvası pekmezli; halka tatlısı çok seviliyor. Çukurova Aşçılar Derneği İkinci Başkanı Fatma Çıkla, Adana mutfağını anlatıyor, birbirinden leziz tarifler veriyor...
#KebabGastronomi, kültür, sanat ve eğlence dünyası geçen hafta sonu Kuşadası’nda buluştu. Kuşadası Sokak Festivali’ne gittik; yerel yemeklerin peşine düştük. İlçenin mutfağını anlatan şef Ozan Güngör: “Arapsaçı, ebegümeci ve tilkişen gibi otların yemeği çok seviliyor. Enginar, zeytinyağlı ve bol baklalı yeniyor.”
#GastronomiBu sene 11’incisi düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’ni bir önceki yazımda paylaşmıştım. Harika bir organizasyonun yanında muhteşem yemekleri de tatma fırsatı buldum. Gittiğim tek bir restoran vardı. Yeni nesil konseptli “Bi’Nevi - Alaçatı”ya bayıldım. Alaçatı’da kime sorsam, kiminle konuşsam yerini biliyor. Adından söz ettiren bir mekan. Ünlülerin de uğrak mekanı. Hatta mekana girdiğimde bir de sürprizle karşılaştım. Teknik direktör Yılmaz Vural, oradaydı ve kendisiyle uzun uzun sohbet etme fırsatı da buldum. Bi’Nevi Restoran özellikle meze, etleri ve sunumuyla öne çıkan A Plus bir mekan. Şu an misafirleri için yenilenme aşamasında. Mekanın ortaklarından Kemal Demirci, “Yaza bomba gibi gireceğiz” diyor. Gelelim mekanın özelliklerine....
#Alaçatı Ot Festivali14 Şubat Sevgililer Günü'ne çok az kaldı. Çiftler şimdiden plan yapmaya başladı... Peki bu özel günü hem gezerek hem de özel bir şekilde kutlamak için rotayı nereye çevirmeli? Uzmanlarımıza “Sevgililer Günü’nün en romantik adresleri nereler?” diye sorduk. 10 şehirden birbirinden güzel 10 adresi önerdiler.
#Sevgililer Günü