Yıldırım'la barışın

F.BAHÇE’yi tutmayabilirsiniz.. Sevmeyebilirsiniz.. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’la da aranız yoktur.. Bunların hepsini anlarım.. Rekabettir, çekişmedir.. “Merhaba” dışında selamınız da olmayabilir, mevkiniz, göreviniz ne olursa olsun..

Haberin Devamı

Ama Fenerbahçeli’yseniz şimdi Fenerbahçeli olma zamanı geldiğini anlamalısınız.. Aziz Yıldırım’la aranız herhangi bir nedenden ötürü kötüyse barışma zamanı olduğunun farkına varmalısınız artık.. Eğer Fenerbahçe Başkanı olarak size dost eli uzatırsa, siz de o eli karşılıksız bırakmamalısınız.. O zaman bu kulübün önünü daha da açarsınız.. Aziz Yıldırım’la olan kişisel sorunlarınızı bir yana bırakma ve Fenerbahçe için birleşme zamanı artık..
Yıldırım 15 Şubat 1998 tarihinden beri Fenerbahçe Başkanı.. O gün kendisini 1 oy farkla başkan seçen kongreye karşı çok vefalı davrandı aslında.. Kulübe verdiği sözlerin birçoğunu yerine getirdi.. Futbol takımının Avrupa’da tek sezon dışında başarılı olamaması en büyük eksiklik.. Belki de o eksiklik bu sezon bitecek..
Stat, kombine, Fenerium, Düzce ve Ankara Tesisleri, Samandıra, Dereağzı, Kalamış, Ülker Arena Fenerbahçeliler’in gurur duyacağı yatırımlar oldu.. Bu kulübün geleceği siyasete ya da yabancı zenginlere bağlı olmayacak ileride..
Roberto Carlos, Anelka, Ortega, Alex, Van Hooijdonk, Meireles, Kuyt, Andre Santos, Niang, Sow, Krasiç, K.Andersson gibi futbol dünyasının çok tanınan isimlerini transfer etti Aziz Yıldırım.. Okocha ve Baliç’i Türk futbol tarihinin en büyük bedelleri karşılığında sattı.. Çok tanınmış teknik adamlarla çalıştı.. Çok tanınan ünlüleri yönetimine aldı..
Şimdi barış zamanı.. Önce Aziz Yıldırım’ın bir adım daha atması gerekiyor.. Fenerbahçe için geçirdiği 1 yıl tüm F.Bahçeliler’in kalbinin köşesinde.. Uğradığı haksızlık karşısındaki dik duruşunu bilen bilir.. Ama önemli olan sahadaki skorlardan, salondaki sayılardan bağımsız kulübün kendi içinde barış’ması..
İlk adımı Aziz Yıldırım’dan bekliyorum.. Sonrası gelecek biliyorum.. Mehmet Ali Aydınlar da Sadettin Saran da Hakan Bilal Kutlualp de onlar gibi çok sayıdaki kırgın ama büyük Fenerbahçeli de o adımı karşılıksız bırakmazlar.. Kazanan Fenerbahçe olur.. Çocukluk aşkınız.. Bunu hiç unutmayın!

Haberin Devamı

AMAN HOCAM!

ERTUĞRUL Sağlam’ı severim.. Çok çalışkandır.. İşine özen gösterir.. Bursaspor’un başında kazandığı şampiyonlukla çok şey değiştirdi ülkemizde.. Ben severim sevmesine de son zamanlarda Sağlam’ın büyük bir sempati kaybına uğradığına şahit oldum.. Futbol dünyasının içindeki birçok isimle Sağlam’ın oyundan atışlarının haksızlığını tartışmıştım.. Hakemlerin çok kolay karar verdiğini söylemiştim..
Çarşamba gecesi bizzat şahit oldum.. En ufak taç ya da faulde Sağlam çılgına dönüyor.. Hakemin kartını kullandığı pozisyonda Selçuk’u dövecek sandım.. Öyle bir fırladı ki kulübüden kendini arkadan seyretse “Ben ne yapıyorum” diye kendine kızar.. Bu kadar agresif olmak kulübeyi de seyirciyi de geriyor doğal olarak..
İkinci sempati kaybı yerel medyaya karşı takındığı tavır olmuş Ertuğrul Sağlam’ın.. Maalesef biraz kibirliymiş.. Yükseldikçe, halkla aynı seviyeye gelmeye özen göstermeliyiz.. Yükselmek bizden kaynaklanmaz.. Çalışmamız, bilgimiz, yeteneklerimiz her zaman o kapıları açmaya yetmez.. O noktaya gelince şükür ödemek için ibadet de yetmez.. Şükür; yaptığın işte insanların sempatisini kazanmakla, halktan uzaklaşmamakla, kendini geliştirmekle olur.. Aman hocam! Seni sen yapan değerli hiç unutma.. Bursa çok değerli bir koltuk.. O koltuğu kaybetmek için bu kadar uğraşma..

Haberin Devamı

OLİMPİYAT’I ALIR MIYIZ?

ÜÇ adaydan biriyiz 2020 Olimpiyatları için.. Tokyo en kuvvetli aday gibi görünüyor.. Madrid en zayıf halka.. Bizim kazanmamız için sadece altyapı, tesis, tanıtım, devlet desteği yeterli değil.. Her şeyin ötesinde sporcu ve olimpiyat bilincine sahip insan yetiştirmemiz gerek.. Spor Bakanı’nı tanıma fırsatım oldu.. Çalışkan biri.. Genç, enerjik, hırslı.. Hatta biraz fazla hırslı.. Ne yalan söyleyeyim Faruk Ağabey bana daha sıcak gelmişti.. Suat Bey tam bir kabine üyesi..
Olimpiyatı kazanmak için sporun başındaki isimlerin sporun içinden gelen isimlerden olması gerektiğine inanırım ben.. Platini Fransa 98’in Organizasyon Komitesi Başkanı’ydı.. Beckenbauer Almanya 2006’nın.. Biz Dünya Kupası düzenlesek Oğuz Çetin’i o noktaya koyabilir miyiz? Yoksa 2 dil bilen, üniversite mezunu, Hiddink, Denizli ve Terim’in yardımcılığını yapmış, 70’ten fazla milli olmuş bir isme her kapıyı kapamaya mı çalışırız..
Burası Türkiye.. Olimpiyat’ı almak için yaptığımız yanlışları görmek gerek önce.. Giden ekip play-off oynamıştı.. Gelen ekip 4 maçta hayal kırıklığı getirdi.. Ne ilgisi var demeyin.. Futboldaki en kritik görevlerin oluşturulma şekli maalesef bütün ülkeye yansıyor.. Hak edenden daha çok hazır olmayanlar geliyor görevlere..
Olimpiyat’ı alır mıyız? Hak edenlerle yola çıkmaya başlarsak belki.. Yoksa zor.. Hem de çok zor..

Haberin Devamı

FIFA’CIK..

FIFA bir onbir yapmış.. Yılın onbiri diye.. Casillas – D.Alves, S.Ramos, Pique, Marcello – X.Alonso, Xavi, Iniesta – Messi, Ronaldo.. Tek bir Chelsea’li, Bayern’li yok.. Bu iki takım Şampiyonlar Ligi finalini oynadılar.. Drogba’nın olmaması, kadronun tamamının La Liga’dan seçilmesi çok ilginç geldi bana..

Yazarın Tüm Yazıları