Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

BANA YARDIM EDİN

Sevgili Ayşe Hanım,
Size nasıl hitap edeceğimi bilemedim. İlk defa böyle bir yazı yazıyorum. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki yazılarınızı ilgiyle takıp ediyorum. Ben bu yazıyı yazma konusunda çok düşündüm. O kadar çok gelgitler yaşadım ki anlatamam.

Ben kırk yaşındayım, yaşamım boyunca hiç kimseden yardım istemedim. Hep kendi ayaklarım üstünde durdum. Ama yaşam o kadar acımasız ki insanı bazen öyle bir yere düşürüyor ki.

Ben çok çaresizim. Hayatımın son on yılı azap gibi geçti. Yaşadıklarımı size anlatsam çok klişe olacak ama roman olur. Ben dediğim gibi kırk yaşında, dünya tatlısı bir oğlu olan (yaşamımdaki tek güzellik) kocası tarafından terk edilmiş bir bayanım.
Dört yıllık evliliğimin sonunda yaklaşık dört sene önce kocam tarafından dolandırılarak terk edildim. Şu an oğlumla birlikte annem ve babamlarla yaşıyorum.

Haberin Devamı

Şeker hastası bir annem, kalp hastası bir babam var. İki kardeşiz ama abimin bana hiç hayrı yok. Çalışıyorum bir hastanede. Çok düşük maaşım ama çok şükür oğluma bakabiliyorum. Ama aldığım maaş sadece evimin giderlerini karşılıyor. Kocamın beni terk etmeden önce bana yaptırdığı ve ailemin bilmediği borçlarımı ödeyemiyorum. Dört yıldır oradan alıp orayı kapatıp tekrar başka birinden alıp tekrar onu kapatmaya çalışıyorum.

Ama artık tıkandım. Çok büyük olmayan meblağdaki borçlarım da altının artması ve faizler yüzünden çok kabardı. Uyku uyuyamaz oldum. İnançlı biri olmasam ve oğlumu düşünmesem çoktan intihar etmiştim. Ama evladıma bunu yapamam. Onun bana ihtiyacı var. Aileme de anlatamıyorum. Annemlerin o parayı ödemelerine imkân yok, anlatmam sadece onları üzer. Hasta insanları üzmeye hakkım yok. Bu derdimle kendimce mücadele etmeye çalıştım. Ama artık gücüm yok. Hastayım inanın hem de çok ama sırf oğluma bakabilmek için inanılmaz savaş veriyorum.

Ne olur bir hayırsever bana elini uzatsın. Hak etmediğim bir hayatı yaşıyorum. Ama yine de buna şükrediyorum. Eşimle daha boşanamadım. Ortalara çıkmadığı için mahkeme uzuyor. Ben bu borcu ödersem hayatım kurtulacak. Çok yoruldum. Allah rızası için bana yardım edin. Ayşe Hanım adresimi ve ismimi gizli tutun ne olur. Ailemin bunu duymasını istemiyorum. Bir gün alan el değil veren el olduğumda ben hala sizin yazılarınızı okuyor olacağım. Ve ben de insanlara yardım edeceğim yemin ederim. Allah’ım dermansız dert vermesin kimseye.

Haberin Devamı

Telefon numaramı yazıyorum size Ayşe Hanım. Gizliliğinize ve size güveniyorum. Allah razı olsun şimdiden.  
Allah’a emanet olun. Çok hayırlı işler yaptığımızı biliyorum. Rabbim sizinle cennette karşılaşmayı nasip etsin. Çünkü biliyorum ki sizin gibi insanları yeri cennet olacak.

CEVAP: Yardım etmek isteyen olursa sana yönlendireceğim, inşallah sorunların kısa zamanda çözülür. Annenle babana da sağlıklı uzun ömür dilerim.

….


İŞ ARIYORUM

Merhabalar,

Tv'de konuk olduğunuz bir programı izledim az önce, yazılan her mail'e cevap verdiğinizi söylediniz. Bu ilgimi çekti, ben de bir şeyler yazmak istedim. Derdime derman olmasa da gecenin bu saatinde içimi dökmüş olurum en azından dedim, okumasanız da.
Ben İletişim Fakültesi mezunu bir işsizim, İK ve kariyer sitelerini aşındırmaktan beyin hücrelerim öldü artık. Siz de medya sektöründesiniz farkındasınızdır, biliyorum ki iş bulanlar %70 oranda çevre (network) faktörüyle buluyorlar, bu koca koca İK siteleri bir işe yaramıyor.

Haberin Devamı

Ama yaşım geldi 29, neredeyse 30'a. Çevre faktörü bende yok, ancak iş ilanlarına başvurup duruyorum. Son 1 senede başvurduğum ilanın haddi hesabı yoktur, bunlardan ancak %5lik bir kısmı bana geri dönüş yapmışlardır. Onların görüşmelerinden de bir sonuç çıkmadı zaten.

Kısacası bunaldım, bunaldım, bunaldım. İş arayan kitle olarak (böyle kocaman bir kitle var maalesef), derdimize derman olacak İK şirketleri/siteleri bulamıyoruz. Çevreniz yoksa bir hiçsiniz, "iş işte bulunur" derlerdi ne demek olduğunu şimdi daha iyi anladım.

İş arama/bulamama psikolojisi çok başka bir şey, insanın özgüvenini neredeyse tamamen sıfırlıyor. Düşünün ki artık, hiç tanımadığı bir yazara mail atacak hale bile getiriyor insanı.
Daha fazla uzatmayayım, buraya kadar okuduysanız da teşekkürler şimdiden.
Başarılar ve kolaylıklar dilerim.
D.

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili D. Sana uygun bir iş çıkarsa hemen sana yönlendireceğim. İnşallah en kısa zamanda düşlediğin işe kavuşursun. Sevgiler.

….

 

TEKERLEKLİ SANDALYE İHTİYACI

Merhabalar Ayşe Aral, ben 30 yaşında 26 sene önce trafik kazası sonucu felç kalmış biriyim. Adım Hakan, tiyatro ile uğraşıyorum ve yaşama bağlı bir insanım benim size daha önce de ulaşmaya çalışma girişimlerim oldu ama talihsizlik olacak bir türlü durumumu aksettiremedim.

Şu an İstanbul tema vakfında çalışan kendisi de engelli olan kız arkadaşım da size bu konu ile ilgili mail atmış olacak.
Benim ortopedik açıdan kullanmam gereken tekerlekli sandalyenin fiyatı 7 bin TL olduğundan alamıyorum.

Haberin Devamı

Bu konu ile ilgili kapısını çalmadığım yer kalmadı.

Benim sormak istediğim şu ki bu ülkede benim gibi sosyal hayatta kaza geçirmiş bir engellinin dışarıya çıkma hakkı yok mu?
Eğer yok ise bana ben bu ülkeden başka bir ülkeye irtica etmek istiyorum. Ben otomobil istemiyorum, özel bir eğlence aracı da değil sadece elim ayağım olan sandalyeyi almak istiyorum ki bu benim gereksinim.

Bu konuyu özellikle siz yayınladıktan sonra gerekli işlemlere başlayıp Avrupa insan hakları konseyine göndermeden önce insanların bilmelerini istedim ki bizim bu şartlar altında Türkiye’de yaşamamız zor ya da istenmiyor sanırım ki böyle basit bir gereksinimi bile karşılayamıyorlar.

Saygılarımla
Hakan
Bu yazıyı yayınlamanızı özellikle istiyorum ve rica ediyorum sizden.

CEVAP: Hakan Bey, okur dostlarımdan size sandalye alabilecek olan olursa size yönlendireceğim. İnşallah en kısa zamanda siz de hak ettiğiniz sandalyeye kavuşursunuz. Nişanlınızla mutluluklar dilerim.

….

 

KEDİMİN HASTALIĞI

Merhaba Ayşe Hanım,

Aslında kendi yağımda kavrulabilmem gerek; devlet memuruyum, küçük bir ev satın aldım, kredi borcumu ödüyorum, bir yandan da ikinci öğretimde ikinci üniversitemi okuyorum.

Beni yardım ihtiyacına sokan durum ise kedimin hastalığı. Ben 1 yıl önce boşanmış bir kadınım. Mutsuz evliliğimden bana köpeklerim ve kedim yadigâr kaldı. Kedimi sokaktan sahiplenmiştim. Bacakları kırıktı, böbrekleri düzgün çalışmıyordu ama yoğun bakımla iyileşti. Geçen yaza kadar çok sağlıklı dediğim kedim, idrar yollarında inatçı bir problem yaşıyor.

Masraf şu ana kadar 1.500 TL'yı buldu, bunun 1.250 TL'sini ödedim. Şu an ne yazık ki halen hastanede, durumu kritik, idrarını kendi başına yapamıyor, gözetim altında tutmazsak eğer üre zehirlenmesinden ölecek, idrar yolu sondayı dahi kabul etmeyecek kadar tahrip oldu enfeksiyondan, tedaviyi sürdürüyoruz ama hastalık inatçı.

Biliyorum benden çok daha zor durumda olan insanlar var ama beni de aklınızda tutun ne olur. İsmimi gizli tutarsanız çok sevinirim. Bugüne kadar "Yetiş Ayşe" kapsamında yapmış olduğunuz her şey için ve tatlı kaleminiz için de çok teşekkür ederim.

B.

CEVAP: Sevgili B. Veteriner dostlarımdan destek olmak isteyen olursa sana yönlendireceğim. Sevgiler.

….

EV YARDIMI

Ayşe Hanım merhabalar,
Sizin yazılarınızı hiç kaçırmadan okuyorum. Her defasında süper bir yardım elçisi olduğunuz konusunda daha da emin oluyorum.
Birçok yazınızı ailemle paylaşıp yaptıklarınızdan dolayı ne kadar mutlu olduğumu iletmek isterim.
Benim paylaşmak istediğim konu; yine sizin aracı olabileceğiniz ve yardımsever kişilerden yardım alabileceğimiz bir kişiyle ilgili.
Çalıştığım yerde bize yardımcı olan çay ve temizlik işlerimizi yapan bayan ile ilgili.
Kendisi yıllar önce başka biri için terk edilmiş ve iki kızı ile ortada kalmış bir bayan, kızlarını okutmak için elinden geleni yapmaya çalışan son derece özverili bir anne.

Eşinin ailesi, oğullarının arkasından dul bir bayan bizimle yaşayamaz v.s. gibi sözlü tacizlerle günlerini zehir etmekle kalmayıp oturduğu evi de elinden alarak torunlarını ve gelinlerini ortada bırakacak kadar acımasızdır.
Kendi ailesinin de çok umurunda olmaması çaresizliğini iyice artırmıştır.
Eltisinin yardımı ile işe girip az buçuk evini ve kızlarını geçindirmeye çalışmakta ancak kış olması yakıt, elektrik, su, zorunlu ihtiyaçlarına maaşının yetmemesi ve bu nedenle kredi kartlarına yüklenmek zorunda kalması nedeniyle zaman zaman kirasını bile ödeyemez durumlara düşmektedir.

Bütçesindeki açığı kapatmak için almış olduğu borçların büyümesi daha da çıkmaza girmesine neden olmuştur.
Biz iş arkadaşları olarak elimizden geldiğince yardım etmeye çalışmaktayız ancak yeterli olmamaktadır.

Tek isteği bir ev alıp başını sokmaktır, ancak hayalden öteye gitmeyeceğini söylemekte ve bu konuyu çalıştığı yerde benim dışımda kimseyle paylaşmayacak kadar da onurlu biridir.
Sizin bu konudaki hassasiyetinizden güç alarak bu bayana yardımcı olacak hayırsever birileri olursa en azından borçlarını ödeyip, ev için bir miktar peşinatı da edinebilirse hayatını idame ettirebileceğini ve kızlarını hayalindeki gibi okutabileceğini düşünüyorum.
Dilekleri gerçekleştiren Ayşe Aral’ın da bütün dileklerinin gerçekleşmesi dileğiyle.  Arkadaşımızın adı ve benim adımın da sizde kalmasını özellikle rica ediyorum.
Hoşçakalın.
N.


CEVAP: N. Hanım, iş arkadaşınıza yardım etmek isteyen okurum olursa yönlendireceğim. Sevgiler.

….

 

ÜST ÇENE

Selam, ben 25 yaşındayım.

Benim sorunum şu; küçük yaşta düştüm, üst çene ön tarafa çıktı, bu yüzden ağız kapanması zor oluyor. Bununla beraber diş etlerinde iltihaplanma vs doktora gittiğimde ameliyatla düzelir dediler fakat bayağı yüklü bir para gerekiyor.

Tel tedavisi yetmez dediler. SSK’ya gittik, 4 yıl sonrasına randevu verildi bize, o da umutsuz bir vaka gibi.

Beni görenlerin benimle dalga geçmesinden çok sıkıldım, bazen dışarı bile çıkmak istemiyorum.

Sizden yardım istiyorum, ne olur bana cevap verirseniz olumlu veya olumsuz çok mutlu olurum teşekkürler.
Emel

CEVAP: Emel’im, okur dostlarımdan diş hekimi olup da tedavini üstlenmek isteyen veya tedavinin bedelini üstlenmek isteyen olursa hemen sana yönlendireceğim. Sen de üzme kendini. Düzelir elbet.


….


İŞ ARIYORUM

İyi Günler.
 
Rahatsız ediyorum kusura bakmayın, ben 1994-2011 yılları arasında bir gazetede gece amiri olarak çalıştım, gazete el değiştirince çıkarıldık.

1973 Kastamonu doğumluyum, lise mezunuyum, B sınıfı ehliyetim var. Bağcılar’da oturuyorum, depo, şoförlük idari işler gibi alanlarda iş arıyorum, bana yardımcı olursanız size minnettar kalırım. Kolay Gelsin.


Bayram


CEVAP: Bayram Bey, size uygun bir işveren olursa size yönlendireceğim. Kolaylıklar diliyorum.


….


GEBEYİM VE TERK EDİLDİM YAZISINA CEVAP


Sevgili Ayşe Abla,

Her pazartesi ilk işim seni okumak. Daha önce 2 kez benim yakınlarıma da yetiştin. Eşi tarafından terk edilen hamile bayanın adresini ve bebeğinin cinsiyetini bildirebilirsen yardımcı olmak istiyorum.

(Ev kredisi ödediğimiz için parasal yardım yapamam ama gebelik ve bebek kıyafeti gibi şeyler ayarlayabilirim).

Birde elinde 3 adet gece elbisesi olan arkadaşın elbiselerinden birine talibim. (tabii benden daha çok ihtiyacı olan birisi çıkmazsa). Seni çok seviyoruz. Dilerim her zaman kendin gibi iyi kalpli insanlarla karşılaş, hep mutlu ol.

CEVAP: Elbiseyi sana yönlendireceğim. Hamile okurumun iletişimin bilgilerini de göndereceğim. Sevgiler.

….

KIRMIZI GECE ELBİSESİ

Selam Ayşeciğim,
Bugünkü yazında Zuhal Hanım’ın gece elbisesi ile ilgili yazısını okudum.
Ben de 36 giyiyorum ve kırmızı bir gece elbisesine ihtiyacım var ama durumum şu sıra sıkışık biraz.
Mart ayı içerisinde katılacağım bir düğün için eğer irtibat kurabilirseniz sevinirim.

Duygu

CEVAP: Duygu’m kırmızı elbiseyi sana göndermesini Zuhal Hanım’dan rica edeceğim. Şimdiden düğünde iyi eğlenceler dilerim.

….

GEBEYİM VE TERK EDİLDİM


20.02 tarihinde yayınlanan yazınızda “gebeyim ve terk edildim zor durumdayım” diyen hanımın iletişim bilgilerini verir misiniz? Kendisi ile irtibat kurmak isterim. Bilgilerimi yayınlamayın lütfen

E.

CEVAP: Sevgili E. Tabi ki hemen göndereceğim bilgilerini sana. Desteğin için teşekkürler, harikasın.

….


İŞ ARAYIŞINA CEVAP


Ayşecim Merhaba;

Bursa’ da yaşayan mağazacılık yapan bayan, eşi için iş arıyormuş. Bana bilgilerini ulaştırır mısın? Sigortalı iş konusunda yardımcı olamaya çalışacağım.

Güzel yüzlü, güzel yürekli insan çok öpüyorum.

Elif

CEVAP: Elif’im tabi ki hemen göndereceğim. İyi ki sizin gibi harika okur dostlarım var. İnşallah sayende başka bir okur dostum iş sahibi olacak, ne mutlu.

….


 

Yazarın Tüm Yazıları