Ramazan şenliğinde gece güreşleri

Güncelleme Tarihi:

Ramazan şenliğinde gece güreşleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2016 11:18

Ramazan şenliğinde gece güreşleri

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Burhaniye İlçesi'nde yapılan Ramazan Şenliği'nde, teravih namazı sonrası köy meydanında yağlı güreş düzenlendi. Güreşlere, 60 pehlivan katılırken, yaklaşık 1000 kişi izledi.
Burhaniye kent merkezine 13 kilometre mesafedeki Sübeylidere Mahallesi Meydanı'nda hazırlanan kum piste gece güreşi düzenlendi. Tanınmış güreşçilerden Aslan Seyhanlı, Başol Yağcı ve Hasan Bıkmaz'ın hakemliğini üstlendiği güreşlere, çevre ilçelerden 60'a yakın güreşçi katıldı. Teravih namazının ardından 23.30'da başlayan güreşler, 02.00'ye kadar sürdü. Güreşleri ilgiyle izleyenler, pehlivanların uzun süre alkışladı. AK Partili Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal'ın yanı sıra güreşleri, CHP İlçe Başkanı Tarık Erdil, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Soner Acar, MHP'li Belediye Meclis Üyesi Şevki Yücel'in de aralarında yer aldığı yaklaşık 1000 kişi izledi.
Etkinlikle ilgili bilgi veren Muhtar Mustafa Demir, "Ramazan Şenliği adı altında bu güreşi ilk defa yapıyoruz. Bunun devam etmesini istiyoruz. Çünkü bizim köyümüzde güreşe meraklı talebelerimiz var. Güreşi sevdirmek istiyoruz. Seyirciden de çok memnunuz. Güreş organizasyonunun devam etmesini sağlayacağız. Belediye Başkanımızda çim saha sözü verdi. Güreşimize katılanlara teşekkür ediyorum" dedi.
Güreşleri çok beğendiğini söyleyen AK Partili Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ise, "Çevre köylerden gelen güreş severleri de burada görmek mümkün. Bu da biz idarecilerin, ata sporu güreşe daha fazla ilgi göstermesi gerektiği konusunda bize bir yol gösteriyor. Güreşlere çok büyük ilgi var. Sübeylidere köyümüzde bu güreşleri geliştireceğiz. Bunun için önümüzdeki yıl çim saha yapmak istiyoruz. İnşallah, bunu bu köyümüzde daha da geliştirerek devam ettirmek isteriz" dedi.
Güreş Antrenörü Aslan Seyhanlı ise "Gördüğünüz gibi kadınlar, erkekler, çoluk çocuk meydan dolu. Belediye başkanımız seneye çim saha yapacak. Önümüzdeki sene bunu daha büyük daha kapsamlı yapmaya gayret edeceğiz. Katılan güreşçilerimize ve izleyicilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Sefer TALAY / BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!