Yeni Bolt’u bulduk mu?

Dünyanın en hızlı insanı kim diye sorsak kuşkusuz ki 100 kişiden 90’ı hiç tereddüt etmeden ‘Usain Bolt’ cevabı verir.

Haberin Devamı

100 metrede neredeyse ışıkla yarışan Jamaikalı 9.58’lik derecesiyle bu alanda rekorun sahibi. Ancak yavaş yavaş alt jenerasyondan kıyaslamalar da başlayacak gibi duruyor.
Yohan Blake, Bolt’u geçtiğinde herkes ‘Acaba’ diyordu ama şimdi birçok kişinin emin olduğu bir isim var: Yoshihide Kiryu. Henüz 17 yaşında. Geçen seneden beri ismi atletizm camiasında sıkça duyuluyor Japon sprinterin. Ve en sonunda somut adımı da attı Kiryu. Hiroşima’da koşulan yarışta 100 metrede elde ettiği 10.01’lik derecesi ile Dünya Gençler Rekoru’nun Darrel Brown ve Jeffrey Demps ile ortaklarından biri oldu. Usain Bolt, bu dereceye 21 yaşında erişmişti. Bakalım Bolt’tan 20 santim daha kısa olan Japon atlet, Jamaikalıyı ilerde devirebilecek mi?

Artık kimliğini saklamak zorunda değil

Haberin Devamı

Spor dünyası oldukça eril bir dünya. En azından dışarıdan öyle algılanmak istiyorlar. Hal böyle olunca, sporu yapan kadınlar bile olsa onlarda bir erkekleşme bekleniyor.
Sadece bir cins kabul görüyor sporda. Böyle olduğuna inananlara inat cinsel tercihlerinin farklılığını açıklayanlar durumun normalliğini de gösteriyor. Hatırlayacaksınız, ülkemizde en son Tan Sağtürk, gay futbolcular olduğunu bildiğinde recmin kıyısından dönmüştü.
Ancak dünyada artık yavaş yavaş gay olduğunu açıklayan sporcular cesaretle geriden gelenlerin önünü açıyor. Bu zincirin son halkası NBA’den geldi. Washington Wizards’ın pivotu Jason Collins gay olduğunu şu cümlelerle açıkladı: “34 yaşındayım. NBA’de pivotum. Siyahım ve gayim.” Umarım bundan sonra da sporcular kendi kimliklerini saklamak zorunda kalmadan yaşamlarına devam ederler.

Sky’da liderlik düellosu

Malum bisiklet dünyası yavaş yavaş büyük turların heyecanını yaşamaya başlıyor. Türkiye Bisiklet Turu’nun nihayete ermesinden sonra memleketteki bisikletseverler gözlerini Giro D’Italia’ya yani İtalya Bisiklet Turu’na çevirdi. Kuşkusuz ki Giro’nun en büyük favorisi, geçen sezon Tour de France’da sarı mayoyu üzerine geçiren Sir Bradley Wiggins. Wiggins, bu seneki hedefinin İtalya’da pembe mayoyu giydikten sonra Tour’da da bir kez daha sarı mayoyu kazanmak olduğunu söyledi. Ve buna ilk itiraz Sky’daki takım arkadaşı Chris Froome’dan geldi. Bu sene Criterium’u kazanan Froome, “Sky, bu sene benim için çalışacak. Takım menajerleri ile konuştum. Tamamen benim arkamdalar.
Yani takım liderliği konusunda herhangi bir soru işareti olduğunu sanmıyorum” dedi. Böylece Temmuz ayında başlayacak Fransa Bisiklet Turu’nun ateşi şimdiden yanmış oldu.

Haberin Devamı

‘Roket’te daha yakın var

Dünyanın en büyük sporcularının zaman zaman kontrolden çıkması işin doğası gereği sanırım. Ya ‘arızalı’ oluyorlar ya da sevenlerini erken terk ediyorlar. Lakin biliyoruz ki onlar da ayrılığa uzun süre dayanamayıp geliyorlar. Bunlardan biri de snooker’ın en büyük oyuncularından biri olarak kabul edilen Ronnie O’Sullivan. Geçen eylül ayında ikinci kez sporu bıraktığını açıklamıştı. Son ise dayanamadı ve Dünya Şampiyonası için geri döndüğünü açıkladı.
Ve şimdi Ronnie nam-ı diğer Roket, yoluna emin adımlarla devam ediyor.
Geçen sene finalde devirdiği Ali Carter’ı bu kez, ikinci turda saf dışı bıraktı ve çeyrek finale yükseldi. Maçtan sonra ise söylediği en önemli şey “Sekiz ay sonra üst üste oynadığım ikinci maç beni fazlasıyla yordu” oldu. Bakalım Roket, boşa geçirdiği zamana rağmen unvanını koruyabilecek mi?

Yazarın Tüm Yazıları