Rüzgar Sünbül

Rüzgar Şef ile Ramazan Menüsü ( 6.Gün) : Çorbadan tatlıya lezzetli, pratik tarifler...

28 Mart 2023
Brokoliye karşı fikrinizi değiştirecek, enfes bir çorbadan söz ediyoruz. İçinizi ısıtacak bol vitaminli, besleyici ve Ramazan gününde boş kalan mideyi rahatlatacak bir çorba. Başlangıç olarak iftara uygun çorba diyebiliriz. Havuçlu Brokoli Çorbası: vitamin deposu, şifa kaynağı ve kolay çorba tarifi...

HAVUÇLU BROKOLİ ÇORBASI

MALZEMELERİ

1 avuç içi büyüklüğünde brokoli
1 adet havuç
1 adet mor havuç Bulamazsanız normal havuç kullanın
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı dolusu beyaz un

Yazının Devamını Oku

Rüzgar Sünbül ile Ramazan Menüsü 5. gün. : Lezzetli, sevilen iftar yemeği tarifleri

27 Mart 2023
Tüm gün aç kalan midenize ilaç gibi gelecek, hem doyurucu hem de çok lezzetli farklı çorba tarifimiz var. Daha sevmeyen çocuk görmedik. İçindeki patates ve şehriyeyle içimi harika. Şehriye çorbası Türk mutfağında çok önemli bir yere sahiptir. Hem kolay çorba olması sebebiyle hem de sebebiyle ilk sırayı alır. 3 farklı şehriye vardır.

PATATESLİ ŞEHRİYE ÇORBASI

MALZEMELERİ

3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı beyaz un
1 tatlı kaşığı salça
5-6 su bardağı su

Yazının Devamını Oku

Rüzgar Sünbül ile İftar Menüsü 4. Gün: Çorbadan tatlıya Ramazan menüsü tarifleri....

26 Mart 2023
İşkembe çorbasını sevenler özellikle bu çorbamıza bayılacaklar. Yalancı işkembe çorbası diye anılan paça çorbası bağışıklığı güçlendirir. Tavukla yapılan bu çorbamız öyle lezzetli oluyor ki hem besleyici hem de oldukça doyurucu. Lokantalarda satılan tavuk paça çorbası seviyorsanız doğru yerdesiniz. Yalancı işkembe yalancı paça çorbası diye de anılır.

TAVUK PAÇA ÇORBASI

MALZEMELERİ

2 adet tavuk but
4 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı beyaz un
3 diş sarımsak

Yazının Devamını Oku

Rüzgar Şef ile Ramazan Menüsü 3. gün: Un çorbası, saray usulü biber dolması, fırında tavuk patates, kabak tatlısı...

25 Mart 2023
Çok az malzemeyle böyle şahane bir çorba yapıldığına inanamayacaksınız. Her evde bulunan malzemelerle şipşak hazırlanan bu çorbanın en önemli püf noktası ise unun sürekli karıştırılarak kavrulması. Sonrasını et suyuna bırakın. Az ve öz malzemeyle hazırlanan belki de çorbaların içinde en az malzemeli ama en lezzetli olanlardan biridir un çorbası...

UN ÇORBASI

MALZEMELERİ

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz

Yazının Devamını Oku

Rüzgar Şef ile Ramazan Menüsü 2. gün: Etli sultan kebabı, fincanda kadayıf, mısırlı pilav...

24 Mart 2023
Kültür mantarıyla hazırladığımız, kremayla zenginleştirdiğimiz davet sofralarına çok yakışan bir çorba ile başlıyoruz bugün. Eğer kültür mantarı dışında başka mantarlar varsa evinizde onlarla da hazırlayabilirsiniz. Lokantalarda, restoranlarda içtiğiniz çorbaları aratmayacak. Kremalı mantar çorbası davet sofralarında da yer verebileceğiniz pratik bir çorba. Dokusu ve harika bir çorbadır.

KREMALI MANTAR ÇORBASI

MALZEMELERİ

250 gr mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
1-2 diş sarımsak
1 küçük paket hazır krema
1 yemek kaşığı un

Yazının Devamını Oku

Rüzgar Şef İle RAMAZAN MENÜSÜ 1. GÜN : Ramazan'ı 'aşçı çorbası' ile açıyoruz!

23 Mart 2023
11 Ayın sultanı Ramazan geldi. Her yıl heyecanla beklediğimiz Ramazan'da her güne bir iftar menüsü çıkardık. 30 güne özel hazırlanmış, denenmiş, ekonomik, kolay, Rüzgar SÜNBÜL ile leziz yemeklerden oluşan İftar menüsü örnekleriyle işinizi kolaylaştıracağız.. Güzel iftar sofralarında sevdikleriyle buluşmak, paylaşmak, oruçla vücudumuzu terbiye etmek, Ramazan'ın olmazsa olmazı.

Tüm gün, susuz ve aç kalan mideyi önce rahatlatmak için, dumanı üstünde iftar çorbaları ile başlayacağız. Çeşit çeşit iftar börekleri, iftar salataları ile soframızı coşturacağız. Susuz kalan vücudumuzu, hararetini gidermek için ramazana özel içecekler hazırlayıp taze meyvelerden kompostolar yapacağız. Denenmiş, her biri size özel hazırlanmış iftar yemekleriyle donatacağız soframızı. Ramazan yemeklerinin özellikle az uğraştırıcı, olabildiğince ekonomik ve bolca olmasına özen gösterdik. Ve elbette son olarak damak çatlatan iftar tatlıları ile günün bütün yorgunluğunu geride bırakacağız. Denenmiş, kolay tariflerimizi denemeniz bizi mutlu edecek. Tariflerimizi denediğinizde sosyal medyadan yollarsanız adınızla yayınlamayı çok isteriz. Hayırlı Ramazanlar...

AŞÇI ÇORBASI

Önce mideleri rahatlatacak, sıcacık çorbalarla başlayacağız, yanına mutlaka bir zeytinyağlı, meze ya da salata tavsiyesinde bulunuyoruz. Elbette bir ana yemek yanına pilav eşlik ediyor. Arkasından da çeşit çeşit tatlılar.Yaptığımız menülerin oldukça ekonomik olmasına özen gösterdik. Tabi Ramazana ait tatlara da yer verdik. Ramazan pidesi olmazsa olmazımız, güllaçlar, şekerpareler..Gelin 1. gün Ramazan iftar menüsü ile başlayalım..Kırmızı mercimek ve tavuğun bir arada bulunduğu enfes ötesi bir çorba. Hem mideyi rahatlatır hem de muazzamdır. Boşuna aşçı çorbası dememişler. Ramazanın ilk günü ilk menümüzde bu çorbayla açalım dedik.

MALZEMELER

3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan

Yazının Devamını Oku

Karnabahar köftesi tarifi

14 Mart 2023
Karnabahar mevsimin en çok tüketilen sebzelerinden biridir. Ancak bazen özellikle kokusundan dolayı çocuklar pek sevmezler. İşte bu kokuyu önlemek için bazı püf noktaları uygulamak yeterlidir. Ayrıca karnabaharın en güzel hali köftesi yapım aşamalarıyla birlikte hemen aşağıda...

MALZEMELER

1 adet orta boy karnabahar

1 adet yumurta

1 adet soğan

5-6 dal maydanoz

1 çay bardağı un

½ çay bardağı galeta unu

½ çay kaşığı tuz

Yazının Devamını Oku

Şeflerden deprem bölgesine destek!

24 Şubat 2023
6 Şubat 04.17 Kahramanmaraş depremine yüzyılın felaketi demişler. Bölgedeki acıyı enkazı enkazın başında sevdiklerini bekleyenleri görseler kıyamet de denebilirdi. 6 Şubat 7.7. depremi bir çok insanı evinden etti. İnsanlar; evi ,yuvası, çatısı sevdikleri, yakınları bir sürü kayıp verdi. Korku ve endişeyle, acıyla güvenli bir yerlere sığındılar. Tüm Türkiye tek yürek ekran başından telefonun ucundan takip etti. Boğazımızdan bir lokma geçmedi. Kimin yerine düşünürsek ağzımızın tadı kalmadı. Sıcacık yemeğe suya ihtiyacı olan yüzbinlerce insan oldu birkaç saniye içinde... Bugün yaraları sarmazsak ne zaman saracaktık dedik ve yola koyulduk.

Önce koordinasyon merkezi lazımdı. Acımızı bir tarafa bıraktık. Cenazemiz vardı ağlayamadık. Çok acı vardı, sarmak için geç kalmamak lazımdı.

Gelen yardımı gideni, gitmesi gerekeni en ihtiyacı olanı gidilemeyen köyü bulmak lazımdı, buralara sıcacık yemek götürmek gerekirdi.

Canla başla çalışan onlarca genç, nasıl yardımcı olabiliriz diye soran bir dünya insan Bülbülzade Vakfı'nda şefler buluştuk. 50 kişilik şef ekibiyle 100.000 kişilik yemek çıkarmak düştü bize de...

Böyle zamanlarda harekete geçmek hayatımızın anlamlarından biri oldu. Mutfaklar kuruldu, malzemeler bulundu, bir kişinin değil 500 kişinin emeğiyle çorbalar kaynamaya başladı.

Gönüllüler aracılığıyla insanların topluca kaldığı yerlere ulaştırdı. Kimisi plastik tabak göndermek istedi kimisi bir ton patates... Kimisi market poşetiyle yemek almaya geldi kimisi kaç gündür aç!

O kadar yoğun çalışan vakıfta koordinasyon merkezi, depo ve mutfak kuruldu. Devlet millet el ele burda tekrar destan yazmaya, yaraları sarmaya çalıştı, şefler hep birlikte çalıştık. Bizim ve burdaki insanların umuda, desteğe, içten bir mesaja, acil ihtiyaçların karşılanmasına ihtiyacı vardı.

Yazının Devamını Oku