HAVUÇLU BROKOLİ ÇORBASI
MALZEMELERİ
1 avuç içi büyüklüğünde brokoli
1 adet havuç
1 adet mor havuç Bulamazsanız normal havuç kullanın
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı dolusu beyaz un
PATATESLİ ŞEHRİYE ÇORBASI
MALZEMELERİ
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı beyaz un
1 tatlı kaşığı salça
5-6 su bardağı su
TAVUK PAÇA ÇORBASI
MALZEMELERİ
2 adet tavuk but
4 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı beyaz un
3 diş sarımsak
UN ÇORBASI
MALZEMELERİ
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz
KREMALI MANTAR ÇORBASI
MALZEMELERİ
250 gr mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
1-2 diş sarımsak
1 küçük paket hazır krema
1 yemek kaşığı un
Tüm gün, susuz ve aç kalan mideyi önce rahatlatmak için, dumanı üstünde iftar çorbaları ile başlayacağız. Çeşit çeşit iftar börekleri, iftar salataları ile soframızı coşturacağız. Susuz kalan vücudumuzu, hararetini gidermek için ramazana özel içecekler hazırlayıp taze meyvelerden kompostolar yapacağız. Denenmiş, her biri size özel hazırlanmış iftar yemekleriyle donatacağız soframızı. Ramazan yemeklerinin özellikle az uğraştırıcı, olabildiğince ekonomik ve bolca olmasına özen gösterdik. Ve elbette son olarak damak çatlatan iftar tatlıları ile günün bütün yorgunluğunu geride bırakacağız. Denenmiş, kolay tariflerimizi denemeniz bizi mutlu edecek. Tariflerimizi denediğinizde sosyal medyadan yollarsanız adınızla yayınlamayı çok isteriz. Hayırlı Ramazanlar...
AŞÇI ÇORBASI
Önce mideleri rahatlatacak, sıcacık çorbalarla başlayacağız, yanına mutlaka bir zeytinyağlı, meze ya da salata tavsiyesinde bulunuyoruz. Elbette bir ana yemek yanına pilav eşlik ediyor. Arkasından da çeşit çeşit tatlılar.Yaptığımız menülerin oldukça ekonomik olmasına özen gösterdik. Tabi Ramazana ait tatlara da yer verdik. Ramazan pidesi olmazsa olmazımız, güllaçlar, şekerpareler..Gelin 1. gün Ramazan iftar menüsü ile başlayalım..Kırmızı mercimek ve tavuğun bir arada bulunduğu enfes ötesi bir çorba. Hem mideyi rahatlatır hem de muazzamdır. Boşuna aşçı çorbası dememişler. Ramazanın ilk günü ilk menümüzde bu çorbayla açalım dedik.
MALZEMELER
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
MALZEMELER
1 adet orta boy karnabahar
1 adet yumurta
1 adet soğan
5-6 dal maydanoz
1 çay bardağı un
½ çay bardağı galeta unu
½ çay kaşığı tuz
Önce koordinasyon merkezi lazımdı. Acımızı bir tarafa bıraktık. Cenazemiz vardı ağlayamadık. Çok acı vardı, sarmak için geç kalmamak lazımdı.
Gelen yardımı gideni, gitmesi gerekeni en ihtiyacı olanı gidilemeyen köyü bulmak lazımdı, buralara sıcacık yemek götürmek gerekirdi.
Canla başla çalışan onlarca genç, nasıl yardımcı olabiliriz diye soran bir dünya insan Bülbülzade Vakfı'nda şefler buluştuk. 50 kişilik şef ekibiyle 100.000 kişilik yemek çıkarmak düştü bize de...
Böyle zamanlarda harekete geçmek hayatımızın anlamlarından biri oldu. Mutfaklar kuruldu, malzemeler bulundu, bir kişinin değil 500 kişinin emeğiyle çorbalar kaynamaya başladı.
Gönüllüler aracılığıyla insanların topluca kaldığı yerlere ulaştırdı. Kimisi plastik tabak göndermek istedi kimisi bir ton patates... Kimisi market poşetiyle yemek almaya geldi kimisi kaç gündür aç!
O kadar yoğun çalışan vakıfta koordinasyon merkezi, depo ve mutfak kuruldu. Devlet millet el ele burda tekrar destan yazmaya, yaraları sarmaya çalıştı, şefler hep birlikte çalıştık. Bizim ve burdaki insanların umuda, desteğe, içten bir mesaja, acil ihtiyaçların karşılanmasına ihtiyacı vardı.