Esenboğa yolcuları bu sergiyi kaçırmasın

Sevgili Hürriyet okurları... Başkent Ankara’dan uçakla seyahat edenler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Cumhuriyet’imizin 100. yılı için organize ettiği Türk Kadını Fotoğraf Yarışması sergisini gezebilir.

Haberin Devamı

TAV Esenboğa Havalimanı Giden Yolcu Terminali’nde 23 Nisan’a kadar açık kalacak sergide kadının, yaşamın her alanındaki yerini ve gücünü ortaya koyan 38 fotoğraf sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Serginin açılışını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaparken, birincilik ödülünün sahibi Uğur Yıldırım ve ikincilik ödülü sahibi Selahattin Sönmez’le birlikte, sergide fotoğrafı olan isimler de açılışa katıldı.

Esenboğa yolcuları bu sergiyi kaçırmasın

3 BİN ÜZERİNDE FOTOĞRAF ARASINDAN SEÇİLEN 38 KARE

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutladığımız 2023’te farklı etkinliklerle ülkemizin değerleri anlatılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın başkanı olduğum Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ile düzenlediği yarışmanın sonuçları geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. 420 fotoğrafçının, 3 bin 59 kare fotoğrafla katıldığı yarışmada yaşamın her alanında kadının yeri ve gücü fotoğraf karelerine yansımıştı. Sağlıktan eğitime, sanattan spora birçok farklı alanda modern ve çağdaş Türkiye’nin mimarı kadınların olduğu fotoğrafların yanı sıra kültürel mirasımızın izlerini taşıyan kadınların, ödül alan ve sergilemeye layık görülen fotoğrafları, Esenboğa Havalimanı’ndaki sergide görülebilir.

Haberin Devamı

Esenboğa yolcuları bu sergiyi kaçırmasın

“FOTOĞRAFLAR TOPLUMSAL BELLEK”

Serginin açılışında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Kadını’ fotoğraf yarışmasının görsel bir hafıza oluşturduğunu söyledi. Fotoğraflar üzerinden toplumsal bellek inşa edildiğini vurgulayan Bakan Yanık, “Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, 1985’ten bu yana çok önemli bir bellek inşa ediyor. Bu kapsamda Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türkiye Foto Muhabirleri Derneğiyle birlikte milletimize bir yeni başlık hediye etmeye çalıştık” dedi. Bakan Derya Yanık, ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Kadını’ fotoğraf yarışmasının hem fotoğraf sanatının desteklenmesi hem de Türk kadınının sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif faaliyetlerde başarılarının ortaya konması açısından önemli olduğunu belirtti. Yanık, iletişimin güçlü aracı ve dünyanın ortak dili fotoğraf aracılığı ile Cumhuriyetin 100. yılında Türk kadınının başarılarının ortaya konmasının amaçlandığı yarışmada elde edilen etkili arşivin, sergi ve basılı yayınlarla Türkiye’nin farklı kentlerine taşınacağını da aktardı. Yanık, ayrıca 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi nedeniyle ödül töreni düzenlenmeme kararı alındığını da açıkladı.

Haberin Devamı

Esenboğa yolcuları bu sergiyi kaçırmasın

YARIŞMANIN JÜRİSİ

Benim de yer aldığım yarışmanın jürisinde ise şu isimler vardı; Depo Photos Genel Yayın Yönetmeni Abdurahman Antakyalı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Celal Çamur, AFSAD Başkanı Cengiz Oğuz Gümrükcü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Temsilcisi Meral Bayazıt, Gezginfoto Genel Yayın Yönetmeni Nihan Özgen Meleke, Başkent Üniversitesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölüm Başkanı Şirin Gazialem.

 

Yarışmanın birincisi, Uğur YILDIRIM

Esenboğa yolcuları bu sergiyi kaçırmasın

Sancaktepe Şehit Profesör Doktor İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni doğan yoğun bakım ünitesinde görev yapan hemşire Ece Özcan, annesi koronavirüse yakalanan küçük bebeklerle ilgileniyor.

 

Haberin Devamı

Yarışmanın ikincisi, Selahattin SÖNMEZ

Esenboğa yolcuları bu sergiyi kaçırmasın

Genç Kadınlar Eskrim Kılıç Milli Takım kaptanı Nisanur Erbil.

 

Yarışmanın üçüncüsü, Mehmet YILMAZ

Esenboğa yolcuları bu sergiyi kaçırmasın

İzmir, Güzelyalı Köprüsü’nde sabah sporu yapan bir kadın.

Yazarın Tüm Yazıları