Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan ÇavunYazarın Tüm Yazıları

Hak ettiniz be gençler

Milli maç arası sonrasında arka arkaya gelen iki güzel sonuçla haftaya başlıyoruz.

Haberin Devamı

Üstelik hafta arası maçın olduğu bir haftanın olması bu gelişmeleri daha da önemli hale getiriyor.
İlk olarak Bursaspor, Erkan Kamat ve ekibinin, arkalarında ciddi bir destek olmamasına rağmen, yoğun gayretleri neticesinde -3 puan cezasından kurtuldu.
Böylece sahada kazanılan, masa başında eski yöneticilerin hatalarıyla kaybolmadı.
Akabinde pazar akşamı Balıkesirspor karşısında alınan 3 puan camiada moralleri yükseltti.
Rakip her ne kadar bu ligin zayıf ekiplerinden olsa da, sezona yaptığı yeni transferle giren, Süper Lig deneyimi olan bir takım.
Oyunun büyük bölümünde topa ve oyuna hâkim olan yeşil beyazlılar, karşılaşmanın özellikle ikinci yarısında adeta rakibini sahadan silmeyi başardı.
Galibiyeti getiren goller son dakikalarda gelmiş olsa da, Bursaspor sezonun en etkili futbolunu ortaya koyarak bu maçı kesinlikle hak etmişti.
Ve bu hak edişte sahadaki gençlerin asıl rolü üstlenmesi tüm camiayı ayrıca mutlu etti.

Haberin Devamı

ALİ AKMAN GÖNDERME YAPTI

Karşılaşmanın tartışmasız yıldızı 2 gol 1 asist ile oynayan Ali Akman idi. Genç krampon 90 dakika boyunca gösterdiği mücadele ile adeta geçen yılki hocalarına da gönderme yaptı.
Aynı şekilde Burak Kapacak, kafasını futbola verdiğinde, nasıl büyük bir tehlike olabildiğini, topu her ayağına aldığında gösterdi.
Keza her geçen maç sağ bekte fark yaratmaya başlayan İsmail Çokçalış, maç boyunca yaptığı çıkışlarıyla ofansif anlamda hücum zenginliğini artırma bakımından son derece etkili oldu.
Yine ikinci yarıda oyuna dâhil olan genç Ramazan, rakibin neredeyse orta sahayı geçememesinde oldukça etkili oldu.
Kalede ilk kez forma giyen Deniz’e her ne kadar fazla iş düşmese de, özellikle yan toplarda olan öz güveni ve başarısı beni fazlasıyla mutlu etti. Zira son dönemde Bursaspor kalecilerinin en büyük problemi yan top konusunda gösterdikleri zafiyet idi.

YARINLAR İÇİN SEVİNDİRİCİ

Genel olarak bakıldığında gençlerin her hafta üzerine koyarak gelişmesi Bursaspor adına, yarınlar adına çok sevindirici. Tabii burada hem kendilerine, hem hocalarına, hem de taraftarlara büyük iş düşüyor.
Gençler kendileri adına her daim çalışmaya ve hocalarının verdiği emirlere uymaya harfiyen devam etmeliler. Yapacakları en büyük hata, “Ben oldum” demeleridir. Kafalarını da sadece ve sadece saha içine, futbola vermeleri gerekiyor. Zira önlerinde uzun bir gelecek var.
Teknik ekip, bu çocuklara güvenmeli ve gençlere forma ve sorumluluk vermekten korkmamalıdır. Bu anlamda Mustafa Er’in defansın göbeği ve sol bek konusunda çözümler üretmesini bekliyoruz.

Haberin Devamı

GENÇLERE SAHİP ÇIKILMALI

Ve tabii ki taraftar da üzerine düşen görevi layıkıyla yapmalı.
Sosyal medya üzerinden, bu gençleri ne göklere çıkarmalı, ne de yaptığı hatalar neticesinde peşin hüküm verip yerin dibine sokmamalı. Zira mevcut koşullar altında Bursaspor’un tek bir kurtuluş reçetesi var;
O da Bursa’nın bağrından çıkan bu gençlere sahip çıkmak.
Ve arkasından da bu gençlerin Bursa’ya, Bursaspor’a sahip çıkmalarını beklemek…

Yazarın Tüm Yazıları