Depresyondan çıkmanın dijital yolları

Böyle günlerde teknolojiyle ilgili bir şeyler karalamak çok ama çok zor. Ve hayatı kolaylaştırmanın modern yolu artık web sitelerinden ve mobil uygulamalardan geçiyor

Haberin Devamı

Öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki sürekli canımız yanıyor, yüreğimiz sıkışıyor, yumruk boğazımıza, üzüntümüz göğüs kafesimize, empatimiz kafatasımıza sığmıyor. Bugün de maden işçilerimiz için ağlıyoruz; gözyaşlarımızın rengi siyah.
Böyle günlerde teknolojiyle ilgili bir şeyler karalamak çok ama çok zor. Bazen sadece bireyler değil milletler de depresyona girebiliyor. Mutluluk arayışı küresel bir dert. Ve hayatı kolaylaştırmanın modern yolu artık web sitelerinden ve mobil uygulamalardan geçiyor. Ama ne yazık ki bu hizmetler sadece İngilizce...
Happify: İnternet sitesinden veya iOS işletim sistemine uyumlu cihazlardan ulaşılan Happify bilimsel yöntemler kullanarak kişiyi mutluluğa kavuşturmayı amaçlıyor. Sistemin düzenlediği aktiviteler, oyunlar, görevler, yarışmalar da aynı amaca hizmet ediyor. Mutluluk düzeyi testlerle sürekli ölçülüyor.
Get Happy: Bir psikolog tarafından kurulan 0.99 TL’lik iPhone uygulaması her gün iş, eğitim, kişisel gelişim ve ilişkiler gibi konularda mutluluk ipuçları veriyor.
Gratitude Journal: Şükretmeyi seven bir halkız. Gratitude Journal için şükretmenin Facebook’u diyebiliriz. Hayatınızdaki olumlu noktaları bir mutluluk günlüğü haline getirmek bu uygulama ile mümkün.

Haberin Devamı

Haftaya damga vuran viral videolar:

İki işçinin hikâyesi

İnternette video içerik pastası sürekli büyüyor. Özellikle ülkemizde video izlemek ve paylaşmak en vazgeçilemez fiiller arasında. Erişime kapalı olmasına rağmen Youtube Türkiye’de hâlâ popülerliğini korurken, internet gazeteleri de videolu görüntüler sayesinde yarı televizyon gibi çalışıyor.
Hürriyet’in video portalı HürriyetTV.com’da da Soma faciasının ardından onlarca video yayınlandı. Ancak iki görüntü ve aşırı gerçeklik içeren iki insan hikâyesi (fazla hızlı değişen gündeme rağmen) pek unutulacak gibi değil:
Madenden çıkarılıp ambulansa bindirilirken sedye kirlenmesin diye çizmelerini çıkartmak isteyen Murat Yalçın... Yüzü kara, içi tertemiz, yüreği avuç içindeki bir kuş gibi.
Faciadan sağ kurtulup, “Tekrar madene girmem lazım, bankaya kredi borcum var” diyen işçi Bayram Çakan... Maalesef insanoğlunun taşıdığı en ağır yük; çaresizlik.

Yazarın Tüm Yazıları