Orhan Bekmezci

'Trabzonspor'un sırrı kadro mühendisliği'

23 Haziran 2020
Hürriyet yazarı Orhan Uluca, 2-2 sona eren Alanyaspor - Trabzonspor maçını köşesinde değerlendirdi.

Trabzonspor sezonun özeti şeklinde bir maç başlangıcı yaşadı. Baskı sonucu topu kapan Sörloth çizgiye kadar indi ve Abdülkadir Ömür’e boş kaleye golü attırdı. Hemen arkasında Bakasetas’ın şutunda Uğurcan Çakır’ın müthiş kurtarışı geldi. Atanın ve tutanın iş başında olduğu ilk çeyrek sonucu Karadeniz ekibi öne geçti.

‘Atan ve tutan’ şampiyonluğun en önemli iki unsurudur. Bunlardan birisi olan Uğurcan’ın sakatlanması ve buna rağmen çıkmaması ile beraber Campi’nin golcü Cisse karşısında uyuklaması Alanyaspor’a devrenin sonunda beraberliği getirdi.

İkinci yarıya müthiş başlayan Trabzonspor’da tam anlamıyla Abdülkadir Ömür’ün futbol şovu vardı. Harika bir asist yapıp Novak’a golü attırdığı gibi meslektaşı Hosseini’nin bilinçsizce gördüğü kırmızı kart neticesinde eksik kalışı da N’Sakala’ya gördürdüğü kırmızı kart ile bertaraf ederek çok yönlü bir oyun ortaya koydu. bakasetas’ın müthiş şutu ile gelen Alanyaspor’un beraberlik golü sahaya her şeyini veren Abdülkadir’in bu oyununa gölge düşürdü.

ULREICH, REINA VE ERCE KARDEŞLER

Pep Guardiola’nın Manuel Neuer’in olduğu yerde uzun uğraşlar vererek 32 yaşında deneyimli pepe Reina’yı Liverpool’dan kiralık olarak transfer etmesi çok konuşulmuştu. Gerçekte bir yıl sonra Alman Milli Takımı için düşünülen isimlerden birisi olan Stuttgart’ın as kalecisi 26 yaşındaki Sven Ulreich’ın Bayern Münih’e ‘ikinci kaleci’ olarak transferi daha da fazla gündem oldu. Belki Reina’ya iş düşmedi ama Sven Ulreich o kadar çok önemli noktada iş yaptı ki milli takım aday kadrosuna dahi çağrıldı.

Erce Kardeşler’i. yediği gole rağmen fazlasıyla beğendim. Yaptığı kritik kurtarışlar ve ayağını iyi kullanması takıma artı değer kattı. Kaleci yedeklemesi kadro mühendisliğinde çok önemli yer tutar ve belirleyicidir. Trabzonspor da yaşadığı onca sakatlığa rağmen bugün hala zirvede yer alıyorsa bunu kadro mühendisliği başarısına borçludur. Eğer Trabzonspor şampiyon olacaksa sanırım bunu en çok kadro mühendisliği konusunda gösterdiği başarı neticesinde elde edecektir.

Yazının Devamını Oku

Goşa zirvede

1 Kasım 2004
1.AYAK: Son iki yarışında güçlü rakipleri geride bırakan formunun zirvesindeki GOŞA’ nın uygun rakipleri yanında ideal pist ve mesafesinde koşuyu kazanmasını bekliyorum.

2.KOŞU: Son başarılı yarışı, gelişen formu ve usta jokeyi ile ANTHEMIS favorim. Son yarışında güçlü rakiplerden etkilenen BASKING ciddi rakip. İNCEEFE, BRE DOĞAN ve MAJÖR kum pistte bu grupta dikkate alınmalı.

3.AYAK: Son günlerde çok iyi bir form yakalayan ve kalitesine yakışan yarışlar sergileyen ODİNBEY’ den etkili bir yarış bekliyorum. Son yarışı, gelişen formu ve eküri avantajı ile TERTİP ciddi rakip. BABASALİM, SUAT, SERENAY ve BATISFER’ de kum pistte bu grupta söz sahibi safkanlar.

4.AYAK: Son çim yarışı ölçü olmayan KATICANO ideal pist ve mesafesinde iddialı. GÜRSUNA ve eküri avantajı olan YASOŞ bu grupta her zaman söz sahibi taylar.

5.AYAK: Son günlerde iyi bir form yakalayarak kalitesine yakışan yarışlar sergileyen BALIKHAN’ ın usta jokeyi ile ideal pist ve mesafesinde koşuyu kazanmasını bekliyorum. Son yarışı ölçü olmayan JANBERK ciddi rakip.

6.AYAK: Günün sürprize açık yarışında SOUND OF QUEEN, ARNAM, BÜRHAN, İLYADA, MITOS, HIGHNESS DAUGHTER ve PERLA çim pistte kısa mesafede birlikte düşünülmeli.
Yazının Devamını Oku

Sergen

30 Ekim 2004
1.AYAK: Kum pist performansları, idman pistindeki son durumları birbirine yakın denk güçlerin mücadelesinde ÇAKIRKIZ, SEDNA, PROTOS, BALMAY, WEST COAST, MONPAŞA ve VITTORİO mücadelesi çok çetin geçecek birlikte düşünülmeli.

2.AYAK: Formunun zirvesindeki SELHAN müsait kilosu ile avantajlı ve iddialı. DELROY, CHAKRA ve PAŞABABA uzun mesafede ve bu grupta söz sahibi safkanlar.

3.AYAK: Son yarışını kalitesine yakışan bir performans sergileyerek kazanan ve sürekli formunu geliştiren SERGEN’ in ideal pist ve mesafesinde koşuyu kazanmasını bekliyorum.

4.AYAK: Çim pistte başarılı yarışlar sergileyen ve idman pistinde göz dolduran denk güçlerin mücadelesinde ÜMİTBURNU, ŞAADET, KONURBAY, OYALIM ve KORKUTKIZ altılı kuponlarında birlikte düşünülmeli.

5.AYAK: Son yarışında güçlü rakiplerden etkilenen UNI BABY süratli stili ile ideal pist ve mesafesinde avantajlı, iddialı. VOGUE, SUN MÜGE, EYLÜL FIRTINASI ve DISTANT MUSIC idman pistinde göz dolduran çim pistte bu mesafede ve grupta söz sahibi safkanlar.

6.AYAK: Son yarışında ağır çim pistten etkilenen ÇALGAY çok iyi durumda bu yarışa da çok iyi hazırlandı bu kez uyum sağladığı usta jokeyi ile ideal pist ve mesafesinde başarılı bir yarış bekliyorum. Formunun zirvesindeki BOLUBEYİ kum pistte uzun mesafede ciddi rakibimiz.
Yazının Devamını Oku

Mantarcı

29 Ekim 2004
1.AYAK: Bursa’ nın havasına ve kum pistine uyum sağlayarak süratli stili ile bilhassa uzun mesafelerde iyi koşan ÖĞÜTCAN formda jokeyi ile avantajlı ve iddialı. Son yarışları göz dolduran CANDEMİRKIR ve POLATBEY kum pistte bu grupta ciddi rakipler.2.AYAK: Kum pistte uzun mesafelerde başarılı yarışlar sergileyen denk güçlerin mücadelesinde ÇELİKMERT, AHMETCAN, UĞUR BARBAR, KAYABEYİNOĞLU ve TIGER WOODS mücadelesi koşunun sonucunu tayin edecek.3.AYAK: Son yarışı ölçü olmayan MURATLI GÜZELİ usta jokeyi ile bu kez farklı bir yarış sergileyecek. HASIRCALI ve YİĞİTALP çim pistte bu grupta her zaman söz sahibi taylar.4.AYAK: Bursa çim pistinin kaliteli, başarılı ve iddialı taylarından formunun zirvesindeki DERİNTAY ideal pist ve mesafesinde favorim. İlk yarışını kolay kazanan ÜNİVERSİTELİ, LILIBET ve SELİNA çim pistte dikkate alınması gereken taylar.5.AYAK: Pist ve mesafe ayırımı yapmadan başarılı yarışlar sergileyerek kalitesini kanıtlayan MUTLU favorim. YEKSUVAR, AKGÜNBEY kum pistte bu grupta her zaman iddialı taylar. TUMBULERCAN usta jokeyi ile dikkate alınmalı.6.AYAK: Son başarısız yarışlarından sonra bir süre dinlenerek bu yarışa çok iyi hazırlanan MANTARCI’ dan çok formda jokeyi ile ideal pist ve mesafesinde etkili bir yarış bekliyorum.
Yazının Devamını Oku

ekinokshan

27 Ekim 2004
1.AYAK: Son günlerde çok iyi bir form yakalayan ve başarılı yarışlar sergileyen ÖZSOYLU ideal pist ve mesafesinde koşuyu kazanmaya daha yakın. ALAATTİNHAN ve uzun aradan sonra bir yarış gören AĞABABA ciddi rakipler.

2.AYAK: Kum pistte uzun mesafelerde etkili yarışlar sergileyen denk güçlerin mücadelesinde MARKET WIZARD, TAYCAN, SINYOR SASSI ve TEQUILLA birlikte düşünülmeli.

3.AYAK: Bu yarışa çok iyi hazırlanan kum pistin kaliteli safkanı EKINOKSHAN’ ın uygun rakipleri yanında koşuyu kazanmasını bekliyorum.

4.AYAK: Yarış hayatına fırtına gibi bir başlangıç yaparak start aldıkları iki yarışı da kazanarak kalitesini, gücünü kanıtlayan ve idman pistinde göz dolduran CINCINATI KID ve GOLDEN SUN koşunun iddialı tayları. Süratli stili ile avantaj sağlayacak olan MONEY MAKER ihmale gelmez.

5.AYAK: Kalite, form ve performans olarak rakiplerinden daha iyi durumda olan ve idman pistinde göz dolduran LAST COMMANDER, YATKO ve HIGH CLASSIC mücadelesi koşunun sonucunu tayin edecek.

6.AYAK: Denk güçlerin mücadelesinde KIRBAÇ, EKERBİÇER, LORD OF HORSES, KISEKI O, SEVİNÇ SULTAN, KARYAĞDI GELİN ve PETER PAN çim pistte birlikte düşünülmeli.
Yazının Devamını Oku

Canımsın

26 Ekim 2004
1.AYAK: Ankara çim pistinde start aldıkları yarışta başarılı bir performans sergileyerek birlikte fotoya giren ALPİKO ve MARCO POLO rövanşı çetin geçecek. Kum pistte start aldığı son yarışını kazanan DANCING PEARL koşunun sürpriz tayı.

2.AYAK: Son yarışları ölçü olmayan BALAHE ideal pist ve mesafesinde iddialı. Formunun zirvesindeki CAN’S BEBE ve PALLINA kum pistte bu mesafede koşuya ortak. NÜNÜ, LINGUS ve FIGO STAR kum pistte ihmale gelmeyecek safkanlar.

3.AYAK: İdman pistinde göz dolduran denk güçlerin mücadelesinde LEVENTIN, TARZAN, BIRTHDAY GIRL, SARITAN ve AMADA MIA kum pistte birlikte düşünülmeli.

4.AYAK: Son yarışında güçlü rakiplerden etkilenen ONBİR ŞUBAT çim pistin bu grubun kaliteli, başarılı ve iddialı ismi ağır kilodan etkilenmezse ideal pist ve mesafesinde koşuyu lehine çevirecek. Son parlak yarışı, eküri avantajı ile ACUNBÜKE ciddi rakip.

5.AYAK: Ankara çim pistinde başarılı yarışlar sergileyen DELİDOLU, SAYNUR, BEKMEZCİ, MAKBER ve HANSARAY mücadelesi koşunun sonucunu tayin edecek.

6.AYAK: Son başarılı yarışında sonra bir süre dinlenerek yeniden özenle hazırlanan CANIMSIN formunun zirvesinde eküri ve kilo avantajı, dereceli galopları ile ideal pist ve mesafesinde koşuyu kazanmaya daha yakın.
Yazının Devamını Oku