Damakları şaşırtan rota

Kuzey Ege rotası, damağına düşkün olanlar için oldukça lezzetli bir yolculuk müjdeliyor. Bu rotada öylesine çok lezzet durağı var ki, onlara uğramaktan denize girmeye vakit bulamazsınız.

Haberin Devamı

Yolculuğa Çeşme’den başlarsak, sabah kahvaltısı için Ilıca’da Kumrucu Hüseyin’de durmamız gerekecek. Kumru, kara fırında özel olarak yapılan sandviçin içine ızgaranın üstünde kızartılmış salam, sosis, domates, biber, sucuk ve peynir konarak yapılıyor. Güne Kumru ile başlamak bütün günün keyifli geçmesine sağlıyor. 1966’dan beri bu işi yapan Kumrucu Hüseyin, bu çok özel sandviçi en iyi yapanlardan biri.

İmren Lokantası da Çeşme’nin en eski ve en lezzetli lokantalarından biri. Eğer tencere yemeklerine düşkünseniz tam aradığınız adres. Hanımeli Lokantası da tezgâhına her gün 10-15 çeşit yemek sıralıyor. Burası da damağınızı şenlendirecek lezzet duraklarından biri.

Şifne Caddesi’ndeki Dost Pide, Çeşme’ye gelenlerin mutlaka uğradıkları bir lezzet durağı. Eğer akşamdan kaldıysanız burada kelle-paça, işkembe çorbalarını içmenizi öneririm. Kuşbaşı etle yapılan pide, kiremitte köfte, tavuklu güveç benim favorilerim.

Haberin Devamı


Kuşbaşılı pide

Çiftlikköy’deki Canbaba ise ıstakoz denince akla ilk gelen adres. Karşıdaki Sakız Adası’nı seyrederken, özel yöntemle pişirilen kıskaçsız ıstakoz Langust’u yemenin keyfine doyum olmuyor.


Istakoz

ALAÇATI'YA YENİ LEZZET DURAKLARI AÇILIYOR

Alaçatı, Kuzey Ege’nin yeni eğlence ve lezzet merkezi. Deniz, güneş, sörfçüler için rüzgâr, daracık sokaklardaki butik oteller, kahveler, barlar ve lezzetli lokantalar... Alaçatı’da tatil için ne arasanız bulabilirsiniz. İlk önereceğim lezzet durağı Avrasya Lokantası. Mönüsünde Türk mutfağının çok lezzetli yemekleri bulunan bu lokantayı damağına düşkün olan herkese öneriyorum. Yat Limanı’ndaki Ferdi Baba ise balık yemek isteyenler için en doğru adreslerden biri. Burada yoğurtlu levreğin tadına bakmaktan çekinmeyin. Alaçatı’daki lezzet duraklarını izlemek oldukça zor. Her yıl yenileri açılıyor. Benim favorilerimi şöyle sıralayabilirim: Asma Yaprağı, Eflatun, Kuytu, Barbun, Roka Bahçesi, Agrilia, Yaya. Keyifli bir gece geçirmek istiyorsanız Şerefe ve Tektek. Keyifli bir akşamüstü için ise Şaşkın Cafe ve Dutlu Kahve. Rotamızın biraz daha kuzeyindeyse Ege’nin en güzel kasabası Foça var. Foça denince akla ilk gelen yemek balık oluyor. Hem lezzetli mezeler, hem taze balık yemek isterseniz Celebin Yeri’ni öneririm. Onun hemen karşısındaki Liman Restoran da Foça’nın önemli lezzet duraklarından biri. Eğer hâlâ yapıyorlarsa yoğurtlu kupes balığının tadına bakmalısınız. Favorim olan diğer lezzet durakları ise Letafet ve Fokai Restoran. Foça’da Nazmi Usta’da dondurma yemeyi aman ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

BOZCAADA'DA ETİN ADRESİ: KABABA

Foça’dan sonra rota bizi rüzgârlı ada Bozcaada’ya götürüyor. Ege’nin bu güzel adasında lezzet durağı önermek epey zor. Çünkü hepsi birbirinden lezzetli, birbirinden güzel. Yine de adres vermemde ısrarcı olursanız size önce liman içindeki Kuzina’yı öneririm. Mönüsünü Ege mutfağının lezzetli yemekleriyle hazırlayan bu restoranda Levrek Ceviche’nin tadına bakmalısınız. Adada dikkat çeken bir başka lezzet durağı da postane arkasındaki Asmalı Meyhane. Alsancak Sokaktaki Ada’m ise mutlaka uğradığım lezzet duraklarından biri. Güverte, Martı, Sandal da kayda değer lezzet mekanları. Eğer Bozcaada’da canınız et yemek isterse Kasaba ve Karadut Lokantası’nı öneririm.

Haberin Devamı

TOSTU İHMAL ETMEYİN


Ayvalık tostu

Ayvalık’ın, Kuzey Ege rotasında çok özel bir yeri var. Burada tatil için her şey mevcut: Deniz, plaj, güneş, manzara, alışveriş, lezzetli mekânlar. Fiyat konusunda da oldukça makul. Buradaki lezzet durakları arasından da seçim yapmak çok zor. Ama küçük bir öneri listesini sizinle paylaşacağım: Vural Pasajı arkasındaki Paşa Çorba, birbirinden lezzetli tencere yemekleri sunuyor. Sahildeki Şehir Kulübü’nde Yörük Mehmet damakları çatlatan yemekler pişiriyor. 60-70 çeşidi bulan mezeler ise insanı şaşırtıyor. Cunda sahilinde ise Bay Nihat ve Nesos, göze batan lezzet duraklarından ikisi. Cunda’ya gitmişken Taş Kahve’de çay eşliğinde meşhur Ayvalık Tostu yemeyi ihmal etmeyin.

Yazarın Tüm Yazıları