Kağan Kocatepe

Acaba hamile miyim?

10 Nisan 2008
Doğum kontrol hapı kullanıyor musunuz? Ertesi gün hapları hakkında bilgi sahibi misiniz? Tüm sorularınızın yanıtları Jinekolog Kağan Kocatepe'de!

Merhaba ben 27 yaşımdayım en son 5 ay önce preven ilaç kullandım. Şiddetli mide bulantısı ve düzensiz regli görmeye başladım. Gebelik testi yaptırdım bir şey çıkmadı. Reglim 1,5 gün sürüyor, ne yapmam gerekiyor?

Şikayetlerinizin kullandığınız ertesi gün haplarıyla ilgili olmadığını düşünüyorum. Başka bir hormonal dengesizlik yönünden incelenmeniz uygun olur.

Merhaba Kağan bey, erkek arkadaşımla her girdiğim cinsel ilişki esnasında kan geliyor. Sebebini öğrenebilir miyim?

Kızlık zarınız tahriş olmuş olabileceği gibi başka sorunlar da söz konusu olabilir. Muayene olmalısınız.

Yazının Devamını Oku

Akıntım var!

18 Mart 2008
Op. Dr. Kağan Kocetepe sizlerden gelen soruları yanıtlamaya devam ediyor!

Kızlık zarı vajinanın içine bir şey girmeden bozulur mu?

Evet, örnek balede yapılan bacak hareketleri, bisiklet oturağının zarar vermesi gibi...

Adetimiz kaç gün gecikirse hamilelikten şüphelenmeliyiz?

Eğer korunmasız ilişki söz konusuysa gecikme bir gün dahi olsa gebelikten şüphelenilmelidir.

Yazının Devamını Oku

İlişkiden sonra canım yanıyor!

1 Mart 2008
Jinekoloğumuz Mahmure kullanıcılarımızın sorularını yanıtlıyor!

Merhaba Kağan Bey. 3 yıllık evliyim. Eşimle beraber olduktan sonra vajinamın içinde yanmalar oluyor. Acaba neden? Ne yapmalıyım sizce?

Yapmanız gereken elbette nedenin ortaya çıkarılabilmesi için muayene olmaktır.

Merhabalar; hormon bozukluğundan dolayı olan kılları doğum kontrol ilaçları döker mi? Yoksa oluşacak yeni kılların oluşumunu mu engeller? Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim... İyi çalışmalar...

Doğum kontrol hapları çıkmış olan tüylere etkisizdir, ancak yenilerinin oluşmasını engelleyebilir. Çıkmış olanlar için tek çözüm epilasyondur.

Yazının Devamını Oku

'Vajinusmus oldum!'

19 Şubat 2008
Adet dönemi geciktiri haplarıyla ilgili merak edilenler... Cinsel ilişkiye girerken canı yananlar... Op. Dr. Kağan Kocatepe sizlerden gelen soruları yanıtlıyor!

Merhaba doktor bey, ben 25 yaşında bir bayanım. 2 yıllık bir ilişkim var ve bir türlü bütün çabalarımıza rağmen ilişkiye giremedik. Vajinusmus oldum galiba ama vajinusmus tedavisini yaptıracak maddi güce sahip değilim. Bu mesele beni bunalıma itiyor yavaş yavaş. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çapa Tıp Fakültesinin jinekoloji bölümünde bu hastalığın tedavisi gayet güzel ve az maliyetle yapılmaktadır.

Merhaba doktor bey, benim adetim doğumdan sonra hep erken geliyor, vaktinden erken geldiği zamanlar da oluyor ama ben geç gelmesini istiyorum. Ne yapmalıyım?

Bunun için doktorunuza danışarak kullanacağınız bir doğum kontrol hapı çok iyi bir çözüm olabilir.

Yazının Devamını Oku

Sancılı adet dönemi...

5 Şubat 2008
Jinekolog Kağan Kocatepe, kullanıcılarımızın adet dönemi, hamilelik, cinsel yaşam gibi konulardaki sorularını yanıtlıyor!

Ben yaklaşık iki aya yakın bir süredir regl olmuyorum ve bakireyim. Olmama sebeplerim nelerdir?

Cinsel yaşamı olmayan bayanlarda adet gecikmesinin en muhtemel nedeni geçici hormonal dengesizliktir. Bu durum ruhsal gerginliğe bağlı ortaya çıkmış olabileceği gibi iklimsel değişiklik gibi çok basit bir nedene de bağlı olabilir. Bunun yanında ciddi hormonal sorunlar da adet gecikmelerine neden olabileceğinden doktor muayenesi olmanız önemlidir.

30 yaşındayım. Adet döneminden hemen sonra başlayan ve adet olana kadar süren kasık ağrılarım var. Bu ağrılar hamile kalmama engel olur mu? Kasık ağrısı olduğu halde hamile olabilir miyim? 1 yıldır da korunmuyoruz. Doktorum her şeyin normal olduğunu söylüyor, sizce farklı bir problem olabilir mi?

Adet sancıları genelde doğum yapmamış kadınlarda görülür ve doğum yaptıktan sonra hafifleme ve hatta kaybolma eğilimindedir. Çok ender olarak adet sancıları endometriyozis adı verilen bir jinekolojik hastalığa bağlı ortaya çıkar ve bu durumlarda gebe kalamama nedeni olabilir.

Yazının Devamını Oku

Adet düzensizliği

6 Ocak 2008
Adetliyken cinsel ilişkiye girilir mi? Adet düzensizliği sorunuyla karşılaşınca ne yapmak gerekir? Jinekolog Kağan Kocatepe merak ettiklerinizi yanıtlıyor!

Kordonlarımı bağlattım. Adet düzensizliği yapar mı? Gebe kalma riski nedir, ilerleyen yaşlarda herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım?

Tüpler bağlandıktan sonra hamilelik oluşma olasılığı son derece düşüktür. Bu yöntem adet düzensizliği yapması beklenen bir yöntem değildir ve sağlık üzerine olumsuz bir etkisi yoktur.

Merhaba doktor bey, ben 22 yaşındayım ve evlenme aşamasındayım. Kız arkadaşımın daha önce ilişkiye girip girmediğini nasıl anlayabilirim? Kız arkadaşım ilişkiye girdiyse tıbben bunun kaç kişi ile olduğu bulunabilir mi?

Bunu anlamanın en iyi yolu kendisine sormaktır, evlilik karşılıklı güven üzerine inşa edilmesi gereken bir müessesedir.

Yazının Devamını Oku

Çocuk sahibi olmak

17 Temmuz 2007
Doğum kontrol hapları sivilcelenmeyi giderir mi? Kürtaj sayısı arttıkça bebek sagibi olma şansı azalır mı? Jinekoloğumuz sorularınızı yanıtlıyor!

1- Adet gününden kaç gün sonra bayanlarda yumurtlama dönemi oluyor?

2- 35 yaşındayım ve hamile kalmak istiyorum. Henüz 2 aydır deniyoruz ama bu sürede adetlerim 3 gün sürüyor ve kanamam az geliyor. Adet başlangıçlarım arasında 27 gün var. Acaba bu süre normal midir?

Adet döngüsü yani adet kanamasının ilk gününden diğer adet kanamasının ilk gününe kadar geçen süre ortalama 28 gündür ve yumurtlama 14. gün olur. Hamilelik oluşumu için en elverişli günler kanamanın ilk gününden itibaren sayılınca 10-16. günler arasıdır. Bu, adet döngüsü daha uzun ise örneğin 30 gün ise 12-18. günler, daha kısa örneğin 26 gün ise 8-14. günler arasıdır.

Doğum kontrol haplarının cilt üzerinde olumlu etkileri olduğunu okumuştum. Ciltteki lekeleri giderici etkisi varmış. Acaba bu ne kadar doğru veya doğruluk payı var mı?

Yazının Devamını Oku

Doğum kontrol ilaçları

10 Ocak 2007
Jinekolog Dr. Kağan Kocatepe kullanıcılarımızın sorularını yanıtlamaya devam ediyor...

Ağrılarım olduğu için kadın hastalıkları doktoruna gittim. Bana mantar olduğunu söyleyerek Flucan isimli bir antibiyotik verdi ama ağrılarım geçmedi. 5-6 senedir bu ağrılarım var ve geçmiyor. Ne yapabilirim?

Mantar enfeksiyonları kaşıntı ve akıntı yapabilir ancak ağrı yapmaz, tanının tekrar gözden geçirilmesi için yeniden doktora başvurmalısınız.

Doktor bey biz tüp bebek tedavisi yaptırdık ve doktorumuz şu an sürekli iki üç günde bir kan tahlili yaptırıyor. HCG Beta bizim en son yaptırdığımız test. Değerimiz 57.61 çıktı. Acaba şu an eşim hamile midir yani HCG Betası hamile olduğunu mu gösteriyor?

Beta HCG yalnızca hamilelikte yükselen bir hormon olduğundan şu anda eşinizin hamile olduğunu söyleyebiliriz. Bebeğin sağlıklı olup olmadığını ise belirli aralıklarla yapılan beta HCG ölçümlerinde görülen düzenli artışlar belirleyebilir.

Yazının Devamını Oku