Adet düzensizliği

Adetliyken cinsel ilişkiye girilir mi? Adet düzensizliği sorunuyla karşılaşınca ne yapmak gerekir? Jinekolog Kağan Kocatepe merak ettiklerinizi yanıtlıyor!

Haberin Devamı

Kordonlarımı bağlattım. Adet düzensizliği yapar mı? Gebe kalma riski nedir, ilerleyen yaşlarda herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım?

Tüpler bağlandıktan sonra hamilelik oluşma olasılığı son derece düşüktür. Bu yöntem adet düzensizliği yapması beklenen bir yöntem değildir ve sağlık üzerine olumsuz bir etkisi yoktur.

Merhaba doktor bey, ben 22 yaşındayım ve evlenme aşamasındayım. Kız arkadaşımın daha önce ilişkiye girip girmediğini nasıl anlayabilirim? Kız arkadaşım ilişkiye girdiyse tıbben bunun kaç kişi ile olduğu bulunabilir mi?

Bunu anlamanın en iyi yolu kendisine sormaktır, evlilik karşılıklı güven üzerine inşa edilmesi gereken bir müessesedir.

Adet döneminde saç boyanabilir mi?

Evet herhangi bir sakıncası yoktur.

14 yaşında bir kızın Primolutn kullanması doğru mudur? Teşekkür ederim.

Adet düzensizliği sorunu olan her genç kız bu ilacı kullanabilir.

Ben 24 yaşında, 3 aylık evliyim. Sorunum bekarlıktan beri süren akıntılarım. Çok rahatsız oluyorum, evlendikten sonra daha da arttı. Bu akıntılar çocuk olmasında sorun yaratır mı?

Bu akıntılar ciddi bir enfeksiyona işaret ediyor. Vajinadan alınan numunenin bakteriyolojik incelemesi yani vajinal kültür sonucunda etkili olabilecek ilaç belirlenebilir ve uygun tedaviyle bu akıntılardan kurtulabilirsiniz.

Merhaba Kağan Bey, kan uyuşmazlığından dolayı doğumdan sonraki iğnenin geçerlilik süresi var mıdır?

Uyuşmazlık iğnesinin doğumdan sonra ilk 72 saat içinde yapılması gerekmektedir.

Adetliyken cinsel ilişkiye girilir mi? Girilirse ne gibi sorunlarla karşı karşıya kalabilirim?

Adetliyken cinsel ilişkiye girmek enfeksiyon gelişme olasılığını artıran bir durum olmakla beraber prezervatif kullanılması bu riski bertaraf edebilir.

Selamlar, benim süreli bir adet düzensizliğim vardı. En sonunda hormon testleri yapıldı, prolaktin hormonum 125 çıktı. Doktor MR istedi, 5 mm çapında mikro adenom olduğunu öğrendim ve Dostinex isminde bir ilaç verdi. 3 haftadır haftada bir kez olmak üzere kullanıyorum fakat bu ayda henüz adetlerimde bir düzelme olmadı. Gebe kalmak istiyorum fakat yumurtlamayı arttırıcı ilaç vermedi. Sizin görüşünüzü alabilir miyim? Teşekkürler.

Kullandığınız ilacın adetlerinizi düzene sokması 6 hafta alabilir. Bu süre sonunda yumurtlamalarınız da düzenli hale gelecek ve hamile kalma olasılığınız artacaktır. Biraz sabırlı olmalısınız.

İlişkiye girdikten kaç gün sonra hamilelik belli olur?

Gebelik ilişkiye girildikten sonra en erken 10. günde kanda, 18. günde idrarda ve ultrasonda belli olur.

Merhaba doktor bey, yaklaşık 2 yıl Desollet doğum kontrol hapı kullandım ve geçen ay kutuyu yarıda bırakıp ertesi gün adet gördüm. Şimdi çocuk sahibi olmak istiyorum ama endişeliyim. Acaba kullandığım doğum kontrol haplardan dolayı yumurtalarım eski haline döner mi? Yani hemen çocuk sahibi olabilecek miyim? Hatta şimdiden folik plas tabletleri kullanmaya başladım. Sizce ne yapmalıyım?

Doğum kontrol hapları hiçbir şekilde hamile kalabilirliği olumsuz yönde etkilemezler, böyle bir özellikleri yoktur...

Ben 21 yaşında ve yeni evli bir bayanım. Rahim içinde aşırı derecede yanma ve kaşınma oluyor. Bana tavsiye edebileceğiniz bir krem ya da vb. bir şey var mı?

Muayene etmeden ilaç tedavisi vermek size hiçbir yarar sağlamaz aksine var olan durumu kötüleştirebilir.

Ben yeni evliyim ama 39 yaşında evlendim. Çocuk yapmam bu yaşta sakıncalı mıdır ve ne zamana kadar yapabilirim? Şimdiden teşekkürler.

Yaşınız itibarıyla hamile kalabilirliğiniz giderek azalacağından fazla vakit kaybetmeden hamile kalmalısınız. Modern tıbbın olanaklarından faydalanarak sağlıklı bir bebek sahibi olmanız imkan dahilindedir.

Op. Dr. Kağan Kocatepe'nin sitesini ziyaret etmek için tıklayın.

Yazarın Tüm Yazıları