İsmail Sarı

Gezgin olduğunu Madrid’e yerleşince fark etti

1 Ağustos 2017
İlkem Durak (26) elektrik ve elektronik mühendisi. Son iki yıldır Madrid’de yaşıyor. Hayatındaki bu köklü değişikliği yapmadan önce kendini turist olarak görüyordu. Şimdiyse gittiği ülkeleri yerlisi gibi gezen, orada yaşayan ve yolun henüz başında olan bir gezgin... Ona göre kurumsal bir şirkette çalışmak seyahate engel değil. Bugüne kadar üç kıtada 15 ülke 80 şehir gezdi. İspanya’da Kanarya Adaları’nda dünyanın en büyük ikinci karnavalından, en kuzeydeki yerel köy festivallerine, Sahra Çölü’nde safariye hatta İtalya’da metro ve trenlere kaçak binmeye kadar birçok anı biriktirdi.
Yazının Devamını Oku

Barış Manço’nun izinde 3 kıtada 250 şehir

12 Temmuz 2017
Hanife Ahçıoğlu (32) reklam ve tanıtım alanında özel bir şirkette çalışıyor. Küçük yaşlarda fanatik bir Barış Manço hayranı olması ona farklı ülkeleri tanıma konusunda ilham oldu. Gittiği ülkenin insanını ve yaşam şekillerini tanımaya çalışıyor. Asla lüks otellerde konaklayıp, lüks restoranlara gitmiyor. Bugüne kadar 3 kıtada 35 ülke ve 250 şehri gezdi. Çok da güzel anılar biriktirdi. Örneğin Hindistan’da binlerce farenin özgürce dolaştığı tapınağı çıplak ayakla gezdi. En önemlisiyse gönüllü olarak gezdiği Tanzanya’da çocuklar için yapılan sınıf inşasında çalıştı.
Yazının Devamını Oku

Hayat “Çocuklar büyüsün de gezeriz” denmeyecek kadar kısa

20 Haziran 2017
Öykü Şahin (37) yoga eğitmeni, eşi Eren Şahin (37) fotoğrafçı. Şahin çiftinin tempolu ve yorucu bir iş hayatları var. Bu monotonluğunda dışında seyahatle yenileniyorlar. Bugüne kadar birlikte 20 ülkeye gittiler. Şimdi çocukları Ali (8) ve Ayşe Ekin (5) ile birlikte geziyorlar. Hem de Avrupa’daki yakın ülkeler yerine daha uzak rotaları tercih ediyorlar. Çocuklar şimdiye kadar 4 kıta 7 ülke, 25 şehir gördü. Öykü Şahin ile çocuklu seyahati ve maceralarını konuştuk.
Yazının Devamını Oku

Gittiği ülkelerde hem geziyor hem de çalışıyor

13 Haziran 2017
Nadire Yapar (25) halkla ilişkiler bölümünden yeni mezun oldu. Gezgin olmak onun için bir yaşam biçimi. Antalya’dan İstanbul’a geldiğinde önce bir proje kapsamında Polonya’ya gitti, sonra 5 kıtada 12 ülke ve 58 şehir gezdi. Bir yıl da Avustralya’da yaşadı. Gezerken temizlik, garsonluk gibi işlerde çalışıyor. En son ise 5.5 ay Asya turuna çıktı. Tur boyunca da günde 40 TL harcadı.
Yazının Devamını Oku

Mayısın en güzel renkleri / 19 Mayıs yurt içi tatil fırsatı

15 Mayıs 2017
Baharın en güzel dönemine denk gelen 19 Mayıs tatilinde kaçırılmayacak yurt içi tatil fırsatları sizi bekliyor. İster Karadeniz’i baştan sona keşfedin, ister Yedigöller’de doğa gezisi yapın. 19 Mayıs yurt içi tatil fırsatları için seçenek çok...

ÖNÜM ARKAM SAĞIM SOLUM YEŞİL

Uçaklı Karadeniz turu

Plajları, yaylaları, ormanları, gölleri ve yeşilin her tonuyla Karadeniz’i baştan sona keşfedeceksiniz. Tur boyunca Rize, Trabzon, Artvin ve Batum’a kadar uzanacaksınız. Ayder Yaylası, Karagöl, Fırtına Vadisi, Zil Kale, Uzungöl, Hamsiköy göreceğiniz yerlerden birkaçı... Jolly Tur, 19-22 Mayıs. Fiyatı: 2.400 TL. (444 0 644)

TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL KOYLARI

Bodrum turu

Türkiye’de tatil dendiğinde akla ilk gelen yerlerden biri

Yazının Devamını Oku

67 yaşında 44 ülke ve 156 şehir gezdi

15 Mayıs 2017
Emel Gedikli 67 yaşında ev hanımı ama aynı zamanda da bir gezgin... Alışveriş yapmayı ve farklı kültürleri keşfetmeyi çok seviyor. Seyahate olan merakı bundan tam 44 yıl önce balayında tüm Türkiye'yi gezerek başladı. Sonra çocukları ve torunları büyüttü, şimdi de son 15 yıldır her fırsatta dünyayı geziyor. Bugüne kadar üç kıtada 44 ülke ve 156 şehre ayak bastı. Her gittiği yere de Türk kahvesi makinesi götürüyor, onsuz asla yola çıkmıyor.
Yazının Devamını Oku

Sağlık ve huzur dolu tatil: Termal oteller

12 Mayıs 2017
Sonbaharın son günlerini yaşıyoruz. Kara kış kapıda... Artık seyahat planı sırası termal suların olduğu şehirlerde. Birçok hastalığa iyi geldiği bilinen minerali bol şifalı sular ve SPA, lüks konforla birleşince ne iş stresi kalıyor ne de yorgunluk... Türkiye’nin termal konusunda en önemli beş şehri Afyon, Bursa, Ankara, Yalova ve Denizli’deki termal otellerdeki son durumları sizler için araştırdık. İşte en iyi spa mekanları...

BURSA
Kaplıcaların merkezi

Kentte kaplıca dendiği zaman akla ilk gelen bölge Osmangazi’deki Çağlayan semti... Neredeyse kaplıca otellerinin yarısı burada. Bir nevi bölgenin altın madeni... Şehirde Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı faaliyet gösteren otellerin sayısı 15. Bu oteller kaplıca ve SPA hizmeti de sunuyor. Vakıfbahçe, Zeyni Nine, Horhor, Kaynarca, Kükürtlü, Izgara isimli altı kaynaktan 25 otel yararlanıyor. Bakanlıktan işletme belgesi olmayan ve belediye işletmeli otel sayısı da 17. Toplam termal otel oda sayı 2 bin 825, yatak kapasitesi de 5 bin 689. Şehrin ön plana çıkan en iyi beş oteli ise şöyle:

Almira Otel
Bursa’nın ilk termal projesi burada uygulandı. Beş yıldızlı otel, toplam 215 odadan oluşuyor. Kapalı yüzme havuzu, Türk hamamı, fin hamamı gibi birçok alternatif var. Gelecek yıl otelde 3 bin 500 metrekare alana SPA merkezi kurulacak. Kahvaltı dahil kişi başı gecelik 245 TL. (www.almira.com.tr)

Marigold Thermal & SPA Hotel

Yazının Devamını Oku

Devletin verdiği kredi bursuyla 6 kıtada 38 ülke gezdi

11 Mayıs 2017
Barkın Özdemir (21) işletme öğrencisi. Bir yıl okula ara vererek dünyayı gezmek için yola koyuldu. Dokuz ayda toplam altı kıtada 38 ülkeye ayak bastı. Bütçesinin bir kısmını ise aylık 400 lira olan devlet bursuyla oluşturdu. Ya birkaç ülke gezip geri dönüyor ya da kıtayı boylu boyuna turluyor. Adrenalini de seviyor. Macaristan’da parasızlıktan banklarda da uyudu, Avustralya’da yunuslarla yüzüp, dört metrelik pitonla da karşılaştı... Şimdi ise Şili’de gönüllü öğretmenlik yapıyor ve günde 40 lira harcayarak macerasına devam ediyor.
Yazının Devamını Oku