İsmail Sarı

Türkiye'deki kayak otelleri yeni yıla hazır!

5 Mayıs 2017
Palandöken’de kayak sezonu açıldı, Erciyes’te bu ayın 15’inde açılacak, diğer önemli merkezlerde ise eli kulağında. Ama siz programınızı şimdiden yapın. Türkiye'deki kayak otellerinin yılbaşı programları oldukça zengin ve eğlenceli… Yeni yıla kayak merkezlerinde hem kayak yapmanın keyfine varmak hem de eğlenerek girmek istiyorsanız rezervasyonunuzu bugünlerde yaptırmanız gerekiyor.

PALANDÖKEN

Polat Erzurum Resort Hotel
Beş yıldızlı otel, Palandöken Dağı telesiyejlerine sadece 5 dakikalık mesafede yer alıyor. Şu sıralar Erzurum’da kayak sezonu açıldığı için doyasıya kayak yapabilirsiniz. 230 odalı otelin yeni yıl için gala programı da oldukça renkli. Limitsiz yerli içki ve şampanyanın yanı sıra, Fulya Kızıltaş ve orkestrası sahne alacak. Ayrıca animasyon ve Erzurum halk gösterisi programın en eğlenceli bölümü. İki kişilik odalarda iki gece konaklama ve gala programı dahil fiyatı: 2300 TL. (0442) 232 00 10

Palan Ski & Convention
Dört yıldızlı otel, 158 odadan oluşuyor. Hem kayağın hem de güzel dağ manzarasının tadına burada varabilirsiniz. Bu yılbaşı gala programında yerel sanatçıların sunumuyla canlı müzik ve mezdeke şov olacak. Zengin bir açık büfe de sizi bekliyor. Ayrıca şu sıralar kayak da yapılabiliyor. Çift kişilik odalarda tek gece konaklama ve gala programı dahil ücreti: 675 TL. (0442) 317 07 07

Sway Hotel Palandöken‎

Yazının Devamını Oku

Hafta sonları gezerek 32 ülke ve 175 şehri gördü

5 Mayıs 2017
Eylül Tunç (28) Fransızlara ait bir sigorta şirketinde çalışıyor. Dokuz yıl önce gittiği Berlin, seyahat konusunda tüm ön yargılarını yıktı. O gün bugündür tek düşüncesi farklı ülkelerin kültürlerini keşfetmek. Altı yıldır kurumsal hayatta olmasına rağmen, fırsat bulduğu her an dünyayı geziyor. Ekstrem sporlar ise olmazsa olmazı… Müzik konserleri için de yola koyulmayı seviyor. Bugüne kadar 32 ülke ve 175 şehri gördü.
Yazının Devamını Oku

İstanbul'a yakın en güzel yürüyüş rotaları

3 Mayıs 2017
Yavaş yavaş doğa uyanmaya ve havalar da ısınmaya başladı… Şartlar müsaitken ciğerlerinizi şehrin egzoz dumanı yerine mis gibi dağ havasıyla doldurmaya ne dersiniz? İstanbul’da yaşayıp doğayla baş başa kalmak için zamanım yok gibi bahaneler üretmeye bir kenara bırakıp, doğanın kucağında yürüyüş yapacağınız bu rotalara bir göz atın… Mutlaka biri sizi harekete geçirecektir. İşte İstanbul'a yakın beş yürüyüş parkuru…
Yazının Devamını Oku

Bisikletle hiç bitmeyecek dünya turuna çıktılar!

21 Nisan 2017
Melike Dede (26) avukat, Candaş Poroy (34) motosiklet mağazasında müdür. İkisi de işlerinden fırsat buldukça hafta sonları kamp için yakın yerlere gidiyordu. Zamanla iş stresi üzerlerinde fazla baskı kurunca istifa ettiler ve seyahati yaşam biçimi haline getirdiler. Hiç bisikletle uzun yol tecrübeleri yoktu. İstanbul’dan yola çıkarak İran’a kadar 2 bin km pedalladılar. Ceplerinde 15 bin TL var ve harcamaları günde 14 TL’yi geçmiyor. Hatta fırsat buldukça çalışıyorlar. Ne bir sonraki durakları belli ne de geri dönüp dönmeyecekleri… Gezgin çifti Hindistan Goa’da yakaladık ve maceralarını konuştuk.
Yazının Devamını Oku

Beyaz yakalı âşıklar, dünyayı dolaştılar

19 Nisan 2017
Miray ve Tolga Öncü çifti pazarlama alanında çalışıyor. İkili severek yaptıkları seyahatlerini evlendikten sonra daha da zenginleştirdi. Kurumsal hayatın sıkıcılığında en büyük motiveleri farklı kültürleri keşfetmek… Bugüne kadar Avrupa, Asya, Avustralya ve Amerika’da toplam 20 ülke ve 40’un üzerinde şehir gezdiler. Motosikletleriyle Türkiye’den İtalya’ya giderek 3 bin km. yol yaptılar, İzlanda'da buzullarda yürüdüler, kuzey ışıkları altında sarıldılar ve Avustralya’da büyük resiflerde dalış yaptılar.
Yazının Devamını Oku

Yıllık izinlerinde 31 ülke gezen mühendis

11 Nisan 2017
Derya Yılmaz (31) özel bir havayolu şirketinde mühendis. Üniversite zamanında üç kız arkadaşıyla gittiği 10 günlük Torino, Amsterdam ve Barselona gezisinden sonra seyahat onun için tutku haline dönüştü. Eşi Özgür’le yıllık izinler ve bayramlarda dünyayı geziyorlar. Bugüne kadar Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika’da 31 ülke gezdiler.
Yazının Devamını Oku

İki yaşındaki kızlarıyla dünyayı geziyorlar

30 Mart 2017
Nadiye Çağlar (32) matematik öğretmeni. Aynı zamanda da gezgin bir anne. Üniversitede başlayan seyahate olan ilgisi zamanla vazgeçemediği bir bağımlılık haline geldi. Eşi Taner Çağlar (33) da kendisi gibi bir gezgin... Bugüne kadar birlikte 30’dan fazla ülkeyi gezdiler. Çağlar ailesinin kızları Nil de şimdiden bir gezgin adayı. Henüz iki yaşında ama 15 ülkeye ayak bastı. Kimi zaman Avrupa’da kültürel keşifler yaptılar, kimi zamansa Avustralya’da vahşi hayatın izini sürdüler...
Yazının Devamını Oku

Fotoğraf peşinde 73 ülke gezen çılgın Türk

23 Mart 2017
Nasri Özel’in (38) kendine ait bir finans şirketi var. Ortaokulda Fransız bir gazetecinin kendisine ödünç verdiği fotoğraf makinesi onun hayatını değiştirdi. Artık ‘fotoğraf’ tutkusu haline geldi. Tam 73 ülkeyi sadece fotoğraf çekmek için dolaştı. Kimi zaman hayatını bile tehlikeye attı. Fransız Alpleri’nde kayak, Afrika’da dev beyaz köpekbalıklarıyla dalış, vahşi hayvanların içinde safari derken en son da Kilimanjaro’nun zirvesinde Türk bayrağı açtı… Çılgın fotoğrafçıyla seyahat maceralarını konuştuk.
Yazının Devamını Oku