Davut Gürkan erken seçime hazır

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan hafta içinde, AK parti İl Tanıtım Medya Başkan Yardımcıları Ferhat Erol ve Osman Doğruyol ile birlikte, Demirören Haber Ajansı Bursa Bürosu’nu ziyaret etti.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta İl Başkanlığı görevinde 2’nci yılını dolduran Davut Gürkan ile Bursa’yı ve siyaseti konuştuk.
Samimi bir ortamda gerçekleşen sohbetimizde kendisine, “Yüz Yüze 100 Gün” projesi kapsamında yaptıkları görüşmelerin nasıl geçtiğini sordum.
Bu çalışmanın önemli olduğunu belirten Gürkan, milletvekili ve partili arkadaşlarıyla, tüm ilçe ve mahallerde vatandaşlarla konuşup, beklentilerini onlardan öğrendiklerini açıkladı.
Peki, “Vatandaşın en büyük sorunu neydi?”

Davut Gürkan erken seçime hazır

HALK TRAFİKTEN ŞİKAYETÇİ

AK parti İl Başkanı’nın bu soruya yanıtı, “Genelde hayat pahalılığı. Bursa’da ise trafikte yaşanan sıkıntılar” oldu.
Konu, dönüp dolaşıp yapılacak seçimlere gelince kendisine, “Seçimlere ne kadar hazırsınız?” sorusunu yönelttim.
Gürkan hiç düşünmeden, “Yarın seçim olsa biz hazırız“ dedi.
Kendinden emin bir şekilde...
Ardından da, “Biz sürekli sahadayız. Sadece üyelerimizle değil Bursa’da yaşayan herkesle konuşmaya çalışıyoruz. Vatandaşlardan memnuniyetlerini, beklentilerini öğreniyoruz. Verdikleri mesajları ciddiye alıyoruz. Üç ay önce başlattığımız sandık kurulu çalışmalarında son aşamaya geldi. Seçimlerde her sandıkta arkadaşımız olacak” açıklamasında bulundu.
Gürkan’ın bu sözleri, seçimlerin haziran ayından çok daha erken yapılacağını anlamına gelebilir.

Haberin Devamı

HER GÖREVE HAZIR

Sohbetin sonunda Davut Gürkan’a, milletvekili olmayı düşünüp düşünmediğini sordum.
Yanıtını merak ettiğim bu soruya cevabı, “AK Parti İl Başkanı olarak bizim milletvekili olma gibi bir talebimiz olmaz. Milletvekili adayı olmamız gerekiyorsa bu konudaki kararı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan verir. Biz de istenileni yaparız” oldu.
Onun bu açıklamaları, verilecek her göreve hazır olduğu anlamına geliyor.
Konuşmamızda Davut Gürkan, Bursa’ya yarın gelecek olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun bu ziyaretini, tamamlanmasına iki yıl kalan hızlı tren projesi ile raylı sistemi Şehir Hastanesi’ne taşıyacak olan çalışmalar açısından önemsediğini söyledi.
Bursaspor ile diğer siyasi partilerdeki çalışmaları konuşmaya fırsat bulamadığımız sohbetimizi, Gürkan’ın, önceden planlanan bir başka ziyareti nedeniyle kısa kesmek zorunda kaldık.

 

Haberin Devamı

ALKIŞLAR SGK İL MÜDÜRÜ ERHAN KARACA’YA

Bursa’da görev yapıp başarılı olan bürokratlardan biride SGK İl Müdürü Erhan Karaca.
Genç yaşına rağmen SGK’da uzun yıllar çalışan Karaca’nın en büyük özelliği severek yaptığı işini iyi bilmesi, makamının ve telefonunun herkese açık olması, işine geliş ve gidiş saatlerine özel olarak dikkat etmesi.
Bir de, çalışan personelinden kuruma gelen kişilere karşı kesinlikle saygılı davranmalarını istemesi.
Bu nedenle Karaca, sadece SGK’da görev yapanlar tarafından değil vatandaşlarca da sevilip sayılıyor.
Bunun en son örneğini hafta içinde yaşadık...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çarşamba akşamı EYT konusuna netlik getiren açıklamalarının ardından, perşembe sabahı SGK müdürlükleri, bilgi edinmek isteyenlerin akınına uğradı.
Sabah saat 08.00’de, Bursa SGK’nın önünde, binlerce kişi bulunuyordu.
Yaşanan kalabalığı gören Erhan Karaca, şube müdürü arkadaşlarıyla birlikte, ilgili birimlere inip, vatandaşların her birine yardımcı oldu.
Saat 11.00’e kadar 11 bin kişiyle görüşerek o kalabalığı sonlandırdılar.
SGK’ya bağlı diğer il müdürlüklerinde yoğunluk gün boyu devam ederken, Bursa İl Müdürlüğü öğleden önce normal çalışmalarına döndü.
böyle olunca da, Erhan Karaca alkışı hak etti.

Yazarın Tüm Yazıları