Vatandaşın halk ekmek raporu

Ankara Halk Ekmek Fabrikası’nın dikkatine! Ekmekte “kalite kontrolcü” vatandaştır. Rapor ise şöyle:

Haberin Devamı

1) “Halk Ekmek Fabrikası bir türlü düzen tutmuyor, eski günlerini vatandaşa mumla aratıyor. Ekmek 3 lira oldu ama ufalttılar. Ayrıca büfelere ekmek çok geç geliyor.”
Levent ÇELİK

2) “Halk Ekmek Fabrikası’nın ürettiği normal ekmeğin içi hep hamur. Büfelere şikâyet ettiğimde ‘bizden kaynaklanmıyor, müşterilerimiz de şikâyetçi’ diyorlar.
Kudret BAŞÇOBAN

SORUM VAR

HANİ VERDİĞİN SÖZLER HANİ BİSİKLET YOLLARI NEREDE?

Okurumuz H.S., “bisiklet yolu” hatırlatması yaparak, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne şu soruyu sormuş: “Trafikte, canımız burnumuzda yol almaya çalışıyoruz. Hani ne oldu verilen bisiklet yolu sözleri, hani bisiklet yolları nerede?”

ŞEHİR ŞEBEKE SUYUYLA BAHÇE SULANMASINA KISITLAMA GETİRİLMELİ

Okurumuz Hüseyin Kamalioğlu, şehir şebeke suyuyla bahçe sulamanın önüne geçilmesi gerektiğini söylemiş ve eklemiş:
“Nehirler, göller, barajlar kuruyor! Biz hâlâ bahçe ve çimlerimizi içme suyu ile suluyoruz. Gerek Ankara Valiliği gerek ASKİ Genel Müdürlüğü artık bu konuda ciddi kısıtlamalar getirmeli.”

Haberin Devamı

BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEKLERİ KORKU SALMAYA DEVAM EDİYOR

Çankaya’nın Çamlıtepe Mahallesi Şehit Coşkun Sokak’ta 55 yıldır ikâmet ettiğini aktaran okurumuz Tekin Eryürekli, “başıboş sokak köpekleri” nedeniyle bölge sakinlerinin risk altında olduğunu belirterek, “Vahim bir olay yaşanmadan önlem alınmasını talep ediyoruz” demiş.

MAMAK’TAN KAÇIŞ!

Okurumuz Fatih Bedri Aslan, “Mamak’ta hafta sonu gelince yapılacak en güzel şey bu yaz günlerinde maalesef Mamak’ı terk etmek” demiş. Okurumuz, sebebini ise iletisinde şöyle aktarmış: “Cuma akşamından düğünler bir başlıyor ki... Düğün, nişan, kına, gelin çıkarma, sünnet düğünü, asker eğlencesi... Bitmiyor! Herhangi bir desibel sınırı olmaksızın 4-5 mahalleye yayın yapan cihazlar, insanları çileden çıkarıyor. Kimileri gece saat 1’e hatta 2’ye kadar kendilerince eğlenceye ama o arada uyumaya çalışan diğer insanlara ise zulme devam ediyor. Bu konuda açık kanunlar olmasına rağmen gerek mülki amirlerin bu inisiyatifi almaması sorunları büyütüyor. Peki bu sorunun çözümü için illa birilerinin maganda kurşunu ile hayatını kaybetmesi mi bekleniyor?”

Haberin Devamı

FOTOKAPAN

Vatandaşın halk ekmek raporu

“Çankaya’nın Yukarı Bahçelivler Mahallesi Taşkent Caddesi’ndeki (Eski 1. Cadde) telefon kapağı büyük tehlike arz ediyor.”

Dursun TÜRKER

Vatandaşın halk ekmek raporu

Çankaya’nın Emek Mahallesi Bişkek Caddesi’nde (No: 123 önü) yaklaşık beş ay önce sökülen aydınlatma direğinin yenisi dikilmedi.”

Bülent KAYLESİZ

Vatandaşın halk ekmek raporu

GECEKONDULARIN ENKAZI KALKMAYINCA EVLERİ FARE VE HAMAM BÖCEĞİ SARDI

Okurumuz Gökhan Bulgurlu, Çankaya’nın Mimar Sinan Mahallesi İncesu Caddesi’nden bildiriyor: “Ankara Büyükşehir Belediyesi, haziran ayında 3-5 gecekondu yıktı. Ancak tüm şikâyetlerimize rağmen yıkılan binaların enkazı kaldırılmadı. Enkazdan çıkan bir sürü fare ve hamam böceği bitişikteki binamızı sardı. İlaçlama da fayda etmiyor."

Haberin Devamı

Vatandaşın halk ekmek raporu

OKUR RADARI 

Okurumuz Mustafa Kemal Topsakal, bu fotoğrafı Etlik Anadolu Lisesi’nin önünde çekmiş ve “C plakalı arkadaşımız, yaya kaldırımını düzenli olarak işgal ediyor. Yayalar ise ana yola inmek zorunda kalıyor” uyarısı yapmış.

KISA... KISA...

 “Altındağ’ın Atıfbey Mahallesi(Yıldırım Beyazıt Camisi’nin önünden Ziraat Bankası’na kadar) moloz ve pislik içinde. Buraların temizlenmesini istiyoruz.”

Dursun GÖĞÜSDERE

Yazarın Tüm Yazıları