Hürriyet Ankara okurları yazıyor ABB yanıt veriyor

Burada Okur Yazar’ın başkentteki en sıkı takipçilerinin başında -hiç şüphesiz- Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) geliyor.Hürriyet Ankara okurları yazıyor, ABB yanıt veriyor.Bu haftaki köşeyi, ABB’den gelen yanıtlara ayırdım.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara okurları yazıyor ABB yanıt veriyor

25 TEMMUZ 2022-PAZARTESİ


1) Okurumuz Umut Özkan, süs havuzlarında serinleyen çocuklara dikkat çekerek, “Bazı süs havuzlarında elektrik kabloları açıkta. Bu çocukları yüzme havuzuyla tanıştırmak çok mu zor?” diye sormuştu.
*
ABB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’ndan gelen yanıt şöyle:
“Ülkemizde ve tüm dünyada süs havuzları, görsel açıdan kent mobilyaları olarak kullanılmaktadır. Havuz elektrik beslemeleri benzer yöntemlerle yapılmakta olup, kullanılan tüm materyaller insan can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla en üst seviyede uygulanmaktadır. Oluşabilecek en ufak olumsuz durumda, havuz panolarında bulunan koruma protokolleri devreye girip, sistemi izole etmektedir. Daire Başkanlığı’mız bakım ve sorumluluk kapsamında bulunan tüm süs havuzlarımız, düzenli olarak kontrol edilerek gerekli tadilat ve bakımlar yapılmaktadır. Belediyemize ait aile yaşam me kezlerinde (Kuşcağız, Kahramankazan, Sincan, Etlik vb..) yüzme havuzlarımız mevcut olup, burada çocuklarımıza yüzme eğitimleri verilmektedir. Tüm havuzlarımızda uyarı levhaları mevcuttur.”

Haberin Devamı

 Hürriyet Ankara okurları yazıyor ABB yanıt veriyor

25 TEMMUZ 2022-PAZARTESİ

2) Okurumuz Cumhur Gözüm, “Çankaya’nın Alacaatlı Mahallesi 3302. Cadde’nin yaya kaldırımı yok. Vatandaşlar risk altında” uyarısı yapmıştı.
*
ABB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan gelen yanıt şöyle:
“Çankaya ilçesi 3302. Cadde’si genelinde tretuvar tamamlama/yapım planlamamız bulunmaktadır. Bahse konu mahal ile birlikte diğer alanlar iş programımız kapsamına alınmış olup tretuvar yapım programı kapsamında değerlendirilecektir.”

Hürriyet Ankara okurları yazıyor ABB yanıt veriyor

25 TEMMUZ 2022-PAZARTESİ

3) Okurumuz Ceyhun Erözbağ, Altındağ’ın Gültepe Mahallesi’ne bağlı 757. Cadde’nin bozuk yollarından şikâyet ederek, “Ankara’nın tam da ortasında maalesef köy hayatı yaşıyoruz” demiş ve iki yıldır ABB’den sonuç alamadıklarını aktarmıştı.
*
ABB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan gelen yanıt şöyle:
“Bahse konu adreste ekiplerimiz tarafından yapılan incelemelerde, caddenin yan tarafında bulunan kayalıklar üzerinde TOKİ Blokları’na ait istinat duvarı bulunduğundan, çalışma yapılması durumunda istinat duvarının ve TOKİ Blokları’nın zarar görme riskinden dolayı yol genişletme çalışması yapılamamaktadır. Mevcut yol genişliği korunarak asfalt bakım onarım çalışmaları en kısa sürede başlayacaktır.”

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara okurları yazıyor ABB yanıt veriyor
18 TEMMUZ 2022 PAZARTESİ

4) İsmi bende saklı (gizli kalmasını istemiş) bir okurumuz, Keçiören’in Etlik Mahallesi Bağcı Caddesi’nde kaldırımı işgal eden özel halk otobüsüne dikkat çekerek, “Her gün böyle park ediyor, yayalar ise ana yola inerek yürümek zorunda kalıyor” demişti.
*
EGO Genel Müdürlüğü’nden gelen yanıt şöyle:
“263-7 hattında çalışan araçların sürücü personellerine servis bitimi araçlarını, yaya kaldırımına ve trafiği engelleyecek şekilde araç yoluna park etmemeleri konusunda gerekli uyarılar yapılmıştır. Ayrıca park etmenin yasak olduğu bölgelere, park eden araçlara trafik kolluk kuvvetleri ve zabıta müdahale etmektedir.”

Hürriyet Ankara okurları yazıyor ABB yanıt veriyor

18 TEMMUZ 2022 PAZARTESİ

5) Okurlarımız A.Ç. ve F.S.K., Gölbaşı-İncek’te sayıları git gide artan düğün bahçeleri nedeniyle “gürültü” şikâyetinde bulunarak, “Çıldırmamak elde değil. Mahalle arasında gürültülü düğün bahçeleri açmak yasal mı/uygun mu?” demişlerdi.
*
ABB Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan gelen yanıt şöyle:
“Muhtelif zamanlarda, İncek bölgesindeki düğün yapan iş yerleri ile ilgili tarafımıza ulaşan şikâyetlere istinaden gerçekleştirilen denetimlerde, şikâyete konu işletmelerin Gölbaşı Belediye Başkanlığı tarafından verilen faaliyet konusu restorant, kafeterya ve çay bahçesi olan ‘iş yeri açma ve çalışma ruhsatı’ olduğu görülmüştür. Bu sebeple ruhsat dışı yapılan (düğün-nişan) faaliyetleri ile ilgili gerekli işlemlerin bizzat İlçe Belediye Başkanlığı’nca yapılması gerektiği belirtilerek, şikâyetler ruhsat dışı faaliyetin engellenmesi ve şikâyetlerin giderilmesi için Gölbaşı Belediye Başkanlığı’na iletilmiştir. Ayrıca bölgede faaliyet gösteren birkaç işletme Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş akredite laboratuvarları tarafından hazırlamış oldukları ve Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği’ne uygun ‘Çevresel Gürültü Seviyesi Değerlendirme Raporu’ ile tarafımıza başvurmuş olup canlı müzik yapmak için uygun görüş talebinde bulunmuşlardır. Bahse konu rapor ve işletmelerde yapılan denetim ve incelemelerde hangi şartlarda canlı müzik faaliyeti gösterecekleri yazı ile işletmelere bildirilerek, Gölbaşı Belediye Başkanlığı tarafından ‘Canlı Müzik İzin Belgesi’ verilmiştir. Bu şartların denetimi (kapalı alan veya yarı açık alan) Gölbaşı Belediye Başkanlığı’nca yapılması gerekmektedir.”

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara okurları yazıyor ABB yanıt veriyor

4 TEMMUZ 2022 PAZARTESİ

6) Okurumuz Mustafa Kemal Topsakal, Keçiören’in Kuyuyazısı Caddesi’ndeki bir kargo şirketi için, “Kargo araçları, sabahtan öğlene kadar kaldırımı işgal ediyor” şikâyetinde bulunmuştu.
*
ABB Zabıta Dairesi Başkanlığı’ndan gelen yanıt şöyle:
“Şikâyete konu iş yerine, kaldırımı işgal ettiğinden dolayı 067740 numaralı İdari Yaptırım Karar Tutanağı tanzim edilmiş olup, cezai işlem uygulanmıştır. Vatandaşı mağdur etmemeleri yayaların geliş geçişini engellememeleri konusunda uyarılar yapılmıştır.”

Yazarın Tüm Yazıları