Aradığınız ulaşım hakkına şu anda ulaşılamıyor...

Bu bir “hak gasbı” iletisi... Mağdur: Okurumuz Ahmet Günen...

Haberin Devamı

489-5 hat numaralı Sirkeli-Ankara özel toplu taşıma aracına “serbest kart” ile binmeye çalışan, ancak şoförün, “Serbest kart geçmiyor” çıkışıyla karşılaştıktan sonra “10 TL” ücret ödemek zorunda kalan okurumuzun anlattıkları şöyle:

Aradığınız ulaşım hakkına şu anda ulaşılamıyor...

ÜCRET ÖDEMEM GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ

“65 yaş üzeri serbest kart sahibi bir yolcu olarak kartımı validatöre okuttuğumda, şoförün, “Serbest kart geçmiyor” çıkışıyla karşılaştım. ‘Belediyenin kendilerine ödeme yapmadığını ve ücret ödemem gerektiğini’ söyledi. Bu anlamsız talebi başta umursamayarak yerime oturdum, ancak ücret ödemem konusunda şoför yeniden ısrarcı olunca -kendisiyle tartışmak yerine usulsüzlüğü kayıt altına alan aleni olarak çektiğim video’lar eşliğinde- 10 TL’lik ücreti ödedim.

Haberin Devamı

65 YAŞ ÜSTÜ TAŞINMAK İSTENMİYOR

Söz konusu hattaki araçlarda yolculardan Ankarakart’la değil, yasak olmasına rağmen nakit ücret tahsil ediliyor. Bu yetmezmiş gibi bir de 65 yaş üstü serbest kart sahibi yolcular taşınmak istenmiyor, kendilerinden ücret talebinde bulunuluyor. İlgili fiil, ‘Özel Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği gereği 325 TL’den bin 950 TL’ye kadar idari para cezası ve en sonunda da taşımacılıktan çıkarma’ cezasına uzanan bir süreci beraberinde getiriyor. Tüm bunlara rağmen usulsüzlükte ısrar ediliyor.

EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ENGELLEMELİ

Yapılan usulsüzlüğü gözler önüne serme bilinciyle davranarak durumu köşeniz aracılığıyla Hürriyet Ankara’da paylaşmak istedim. Bu konuda kamuoyunun bilinçli olması, en ufak bir usulsüzlükte dahi şikâyette bulunması ve EGO Genel Müdürlüğü’nün de amansız bir takip vererek bu usulsüzlükleri engellemesi gerekiyor. Son söz olarak ise her ne kadar özel sektör içinde yer alsalar da toplu taşımacılık gibi bir kamu hizmetini ifa eden özel toplu taşıma araçları ve özel halk otobüslerinin de serbest kartlı yolculardan ücret talep etme başta olmak üzere onlara uygun olmayan davranışlarda bulunmaktan kesin bir şekilde sıyrılması ve kamu hizmeti sunduklarının bilincinde olması kesinlikle şart!”
NOT: Olay, 2 Eylül 2022 Cuma günü, saat 11.12’de yaşanmış.

Haberin Devamı

TÜRKKONUT’UN EGO SINAVI

OKURUMUZ Orhan Salihoğlu, Türkkonut’ta ikâmet ettiğini, 598 ve 596 numaralı otobüs hatlarının akşam saat 21.00 sonrası yetersiz kaldığını söylemiş. Okurumuz, “598’i saat 21.00’de kaçırırsan, tam 50 dakika beklemek zorunda kalıyorsun. 596 ise Türkkonut’la bağlantılı tek hattır ve maalesef 20.30’da bitmektedir. 596 için 22.00-23.00 saatleri arası hiç olmazsa 2 veya 3 sefer konulması elzemdir” demiş.

Aradığınız ulaşım hakkına şu anda ulaşılamıyor...

‘C PLAKALI’ SERVİS ARACI PARK HALİNDEYKEN DAHA TEHLİKELİ

Okurumuz B.C., Mamak’ın Bahçelerüstü Mahallesi 35. Sokak ile 41. Sokak’ın kesişimine park eden “C plakalı” servis aracı nedeniyle sık sık kaza yaşandığına dikkat çekerek, “Servis aracının park yeri öylesine ters ki, diğer dönüş yapacak araçların görüş açılarını engelliyor ve kaza oluyor. Servis şoförünü uyarmamıza rağmen inatla park etmeye devam ediyor” demiş.

Haberin Devamı

Aradığınız ulaşım hakkına şu anda ulaşılamıyor...

GÖRKEM PARKI’NIN ZEMİNİ ÇOCUKLARIN CANINI YAKIYOR

Çankaya’nın Yıldızevler Mahallesi sakinlerinden okurumuz H.K., Görkem Parkı’nın zemininin çocuklar açısından tehlike yarattığını belirterek, iletisinde talebini şöyle aktarmış: “Parkın zemini ‘mıcır’ diye bilinen taşlı bir kaplamaya sahip. Keskin köşeli mıcır taşları oldukça tehlikeli! Son bir ayda parktaki oyuncaklardan düşen üç çocuk, zemin yüzünden ağır şekilde yaralandı. Çocuklar, kan revan içinde parkın hemen yanındaki hastanenin acil servisine gitmek zorunda kaldı. Çankaya Belediyesi’nden, daha fazla çocuğun yaralanmaması ve vücudunda hayatı boyunca kalacak izler oluşmaması için parkın zemininin kauçuk kaplama ile kapatılmasını talep ediyoruz. Zaten, çocuk oyun alanlarının standartları gereği bu zeminin taşla değil, kauçukla kapatılması gerekiyor.”

Haberin Devamı

18 + 2 BİN TL’LİK SU ABONELİĞİ İSYANI

Gölbaşı’ndan ismi bende saklı(gizli kalmasını istiyor) bir okurumuz, su aboneliği/bağlama için istenen toplamda 20 bin TL’lik ücrete isyan etmiş. Tulumtaş Mahallesi 2431. Sokak’ta ikâmet eden okurumuz, “Su bağlatabilmek için yıllarca gidip geldik, dilekçeler verdik, nihayetinde ihalesi yapıldı ve abonelik işlemlerini başlatabildik. Ancak ASKİ Genel Müdürlüğü, abonelik işlemi için 18 bin TL gibi bir su bağlama ücreti ve başka isimler altında belediyeye verdiğimiz 2 bin TL ile birlikte toplamda 20 bin TL para istiyor. Üstelik kepçe ile kazı işlerini de vatandaş yapacakmış. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ve ASKİ’ye soruyoruz: “Bu mahallede su bağladığınız herkesten 20 bin TL gibi paralar alacaksanız, kazıyı dahi biz yapacaksak, siz ne işe yarıyorsunuz?”

Haberin Devamı

GÖLBAŞI’NDA ASKİ GÜRÜLTÜSÜ

Gölbaşı’ndan okurumuz Neriman H., ASKİ Genel Müdürlüğü’nün bakım-onarım işleri için Bahçelievler Mahallesi’nde kiraladığı alandan yoğun gürültü geldiğini söylüyor. Okurumuz, “Burası pek çok konutun yer aldığı bir yerleşim yeri. 24 saat açık olan ASKİ’ye ait alan nedeniyle sabaha kadar yüksek tonajlı araçların gürültüsünü çekiyoruz. Üstelik ortalık toz duman” diyor.

KISA... KISA...

* ETİMESGUT’a cumartesi günleri halk ekmek çok geç geliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu soruna çare bulmalı.”
Levent ÇELİK

* ANKARA’da neredeyse tüm marketlerin alışveriş sepetleri korkunç kirli halde. Zabıta görevlileri, bu konuya eğilmeli.”
Ümit H.

Yazarın Tüm Yazıları