01.40 sonrası ulaşımda gece ayazı

1) Hürriyet Ankara okuru Aydın Güzel, “Şehir dışından gelenler büyük problem yaşıyor. ANKARAY ve metro hatları 01.00’e kadar çalışmalı” dedi.

Haberin Devamı

01.40 sonrası ulaşımda gece ayazı

2) Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi’nde konuşma yapan MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, “Gece ulaşımı problemi çözülmeli” dedi.

01.40 sonrası ulaşımda gece ayazı

3) Ve kısa bir süre sonra EGO Genel Müdürlüğü, geçen pazartesi(27 Eylül) itibarıyla “gece ulaşımında saat ayarı” yapıldığını vatandaşlara duyurdu.

01.40 sonrası ulaşımda gece ayazı
*
Son sefer saatleri şu şekilde güncellendi:
* ANKARAY ve metro seferleri saat 24.00’ten 01.00’e uzatıldı.
* EGO otobüslerinin normal hatlarda son sefer saati 24.00’ten 01.30’a uzatıldı.
* EGO otobüslerinin metro ring hatları ise 24.00’ten 01.40’a uzatıldı.
*
Adı “gece ulaşımı” ancak 01.40 sonrası vatandaşa “gece ayazı...”
Halbuki, başkent Ankara’da koronavirüs salgını öncesinde ulaşım 24 saatti.
Yani gerçek “gece ulaşımı” vardı. Tıpkı okurumuz M.A.’nın yaptığı hatırlatma gibi.

BUNA GECE ULAŞIMI DENMEZ

Koronavirüs salgını öncesinde Ulus, Sıhhiye ve Kızılay’daki duraklardan semtlere 05.00’te verilen gece servislerinin şimdi 01.30’da sona erdiğine dikkat çeken okurumuz, “Buna gece ulaşımı denmez” eleştirisinde bulunmuş.
Okurumuz, iletisinde şunları aktarmış:

05.00 OTOBÜSLERİ GERİ GELSİN

“Sabah hastaneye giden de 06.30’da işine giden de kullanıyordu. Bu otobüslerin çok iyi de yolcusu vardı. Şimdi insanlar dolmuşa mahkûm oldu. Başkent Ankara, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın bu kente getirdiği ‘24 saat kesintisiz toplu taşıma’ uygulamasını kaybetti ama bari sabah 05.00 otobüsleri geri gelsin de birçok insanın çilesi bitsin.”

ÖNERİM VAR

01.40 sonrası ulaşımda gece ayazı

EGO DEĞİL YURT OLSUN

Haberin Devamı

Okurumuz Selahattin Erdem, “Ulus Meydanı’ndaki eski Spor Genel Müdürlüğü’ne ait binanın EGO Genel Müdürlüğü’ne verilmesi yerine üniversiteli öğrenciler için yurt olması” önerisinde bulunmuş.
“EGO Genel Müdürlüğü’nün bine yakın çalışanıyla kentin kalbinde, Ulus’un tam da orta yerinde ne işi var!” diyen okurumuzun iletisi -özetiyle- şöyle:

ULUS DA ESNAF DA KAZANIR

“Eğer, EGO Genel Müdürlüğü’nün bir binaya ihtiyacı varsa, bu bina tüm ihtiyaçları karşılayacak şekilde sıfırdan yapılmalı ki kalıcı olmalı. Ulus’taki birçok bina bugün değilse bile yarın yıkılmaya mahkûm olacak, yapılan masraf ve emek boşa gidecek. İlla ki Ulus’a düzenleme yapmak şart. Çünkü Ulus’tan tarihi Ankara Kalesi’ne kadar kentin nefes borusu tıkalı. Bu yüzden bu bina üniversite öğrencileri için geçici de olsa yurt olarak değerlendirilmeli. Bu sayede öğrencilerle birlikte Ulus da hareket kazanır, esnaf da kazanır.”

01.40 sonrası ulaşımda gece ayazı

10324 NO’LU OTOBÜS DURAĞI ESKİ YERİNE DÖNSÜN

Haberin Devamı

Okurumuz Muharrem Dibekkaya, Çankaya’nın Koru Mahallesi’ndeki Mesa Koru Sitesi İlkokulu’nun önüne konulan 10324 no’lu otobüs durağının korunaksız olduğuna dikkat çekerek, “Buraya 50 metre kadar mesafede yaklaşık 30 senedir duran kapalı bir otobüs durağı zaten var. Biz tekrar bu durağın eski yerine çekilmesini istiyoruz. Ayrıca otobüs durağı sonrası okul önünde yoğun trafik oluşmaya başladı. Kaza riski de arttı” demiş.

SORUM VAR

01.40 sonrası ulaşımda gece ayazı

AST İÇİN VERİLEN SÖZLER UNUTULDU MU?

Okurumuz M.Y., Ankara Sanat Tiyatrosu’nun(AST) yeni sezonu cumartesi akşamı Bilkent Sahne’de açtığını belirterek, “AST, pandemi koşullarının getirdiği zorluklar nedeniyle Ihlamur Sokak’taki 58 senelik tarihi salonunu boşaltmak zorunda kalmıştı. O günlerde hem Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş hem de Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ‘tiyatronun yer sorununa çözüm’ için söz vermişti” demiş ve sormuş:
* “AST için verilen sözler unutuldu mu?”

Haberin Devamı

ULUSLARARASI AKYURT FUAR ALANI’NIN TAMAMLANMASINI BEKLİYORUZ

Okurumuz Duygu Aktaş, Congresium Ankara’nın hem kent içinde trafiğe neden olduğunu hem de kapasitesinin yetersiz kaldığını söylüyor.
Başkent Ankara’nın en büyük ve öncelikli eksikliklerinin başında “büyük bir fuar alanı” geldiğini aktaran okurumuz, “Verilen sözlerin yerine getirilmesi için sesimizin duyulmasını, Uluslararası Akyurt Fuar Alanı’nın tamamlanmasını bekliyoruz” diyor.

01.40 sonrası ulaşımda gece ayazı

ÜCRETSİZ YAPMAK YETMEZ BURAYA SORUMLU DA LAZIM

Okurumuz Umut Özkan, diyor ki:
“Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), Zafer Çarşısı’nda bulunan tuvaletleri ‘ücretsiz’ olarak vatandaşın kullanımına açtı. Ancak çarşı esnafı, tuvaletlerden birini arızalı olduğu için kapatmış, diğerleri ise pislik içinde. Bu tuvaletleri ücretsiz yapmak yetmez. Buraya bir de sorumlu/görevli atamak gerekir.”

01.40 sonrası ulaşımda gece ayazı

BU İLKEL ÖNLEM TAM BİR TUZAK

Haberin Devamı

Okurumuz D.G., “Bu fotoğrafı Eskişehir Yolu’ndaki Tepe Prime ve Mahall’den direkt Sabancı Bulvarı’na bağlanmak için kullanılan yolda çektim” demiş. Asfaltla seviye farkı olduğu için rögar kapaklarının üzerine “uyarı” amaçlı da olsa konulan beton parçalarının tehlike yarattığına dikkat çeken okurumuz, şu uyarıyı yapmış: “Yolda aydınlatma da yok. Bu ilkel önlem, hava karardığında sürücüler için tam bir tuzak.”

01.40 sonrası ulaşımda gece ayazı

ANKARA BAHTI KARA ÇAYI KARA

Okurumuz Emre Çetiner, bu fotoğrafı ACity AVM’nin yanında çekmiş ve şu notu düşmüş: “Ankara, bahtı kara, çayı kara...”

KISA... KISA...

* “Altındağ’ın Baraj Mahallesi Beylerbeyi Sokak’ta(Kuzeykent TOKİ), hiçbir GSM operatörü çekmiyor. Konuşma ve internet kullanmada sıkıntı yaşıyoruz. Yetkililerden çözüm bekliyoruz.”
Songül ARSLAN

Haberin Devamı

* “Çankaya’nın Alacaatlı Mahallesi 3390. Sokak’a park eden araçlar yüzünden yol daralıyor, sabah ve akşam trafik sıkışıyor. Yolun genişletilmesi, asfalt ve kaldırım yapılması lazım.”
Mustafa P.

Yazarın Tüm Yazıları