Bulgaristan'ı devirdik

DAVİS Kupası takımımız Ankara Tenis Kulübü Tesisleri’nde Bulgaristan’ı 3-2 yendi.

Haberin Devamı

Bulgaristan ile 1968’den bu yana dört kez karşılaştık ve maç bile kazanamadan takım halinde yenilmiştik.

 

Geçtiğimiz hafta sonu Marsel İlhan, Cem İlkel, Tuna Altuna ve Altuğ Çelikbilek’ten kurulu Tenis Milli Takımımız tarihinde ilk defa Bulgaristan’ı yendi. 

 

Bulgarların dünya sıralamasında 26. sıradaki oyuncusu Dimitrov gelmedi.

 

Açılış maçında takımımızın iki numaralı oyuncusu Cem Bulgarların 1 numarası Kuzmanov’a karşı beş sette önemli galibiyet alarak millilerimizi rahatlattı. Ardından Marsel’in rakip takımın iki numarası Lazov’u net skorla yenmesi ile takımımızı 2-0 öne geçti.

 

Haberin Devamı

Davis Kupası’nın kilit maçı sayılan çiftler karşılaşmasında ise Tuna-Altuğ ikilisi dört buçuk saatlik nefes kesen maçı 5. sette kaybetti. Durum 2-1 oldu. Son gün Marsel, Kuzmanov’u beş sette devirince Türkiye, 3-1 öne geçti. Genel sonucu etkilemeyecek olan son tekler maçına ise takım kaptanı Haluk Akkoyun, Altuğ’a şans verdi.

 

Altuğ maçı kaybedse de genel sonuç 3-2 lehimize sonuçlandı.


RAKİP BOSNA


Avrupa /Afrika 2. grubunda mücadele eden takımımızın bundan sonraki rakibi Tunus’u eleyen Bosna. Maç 15 Temmuz’da Bosna’da. Bosna’nın 1 numaralı oyuncusu Dzumhur dünya sıralamasında 93. Ev sahibi Bosnalıların zemin tercihlerin toprak saha olarak ilan edeceklerini tahmin ediyorum. Bu durumda takımımızın maç tarihine kadar toprak zemin ağırlıklı turnuva programı izlemesi gerekir. Çünkü Milli Takım’ın güçlü servis ve süratli düz vuruşlara sahip olan şu anki oyuncu kadromuz daha ziyade sert zemine uygun tenis oynamakta...

Yazarın Tüm Yazıları