Mezuniyet takımları hazır mı?

Mayıs ayının sonlarına geliyoruz. Bu demektir ki önümüzdeki günlerin gündemi, mezuniyet törenleri ve düğünler olacak. Erkeklerin de en az kadınlar kadar şık olması beklenen bu davetlerde lütfen elinizi korkak alıştırmayın; gecenin en elegan ve beyefendi görüntüsünü yakalamaya gayret edin.

Haberin Devamı

Mezun olacakların genç vücutlarına uygun olacak slim-fit kesimler ve dinamik modeller seçmeleri gerekir. Kısa ceketler ve kısa paça boyu ideal seçim... Ayrıca bu yaz sadece siyah ve beyaza giymeye mecbur değilsiniz. Açık mavi, gümüş, kum ve taş renkleri gibi pastel tonlarda takım elbise tercih edebilirsiniz. Mezuniyet geceniz büyük bir otelde değilse, smokin takımı yerine üzerinize tam oturan, küçük yakalı koton-saten bir takım elbise alabilirsiniz.

Davetiniz çok şık bir balo şeklinde olacaksa siyah takımdan vazgeçmeyin. İçine de mutlaka bembeyaz bir gömlek giyin. Smokin gömleği giyip papyon takmaya etkinliğin ağırlığına bakarak kendiniz karar verin. Kadınlar tuvalet ve uzun gece kıyafeti giyeceklerse papyon veya kravat şart. Cebinize kare katlanmış, beyaz bir mendil iliştirmeyi unutmayın. Renkli cep mendilleri smokine takılmaz, unutmayın.

Haberin Devamı

Mezuniyet takımları hazır mı

Saate dikkat edin

Gömlek olarak yine yaşınıza uygun olacak ince yakalı ve katlı manşetli bir gömlek tercih edebilirsiniz. Kravatınız da mutlaka ince; koyu renk veya gümüş renginde olsun.

Bu sene yine moda olan yelekli takımları gömlek ya da kaliteli dar bir tişörtle giyebilirsiniz. Ayakkabılarınızın siyah, parlak, temiz ve kaliteli bir deriden olmasına, aksesuar olarak da kemerinize ve saatinize çok dikkat edin. Ramsey, Kiğılı, Damat, Network, Ralph Lauren, Hugo Boss, Que,  Pierre Cardin, D&G, Harvey Nichols, Beymen mağazalarına bir bakın.

Asla giymemeniz gerekenler
Yaz aylarındayız diye bu tarz kutlamalara özensiz kombinlerle katılmayın ve kokteyl, düğün ve balolarda ‘asla’ şunları giymeyin:
◊ Keten ceket veya keten pantolon.
◊ Polo yaka tişört.
◊ Ne renk olursa olsun, jean!
◊ Spor görünümlü, bağcıklı lastik ayakkabı.
◊ Renkli takım elbise ve renkli kravatlar.
◊ Kısa kollu gömlek.
◊ Kareli ceket.
◊ Ceketsiz gömlek.
◊ Farklı renklerde ceket-pantolon kombini.

Yazarın Tüm Yazıları