Arkas Sanat Merkezi ile zaman yolculuğu

Yarın çok özel bir sergi açılıyor Arkas Sanat Merkezi’nde.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en önemli özel koleksiyonlarından biri olarak gösterilen Muharrem Kayhan Koleksiyonu’na ait sergi, Arkaik Dönem’den Bizans Dönemi’ne, 300 adet obje ve 477 adet sikkeden oluşuyor. Serginin en önemli özelliği Antik Çağ’da Anadolu’daki yaşamı, alışkanlıkları, inançları, günlük hayatta kullanılan ve ait oldukları dönemin yaşam biçimini gözler önüne sermesi.

Arkas Sanat Merkezi ile zaman yolculuğu

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ın da dediği gibi “Belirli bir tarihsel dönem ve coğrafya ile sınırlı tutulmuş olan bu koleksiyon, hiç kuşkusuz sadece Türkiye’de değil, dünyada da özellikle Batı Anadolu sikkeleri konusunda en önemli koleksiyonlardan bir tanesi...”

Haberin Devamı

Arkas Sanat Merkezi ile zaman yolculuğu


Aslında bu koleksiyon daha önce yurtdışına götürülmüş, Muharrem Kayhan sayesinde Türkiye’ye geri kazandırılmış. Zaten Kayhan’da en büyük mutluluğunun sikkeleri ‘darp edildikleri topraklara geri kazandırmak olduğunu’ anlatıyor. 1980’lerin sonundan itibaren 2000’e yakın antik sikke topladığını belirterek bunlarla ilgili iki uluslararası bilimsel katalog yayınlandığını, referans kitap haline geldiklerini ekliyor.
Daha çok yurtdışındaki sergi salonlarında görmeye alıştığımız Anadolu’nun çok değerli eserlerini bu kez kendi topraklarımızda görmenin keyfini yaşamak istiyorsanız, Arkas Sanat Merkezi’ni mutlaka ziyaret edin...

Yazarın Tüm Yazıları