Ayça Çizer

İkonik Model Yeni Opel Corsa ile Sürüş Keyfi Dorukta!

7 Nisan 2020
Yeni Opel Corsa, dinamik sürüş keyfi, segmentinde ilk defa sunulan yenilikçi teknolojileri ve verimli motorları ile satışa sunuldu. Baz versiyonu ve üç farklı donanım seviyesi ile farklı kitlelere hitap etmeyi amaçlayan yeni Corsa ile ne şanslıyım ki Korona sebebiyle evlere kapanmadan önce tanışma fırsatı buldum.

“Ödüllü Opel Corsa”

Yeni Opel Corsa Türkiye’de satışa sunulmadan önce birçok ödüle de layık görüldü. Auto Bild okuyucuları tarafından küçük otomobil kategorisinde “Yılın Şirket Aracı” seçilen yeni Opel Corsa “Avrupa’da Yılın Satın Alınması en Mantıklı Otomobili” AUTOBEST 2020 ödülünün ve son olarak Auto Bild ve Computer Bild’in  okuyucu oylarıyla “Connected Car Award” olarak adlandırılan “2019 Bağlanabilir Otomobil Ödülü”nün sahibi oldu.

Sportif Ruhlu

Tasarımında olduğu kadar sürüş keyfinde de dinamik ve sportif olan Opel Corsa’yı rakiplerinden ayıran en temel özelliğinin sportif sürüş keyfi olduğunu düşünüyorum. Alçakta konumlandırılmış sürücü koltuğuna geçtiğimde sıra dışı bir küçük otomobile bindiğimi hissettim. Atak yapısı, yol tutuşu ve sürüş kabiliyetiyle aynı zamanda sınıfının aerodinami şampiyonu yeni Opel Corsa’yı kullanmak çok keyifli.

“Teknolojileri ile sınıfına öncülük ediyor”

Yeni Opel Corsa, IntelliLux LED Matrix Far teknolojisi ile ilk defa B segmentine öncülük ediyor. Akıllı far teknolojisi sayesinde sistem yol ve çevre koşullarına bağlı olarak ışık kümesini ayarlıyor.

“ Farklı donanımlarıyla herkese uygun bir Corsa var!”

Yazının Devamını Oku

Güçlü ve Şık | Mercedes-Benz Yeni GLC

18 Mart 2020
Dilinizden anlayan, güven duyduğunuz ve her türlü yolda aradığınız konforu bulduğunuz bir model mi arıyorsunuz? Bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

Premium marka deyince şüphesiz ilk akla gelen markalardan Merdeces’in bu kez makyajlanan GLC 220d 4Matic Off-Road donanımını test ettim.

 “Göz alıcı ve sağlam dış görünüş”

Bal köpüğüne kaçan “Metalik Mojave Gri” rengi ve off-road donanıma özel krom detaylı dış tasarımıyla beni karşılarken çok göz alıcı durduğunu itiraf etmeliyim. Kendisiyle hemen tanışmak istedim.

 “Geniş ve kaliteli iç hacim”

Yumuşak deri ve ahşap malzeme ile kaplı ön panel hem sade hem de sıcak bir görünüm kazanmış.  Genelde ahşap tasarımları biraz yaşlı bulurum ama bu modelde kesinlikle böyle bir duruş sergilemiyor. Üstelik, yüzlerce renk tonundan birini seçeceğiniz ambiyans aydınlatmasıyla bu görünümü zevkinize göre şekillendirebilirsiniz.

Mercedes bir otomobile bindiğimizde sürücü ve yolcu odaklı düşünülmüş bir iç kabin tasarımının bizi beklediği koşulsuz bir gerçek. İhtiyacınız olan tüm düğmeler yerli yerinde. Özellikle, koltuk ısıtmasından elektrikli koltuk ayarlarına kadar tüm koltuk, merkezi kilit ve cam ayar düğmelerinin kapı içinde toplanmış olmasını akıllıca ve pratik buluyorum.

Geniş boyutlarına rağmen yüksek çözünürlüklü geri görüş kamerası, 360 derece kamerası ile tepeden görünümü, son derece hassas sensörleri ve isterseniz devreye alacağınız aktif park özelliği ile Mercedes GLC’yi kolaylıkla park edebilirsiniz.

Yazının Devamını Oku

Sıra Dışı Olmayı Sevenlere DS3 Crossback!

8 Mart 2020
İlk gördüğünüz andan itibaren tasarımıyla farklılığını hissettiren markalar vardır. DS markası, tüm modellerinde tasarım konusunu büyük bir titizlikle ele alıyor ve sıra dışı modelleri bizlerle buluşturuyor. İşte, bunlardan biri de B segmenti SUV modeli “DS3 Crossback , La Première”

“La Première: sınırlı sayıda özel versiyon”

Heykel tıraşın elinden çıkmışçasına ince bir işlikle ve titizlikle çalışılmış DS modelleri gerçekten cezbedici. Modern ve zarif görüntüsüyle dikkatleri üzerine çıkıyor. “La première” ise DS3 Crossback’in sınırlı sayıda üretilen özel versiyonu. Özellikle gece görüntüsüyle adeta ışıldayan bir mücevher gibi büyüleyici ve göz kamaştırıcı duran DS Matrix Led Vision farları, teknolojisiyle de bir o kadar işlevsel.

DS3 Crossback’in dış tasarımında bir dikkat çeken nokta da gizli kapı kolları. Sadece ihtiyaç duyduğunuzda beliren gizli kapı kolları, bu zarif tasarımla bütünleşiyor.

Siyah, beyaz tavan ve farklı gövde renkleri ile DS3 Crossback’i zevkinize göre tercih edebilirsiniz. Benim favorim siyah tavan ve milenyum mavi gövde rengi kombini. Dinamik jant tasarımı ve özel arka karartılmış cam tasarımı ile etkileyici dış görünümünü tamamlıyor.

Dış tasarımı kadar iç tasarımı da bir o kadar şık ve kaliteli. İnci görünümüne sahip özel dikişleri ve yumuşak malzemesiyle sıra dışı bir ön iç tasarım bizi karşılıyor Nappa deri ve saat kayışı şeklinde tasarlanmış koltuklar çok rahat ve ergonomik. Ön koltuklar elektrikli ve ısıtmalı. Konfora da bir o kadar önem veren marka iç tasarımın rahatlığı, başarılı izolasyonu ile uzun ya da kısa yolculuklarda sürücü ve yolcunun rahatını düşünüyor. İzolasyon iyi olunca da size sessiz bir otomobilde Hifi Focal Electra ses sisteminin keyfini çıkarmak kalıyor.

Yazının Devamını Oku

Sportif Şıklık Mercedes A180 Sedan AMG!

13 Şubat 2020
Mercedes A180d Sedan AMG ile sportiflikten ödün vermeden sedan otomobil kullanmanın konforunu yaşamak isteyenlere!

“Sportif ve şık tasarımı ile göz alıcı”

Jüpiter kırmızı rengi ve AMG donanım tasarımıyla hem sportif hem şık bir tasarıma sahip A 180d Sedan ile keyifli bir kaç gün geçirdik.

Dış görünümü kadar kullanım rahatlığı ve teknolojisiyle şehir içi ve şehir dışında tam bir yol arkadaşı. Premium segmentin konforunu sonuna kadar yaşayacağınız otomobil sunduğu teknoloji ile sürücüsüyle adeta bütünleşiyor.

Günlük koşturma içinde hayatımızın biraz daha kolay ve hızlı hale gelmesini hepimiz istiyoruz değil mi? Mercedes de bunu çok iyi biliyor ve bizi anlıyor.

Seyir halindeyken birçok ihtiyacımızı sesli olarak yerine getiriyor! A180 ile alışmak çok kolay :) 

Hava mı çok soğuk? “Hey Mercedes! Çok üşüdüm” demeniz, Onun klimayı açması için yeterli ya da kısaca “Klimayı 24 C’ye getir!” diyebilirsiniz.

Müzik mi dinlemek istediniz? “Hey Mercedes! Radyoyu aç” diyebilirsiniz. Mercedes’le hayatınız gerçekten kolaylaşıyor.

“Sezgisel Teknoloji”

Yazının Devamını Oku

Yeni Clio’yu Kadınlar Çok Sevecek!

28 Ocak 2020
Segmentinin lideri Clio HB, yeni tasarımı, dinamik sürüş beceresi ve sunduğu teknoloji ile bugüne kadar üretilen en iyi Clio olarak karşımıza çıkıyor!

Dış görünümüyle çok daha etkileyici

Yeni Clio ile Hatay’da gerçekleşen lansmanda bir araya geldik. Hatay’dan Suriye sınırına uzanan bir rotada test imkanım oldu. Dış görünümüyle çok daha etkileyici yeni Clio dıştan olduğu kadar malzeme kalitesi ve teknolojisiyle de beni bir o kadar heyecanlandırdı.

Birden fazla motor ve şanzıman seçenekleri ile satışa sunulan modelin 1.3 litre benzinli motor ve otomatik vitesli icon donanımını test etme imkanım oldu. Üstelik, R.S. Line paketinin de olduğu bu versiyonu beni benden aldı, diyebilirim.

Demir mavisi rengi ve sportif görünümüyle çok çekici olan yeni Clio, standart olarak sunulan led farları ve akıllı far teknolojisi (otomatik-kısa uzun geçişleri) ile gece sürüşünde çok konforluydu. Hatay yollarında bizzat deneyimledim.

391 Litre hacmi ile segmentinin en iyisi olarak karşımıza çıkan bagaj kapasitesi ve akıllı saklama alanlarıyla, küçük bir ailenin ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilir. Sürücü koltuğuna geçtiğimde beklentimin çok üzerinde bir ön panel tasarımı beni karşıladı. Malzeme kalitesi ve tasarımıyla premium hissini yaşadığım ön kısımda gereksiz hiçbir şey yoktu.

Ön panelde bizi karşılayan 9,3” büyüklüğündeki dikey tablet ekran oldukça fonksiyonel ve kullanımı rahat. Hassasiyetini de bir o kadar beğendim. Auto-Hold (yokuş kalkış desteği ) fonksiyonlu elektrikli el freni tasarım açısından göze hoş gelirken kullanım kolaylığı da sağlıyor. Kablosuz şarj alanının ise hayatımızı kolaylaştıran bir diğer güzel özellik olduğunu ekleyelim. Ergonomik ve kaliteli sürücü koltuğuna yerleşirken 8 farklı  (Beyaz, Mavi, Elektrik mavi, Sarı, Turuncu, Kırmızı, Yeşil ve Mor) iç ambiyans aydınlatması tasarıma ayrı bir şıklık katıyor.

Yazının Devamını Oku

Yeni Peugeot 2008 Göz Kamaştırıyor

22 Ocak 2020
Tasarımı ve teknolojisiyle iddialı, B SUV segmenti liderliğine şimdiden aday Peugeot 2008 modeli ile Kemer Country’de gerçekleşen lansmanda tanıştık.

“Büyüyen Boyutları ile C Segmentine Göz Kırpıyor ”

3008, 5008 ve 508 modellerinden sonra 2008 de yenilenerek Peugeot’unun modern tasarım ve teknolojik donanımlarına kavuşmuş. Peugeot’nun yeni tasarım dilini çok beğeniyorum. Sanırım bu konuda yalnız değilim, satış rakamları da bunu ispatlıyor.

Boyutları da bir hayli büyüyen Peugeot 2008, adeta küçük bir C SUV segmenti modeli haline gelmiş. Bagajı da bir önceki modele göre 84 lt daha artarak 434 lt seviyesine ulaşmış.

Yeni 2008’ in ön farında yer alan ve Peugeot’nun imzası haline gelen “aslan pençesi” detayları ve 508’den sonra 2008’de de yer alan ön ızgaranın hemen iki yanında aşağı doğru sarkan “aslan dişleri” şık görünümünü tamamlıyor. Peugeot modellerinin bu kendine has ön tasarımı, markanın kesin çizgilerle ayırt edilmesini sağlıyor.

Arka kısımda ince far tasarımı dikkat çekiyor ve tabi yine aslan pençesi detayları burada da yer alıyor. Özellikle, gece sürüşlerinde bu detay önünüzde seyreden modelin Peugeot olduğunun en güzel kanıtı.

Yazının Devamını Oku

Yerli Otomobil İle Tanıştım!

7 Ocak 2020
Hakkında çok konuşulan, tartışılan ve bir o kadar merakla beklenen “Yerli Otomobil” ile geçtiğimiz hafta tanıştık. TOGG’un davetlisi olarak katıldığım lansmana büyük ilgi vardı. Böyle tarihi bir ana şahitlik etmek benim için çok değerli ve heyecan vericiydi.

“C segmenti SUV modeli, 2022 yılında satışa sunulacak ”

Yerli otomobilin, C- SUV ön gösterim modeli ve C-Sedan konsepti tanıtıldı. Bursa Gemlik’te kurulacağı duyurulan fabrikanın 2022’de seri üretime geçmesi ve C-SUV modelinin aynı yıl satışa sunulması bekleniyor.

Marka ismi henüz belli olmayan otomobilin, TOGG tarafından isim çalışmalarına büyük bir titizlikle devam ediliyor. Global pazara açılacak markanın, farklı dillerde yanlış anlaşılmalara sebep olmayacak, prestijli ve tarzına yakışır bir isme sahip olması hedefleniyor.

Tamamen elektrikli olarak üretilecek yerli otomobilin çağımızın ve geleceğin ihtiyaçlarına cevap vermesi hedefleniyor. Seçeceğiniz pil konfigürasyonuna göre sunduğu 300 km veya 500 km kadar menzili, 30dakika altında %80 hızlı şarj teknolojisiyle günümüzün ötesinde olduğunu gösteriyor. Demek oluyor ki İstanbul’dan İzmir’e, Ankara’dan Antalya’ya kesintisiz yolculuk yapabileceğiz.



Tabi, şarj konusu gündeme gelince diğer bir konu da ülkemizdeki alt yapı konusunun yeterliliği oluyor, haliyle. Bu konuda da Zorlu Enerji ve e-şarj iş birliğinde 2022 yılına kadar ülkemizdeki şarj istasyonlarının ihtiyacımıza cevap verecek şekilde hayata geçeceğini öğrendik.

Yazının Devamını Oku

Yılın En Şehirli 4x4’ü Suzuki Jimny

24 Aralık 2019
İkonik tarzı, dikkat çekici rengiyle çok sıradışı bir 4x4: Suzuki Jimny!

Doğa tutkunları, dağ tepe, kar kış, yağmur çamur demeden yol almayı sevenler için Suzuki Jimny ideal bir yol arkadaşı. Peki, arazi performansını ve kabiliyetini çok iyi bildiğimiz Jimny’nin aynı zamanda en iyi şehirli otomobil olduğunu biliyor musunuz? Evet, bu küçük arazili aynı zamanda 2019 Dünya Otomobil Ödülleri “şehir otomobili” kategorisinde 1. seçildi.

Dikkat çekici dış tasarım

Düz ve keskin hatlara sahip bu ufak boyutlu 4x4, şirin ve sağlam bir görünüme sahip. Ön ızgarası ve yuvarlak led farlarıyla kendine özgü bir karakteri var.
Suzuki Jimny’nin sıra dışı tasarımı “Kinetik Sarı” rengiyle birleşince bir bakan bir daha bakıyor, diyebilirim. “Otomobilim tarzıyla fark yaratsın, sürüden ayrılsın” diyenlerdenseniz, Jimny kesinlikle bu kategoride!



Yazının Devamını Oku