Ayça Çizer

Citroen C5 AirCross’la Uçan Halı Etkisi

12 Aralık 2019
Citroen C5 Aircross geniş iç hacmi, bağımsız üç arka koltuğu ve sunduğu sürüş konforuyla trafikte ve uzun yolculuklarda hayatımızı kolaylaştıran bir yol arkadaşı olarak karşımıza çıkıyor.

Geniş hacim ve bağımsız üç arka koltuk

Citroen C5 dış görünümüyle de dikkat çekiyor. Bence sevimli ve yumuşak hatlara sahip bir tasarımı var. İsterseniz gövde, tampon, tavan rayı, koltuk vs. gibi iç ve dış kısımlarda farklı renk seçenekleri ile otomobilinizi zevkinize göre kişiselleştirebilirsiniz.

Citroen C5 Aircross’un birçok özelliği var. Her biri de ayrı fonksiyonel ve güzel. Ama onu farklı kılan geniş hacmi, bağımsız üç arka koltuğu ve bu koltukların ergonomik özel malzemeden üretilmiş olması ve tabi ki uçan halı etkisi yaratan özel süspansiyon sistemi.

Geniş iç hacmi ve saklama alanlarıyla size ve ailenize küçük bir ev konforu sunuyor, adeta. Arka koltukların, bağımsız ve eşit büyüklükte üç koltuk olması, orta zeminde her hangi bir yükselti de (shaft tüneli) olmayınca, üç yolcunun rahat ve konforlu şekilde yolculuk etmesine olanak sağlıyor. Bu durumun tek dezavantajı arka koltukta orta kolçağın bulunmaması.

Üstelik nappa deri kaplanmış ve üst seviyede özel malzemeden üretilmiş koltuklar size evinizin koltuğunda oturuyormuşçasına rahatlık hissi veriyor.

Fonksiyonel bagaj

Yazının Devamını Oku

Alfa Romeo Ruhunun SUV Hali: Stelvio

5 Aralık 2019
Bu hafta Alfa Romeo’nun ilk SUV modeli Stelvio ile beraberiz. Alfa Romeo denilince akla ilk gelen 'sürüş keyfi'dir. Siz de Alfa Romeo sürüş keyfini yaşamak ama SUV kullanmak isteyenlerdenseniz gelin Stelvio'yu birlikte inceleyelim.

Alfa Romeo’nun ilk suv modeli Stelvio

Alfa Romeo ruhunu fazlasıyla hissedebileceğiniz bu premium sportif suv, ismini de İtalya’nın yüksekliği ve virajlarıyla ünlü Stelvio geçidinden alıyor.

Stelvio, dış görünümüyle de marka mirasını en güzel şekilde taşıyor. Kendine has far tasarımı, ikonik üçgen ızgarası ve yan tarafta duran plakalığıyla Alfa Romeo modellerinden alışkın olduğumuz çekici ön görünüme sahip.

Yıllara meydan okuyan İtalyan stili ve kalitesi

Alfa Romeo tasarım konusunda gerçekten başarılı bir marka. Stil sahibi, zamana meydan okuyan güzel otomobiller üretiyor. Aynı gardırobumuzda sakladığımız üzerinden yıllar geçse de güzelliğinden bir şey kaybetmeyen bir elbise, bir çanta gibi…

Stelvio, tasarımı kadar performansı ve kalitesiyle de iddialı. Malzeme kalitesini otomobilin içinde ve dışında fazlasıyla hissediyorsunuz.

Kaliteli ve hafifletilmiş malzemeden üretilmesi performansına büyük katkı sağlamış. Böylece, 0’dan 100km hıza ulaşması sadece 5,7 saniyede gerçekleşiyor ve onu sınıfın en hızlı suv’u yapıyor.

Yazının Devamını Oku

Lüksün Sade ve Zarif Hali Volvo S90

29 Kasım 2019
Lüks anlayışı kişiden kişiye değişir. Kimi gösterişi, şatafatı sever; kimi de sadeliği ve zarafeti…Siz de otomobilinizde lüksün sade bir şıklıkla sunulmasını sevenlerden misiniz? Tabi kalite, güvenlik ve teknolojiden ödün vermeden…  Gelin Volvo S90’ı birlikte inceleyelim.

Zarif ve şık tasarımıyla geniş hacimli sedan

Konu otomobilde güvenlik olunca belki de ilk akla gelen markaların başında gelir Volvo. Tabi, malzeme kalitesi ve teknoloji konusundaki inovatif tarafı da iddialı olduğu diğer alanlar.

Son yıllara kadar tasarım konusunda da epey yol aldığını eklemek de fayda var.

Dış tasarımındaki yeni ön yüzleri, sade, işlevsel ve kaliteli iç dizaynları ile bu alandaki açıklarını da kapattılar.

İşte, geniş hacmiyle aileniz ya da iş için tercih edebileceğiniz S90 modeli de Volvo kalitesini ve ruhunu yansıtan en güzel modellerden…

Test aracım Volvo S90 Inscription Plus donanımındaydı. 2.0 litre motor hacmine sahip, dizel otomatik versiyon.

Thor’un Çekici’ni simgeleyen gündüz led farlı ve şık krom ızgarasıyla S90’ın ön kısmı etkileyici bir görünüme sahip.

Bagaj genişliği 500 litre ancak alçak yapısı ve içeri doğru uzanan derinliği nedeniyle işlevselliği tartışılır. Anahtarsız giriş ve çalıştırma özelliği de var.

Yazının Devamını Oku

Çevreci ve Hibrit: Toyota Yaris

21 Kasım 2019
Yeterince kalabalık, kirli ve gürültülü şehir hayatında; pratik, çevreci ve sessiz bir otomobil arıyorsanız, size biraz Toyota Yaris’in Hybrid versiyonundan bahsedeyim.

Yaris Hybrid’i anlatmaya başlamadan önce kısaca hibrit otomobillere değinmek istiyorum.

Hibrit otomobil nedir? Elektrikli otomobilden farkı nedir?

Hibrit otomobiller bir çeşit elektrikli otomobil olmakla birlikte %100 elektrikli otomobil değiller. Hibrit kelimesi aslında “melez” anlamına geliyor. Otomotiv dilinde ise benzinli ve elektrikli motorların bir arada kullanılmasını ifade ediyor. Özetle, hibrit otomobillerde iki motor (elektrikli ve benzinli) bir arada kullanılır ve kullanıcısına pek çok avantaj sağlar. Elektrikli motor devredeyken otomobiliniz sessiz çalışır, çevreye zararlı gaz salınımı yapmaz ve yakıt tüketmez. Bununla birlikte %100 elektrikli otomobillerden farklı olarak, dışarıda bir şarj istasyonunda şarj etmeniz gerekmez. Hibrit otomobiller, frene bastığınızda, seyir halinde gazdan ayak çekildiğinde ve gerektiğinde benzinli motordan destek alarak, şarj olurlar.

Sessiz, dinamik, pratik şehir otomobili

Küçük boyutlarıyla oldukça sportif ve bir o kadar dinamik görünen Yaris, mavi gövdesi ve siyah tavanıyla göz alıcı duruyor. Elektrikli motorun simgesi olan mavi Toyota logosunun da otomobilin rengiyle bütünleştiğini eklemeliyim.

Katalogda 4’ü çift renk olmak üzere 14 farklı renk seçeneği mevcut. Şahsen favorim test otomobilimin mavi-siyah çift kombin rengi oldu.
Yaris’te şehir içinde kullanacağınız bir otomobilde aradığınızı fazlasıyla bulabilirsiniz. Anahtarsız giriş ve çalıştırma, geri görüş kamerası, arka ve yan karartılmış camlar, elektrikli yan aynalar, kendiliğinden kararan iç dikiz aynası, soğutmalı torpido, usb girişi gibi bir çok donanıma sahip.


Yazının Devamını Oku

İkonik Model Nissan Micra Artık Bambaşka

15 Kasım 2019
Nissan Micra’nın merakla beklenen yeni modeli Türkiye’ye geldi!

Yumuşak hatları ve sevimli tasarımıyla bugüne kadar ağırlıklı kadınlara hitap eden model daha dinamik ve atletik olan yeni tasarımıyla sportif bir görünüme kavuştu. Böylece kadınlarla birlikte erkeklerin de tercih edeceği bir model halini aldı.

Kaslı ve dinamik yapısıyla çok daha sportif

Tasarım dili otomobilin sportifliğini her açıdan vurguluyor. Önden bakıldığında çekik farları daha bir agresif görünüyor. Kaputun önünden başlayarak otomobilin yanından arka kısma kadar devam eden çıkıntı ile kaslı bir görünüme kavuşmuş.  Otomobilin 5 cm kısalması ve arka kapının coupe otomobillerdeki gibi yukarıdan açılması da sportifliğini destekleyen diğer unsurlar.

Alçalan yüksekliğine karşın en ve boy olarak ölçüleri artmış, yeni Micra eskisinden çok daha geniş. Bagaj hacmi ise 300 Litre. 10 farklı renk seçeneği bulunan Micra’nın, kırmızı, mavi ve turuncu renkleri favorim.

Arka kısımda uzun boylular dikkat

Arka kısımda iki yolcu rahat oturabilir. Şaft tüneli gayet kısa, herhangi bir havalandırma menfezi ya da güç ünitesi bulunmamakta. Diz mesafesi fena değil ancak boy mesafesi biraz sıkıntılı. Özellikle 1.75’in üzerindeki yolcular için çok konforlu olacağını söyleyemeyeceğim.

Koltukların kumaş kalitesini ve sportif yapıyı vurgulayan tasarımını beğendiğimi de eklemeliyim.

Yazının Devamını Oku

DS7 Crossback İle Pırlanta Gibi Işıldayın!

8 Kasım 2019
Kendinizi çok özel hissettiğiniz bir otomobile bindiniz mi, hiç? Sürücü koltuğuna geçtiğinizde sadece bir otomobil değil, çok daha fazlasını hissettiğiniz oldu mu? Ben, DS7 Crossback ile tanıştığımda bunları fazlasıyla yaşadım. Hadi, bir an önce bu güzel Parisli'yi sizinle tanıştırayım.

Avant-garde ruhuyla otomobilde Fransız modasını yaşatıyor

DS7’nin hem iç hem dış tasarımında o kadar iyi çalışılmış ki otomobil üretmekten ziyade ince ince işlenmiş bir mücevher gibi… Premium segmentte tasarım ve teknolojisiyle alışılmışın dışında, stil sahibi bir otomobil, DS7 Crossback!
Otomobilin kilidini açtığınızda elmas görünümündeki dönen ve mor ışık yayan led farları bir harika. Altıgen şeklindeki krom detaylı, parlak ön ızgarasıyla şık bir bütünlük oluşturmuş. Arka stopları ise 3D led üç boyutlu lazer gravür teknolojisiyle üretilmiş. Özetle, otomobile bir bakan bir daha bakmak istiyor.




555 Litre bagaj hacmi ile sınıfının en iddialı bagaj hacmini sunuyor. Üstelik “Easy Paket” ile anahtarsız otomobile giriş yapabiliyor, kollar doluyken ayakla ve kumandadan bagajı açma imkanı sağlıyor.

Arka kısımda elektrikli koltuklarla konforumuz yerinde

Yazının Devamını Oku

Mazda Mx-5 30. Yıl Serisi, Bir Bakan Bir Daha Bakıyor!

30 Ekim 2019
Bazı özel otomobiller vardır, bir kere baktığınızda gözünüzü alamazsınız! Hemen hangi marka, model diye tanımak istersiniz. İşte, zaten Mx-5 tasarımıyla çok özel bir otomobil iken, 30. yıla özel olarak üretilen serisiyle çok daha çarpıcı ve sıra dışı!

Racing turuncusu ile yeniden doğuyor!

30 yıldır yollarda olan Mazda Mx-5, dünyanın en çok satan roadster modeli. Bilmeyenler için roadster, arka koltukları olmayan, arkadan motorlu, sadece iki kişilik üstü açılan, kilo başına düşen yüksek beygir gücü sayesinde seri ve genelde pahalı otomobil türü olarak tanımlanabilir. Genel özelliklerinden biri de arka tarafının kısa, ön tarafının uzun olmasıdır.

Mx-5, 30. Yıl özel seri racing / yarış turuncusu rengi ile aynı zamanda gündoğumunu da simgeliyor. Bu özel otomobil dünya genelinde sadece 3.000 adet üretildi. Ülkemize de 6 adet geldi. Otomobilin üzerinde özel seri numarası da yer alıyor. Böylece, otomobilin gerçekten size özel üretilmiş olduğunu hissediyorsunuz.

Mazda severler “Jinba İttai” felsefesini iyi bilir: “Otomobil ve Sürücüsünün Mükemmel Uyumu” olarak tanımlanır. Aynı, at ve binicisinin tek vücut halinde mükemmel uyumu yakalaması gibi Mazda otomobillerinde de aynı uyumu yakalayan sürücü, otomobillinden maksimum performans ve sürüş keyfini alır. Mx-5’de bu uyumu yakalayacağınız ve sürüş keyfinin tam anlamıyla tadını çıkaracağınız çok özel bir model.

Spor otomobil kullanma zevkini şehirde yaşamak isteyenlere!

Mazda Mx-5, 30.yıl özel serisinin turuncu detaylı iç dizaynını çok etkileyici buldum. Recaro marka Alcantra (Alcantara döşeme, mikrofiber, derinin lüks hissini ve kumaşın dayanıklılığını sunan oldukça üstün ve teknolojik bir malzemedir.) koltuklarından, kapı döşemelerine, vites kolundan gösterge paneline kadar ince bir zevkle turuncu detaylara yer verilmiş. Fren kaliperlerinin (ön Brembo / arka Nissin) turuncu renkli olması, özel dövme hafif alaşımlı Rays marka jantlarını çok daha çarpıcı göstermiş. Jantları diğer Mx-5’lerden farklı olarak daha hafif üretilmiş. (*Fren kaliperi: frenlemeyi sağlayan hidrolik parça)

Tabi, Mx-5’in bir güzel tarafı da tavanın açılabilir özellikte olması. Güzel havalarda üstü açık bu özel otomobille gezmek öyle keyifli ki! Üstelik koltukları biraz daha alçak olduğu için rüzgar da çok rahatsız etmiyor. Dokuz hoparlörlü Bose ses sistemiyle tavan açıkken bile müziğin tadını çıkarmaya devam edebilirsiniz.

Yazının Devamını Oku

Ekonomik Fiyatlıyla Arazide İddialı SUV: “Dacia Duster”

23 Ekim 2019
Otomobil alırken beklentiler kişiden kişiye değişir. Ekonomik fiyata arazide güçlü, şehirde pratik bir SUV’a sahip olmak isterim diyenlere, Duster güzel bir alternatif. Duster’da bir SUV’da ihtiyacınız olan birçok şeyi bulabileceğiniz gibi beklentinizin üzerinde sürprizlerle de karşılaşabilirsiniz.

“Dış görünümü göz dolduruyor”

Duster’ın bakıra kaçan turuncu rengi çok yakışmış. Bu rengi krom yan aynalar, tavan barları ve siyah ızgara tamamlamış. Üçe bölünmüş gündüz led farlarının tasarımını dikkat çekici buldum. Katalogda 9 farklı renk seçeneği bulunmakla beraber benim favorim turuncu ve mavi.

Eller serbest Dacia kart sistemi ile de araca yaklaştığınızda otomatik olarak sizi tanıyıp, kilitleri açarken uzaklaştığınızda otomatik olarak kilitleniyor. Anahtarsız çalışma özelliğinin olduğunu da ekleyelim. Özetle, Duster’ın kilidini açmak, kapatmak, aracı çalıştırmak ve kapatmak için tek yapmamız gereken Dacia eller serbest kartını/anahtarını çantanızda bulundurmak. :)

Bagajımızın kilidi anahtardan da açılıyor ama kapağını manuel olarak kaldırmamız ve kapatmamız gerekiyor. C segmenti araçlarda kapak da ağırlaştığı için manuel kapanışlarda biraz zorlandığımı eklemeliyim. 478 Litre bagaj hacmimiz koltukları yatırdığımızda çok daha geniş boyutlara ulaşıyor, üstelik tavan barlarına bisiklet, kayak ya da tavan bagajını yerleştirebilir, taşıma kapasitemizi rahatlıkla arttırabiliriz. Duster, ailenizle birlikte tatile, araziye, doğaya giderken, bagajlarınızı, eşyalarınızı yerleştirebileceğimiz yeterli bir hacim sunuyor bizlere.

“Ferah ve sade bir arka kısım bizi bekliyor ”

Arka tarafta rahat bir baş ve diz mesafesi bizi karşılıyor. Tavanın açık renk oluşu iç kısma ferahlık katıyor. Orta kolçak, havalandırma menfezi mevcut değil. 12V soket hemen pandizotun yanına, sağ köşeye yerleştirilmiş, gerektiğinde bagaj tarafı ve arka yolcular için ortak kullanım olanağı sunuyor. Yine de arka kısımda en azından bir tane USB girişi olmasını beklerdim. Ortadaki tümsek alçak olduğu için arka koltukta üç kişinin rahatlıkla yolculuk yapabilir.

Yazının Devamını Oku