Ya hareket edin ya da harekete geçin

Bazılarımız koşuyor, çoğumuz oturuyor. Tamam, oturalım. Ama oturduğumuz yerden bari koşanlara destek atalım.

Haberin Devamı

Kelebek’ten tanıdığınız Yonca Tokbaş yine koşuyor.
Bu kez aynı koşuda bir arkadaşım daha var, Aslı Balakin.
“Benden size bir çağrı gelse, ‘Hadi birlikte koşalım’ desem” diyor Aslı. Ben tembelim, koşmam.
“O zaman” diyor Aslı, “Siz bana desteğinizi verin. Ben dağ tepe demeden koşayım.” İşte o olur.
Aslı oğluyla birlikte yağmur, çamur, kar demeden antrenman yapıyor şu günlerde. Durmadan bir maraton koşmak için. O koşarken bizlerden gelecek bağışlarla ihtiyacı olan bir kişiye akülü tekerlekli sandalye alabilmek için.
4 Mart’ta 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Antalya Maratonu Runtalya’da koşacak Aslı. Bu maraton 2005’ten bu yana Antalya’da gerçekleşiyor ve beş kıtada 45 ülkeden gelen sporcularla evrensel bir yarış olma yolunda ilerliyor. Runtalya, atletizmin gelişmesi ve amatör sporcuların teşvik edilmesinin yanı sıra farklı sosyal organizasyonlar için de önemli bir güç olma niteliği taşıyor.
Adım Adım ise ilk günden bugüne 713 AA sporcusu, 1159 yardımseverlik koşusu düzenleyerek, 14 bin 597 bağışçıdan 1 milyon 932 bin TL bağış toplayarak 9567 kişiye yardımcı oldu.
Aslı’ya destek olmak için Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) adına bağışta bulunabilirsiniz.
Aynı maratonda Yonca da bağış toplamak için koşacak. “Ben koşarken bağışlarınızla beni yalnız bırakmayacağınızı biliyorum. Sadece 1 TL bağış yapsanız bile beni manevi olarak desteklerken, akülü sandalye ihtiyacı olan herhangi birinin umudu, onu uçuracak kanatları olacaksınız” diyor.
Başta 21 kilometre koşmayı planlayan Yonca, ufak bir sakatlık geçirdi, menisküsünde ikinci derece yırtık oluştu. 6-8 hafta arası koşmasının uygun olmadığı söylendi. Tam Runtalya öncesi olunca, pek üzüldü.
Runtalya’da TEGV’in Ateşböceği projesine bağış toplamak için 21 kilometre koşmasının zor olduğunu söyleyince doktor, o da başka bir çözüm buldu. 10 kilometreye yazılıp dizi izin verdiği sürece koşacak, olmadı yürüyecek. Onu desteklemek istiyorsanız TEGV’e bağış yapın.
“Bağışlarınızın o çocukların hayatındaki etkisini size rakamlarla anlatamam. Bunun parayla ölçülebilmesi de imkansız. Hayatla-rında dönüm noktasısınız” diyor. Bir çocuğun bir yıllık eğitimi için TEGV’e 60 TL bağışlamanız yeterli.
“Önemli olan bağışınızın miktarı da değil” diyor Yonca,  “Bağışladığınız miktar ne olursa olsun, ‘hiç’ten çoktur. Bir harekettir. Ben nasıl olsa bu yola çıkacağım. Sizlerin de elinizden geldiğince bağış yapabilmeniz ve bir çocuğun hayatına dokunmanız önemli.”

Haberin Devamı

Hafif Müzik’ten ikinci online konser

Haberin Devamı

Kanyon’daki The House Cafe’de geçen ay Melis Danişmend konseriyle başlayan akustik konserler serisi yarın Malt’la devam ediyor.
Bu konseri küçük bir topluluk yerinde izleyebilse de konser aynı anda hafifmuzik.org üzerinden canlı ve ücretsiz olarak yayınlanıyor.
Geçtiğimiz ayki konser harikaydı. Yarın 22.30’daki Malt konserini de kaçırmamanızı tavsiye ederim.
Malt, konserde “Deprem”, “Aşkın Gözü”, “Yeniden”, “Gol” ve Nilüfer ile birlikte yaptıkları “Ara Sıra Bazı Bazı” gibi şarkılara yer verecek. Vokalde, Cenk- Erdem ikilisinden tanınan Cenk Durmazel, basgitarda Cenk Turanlı ve gitarda Barış Ertunç, davulda ise Mehmet Demirdelen olacak.

Yazarın Tüm Yazıları