‘Turnuvam var’ deyip kortta para avına çıktı

TANGO Pasion, Nina Corti, Gypsy Kings, Georges Moustaki ile Ladies First gibi konser ve gösterileri iptal edip, bilet bedellerini iade etmeyen Turgay Yağan, Uluslararası Legends Tournament Tenis Turnuvası'nda da ortaya çıktı. Turnuva üç ay önce iptal edildi, bilet paraları geri ödenmedi.

ORGANİZE ettiği konserlerin biletlerini sattıktan sonra, gösterileri iptal edip, topladığı paraları iade etmeyen organizatör Turgay Yağan, bu kez de tenisseverleri üzdü. Boris Becker, Charly Steeb, Michael Stich, Emilio Sanchez gibi dünyaca ünlü tenisçilerin de katılacağı Uluslararası Legends Tournament İstanbul Tenis Turnuvası, Irak Savaşı gerekçe gösterilerek, üç ay önce iptal edildi. 50 milyon lira ile 300 milyon lira arasında satılan turnuva biletlerinin bedeli hálá iade edilmedi.

Turgay Yağan, daha önce de Tango Pasion, Nina Corti, Gypsy Kings, Georges Moustaki ve Ladies First gibi dünyaca ünlü sanatçılar için konser ve gösteriler organize etmişti. Yağan, bu hayali konserlerin sanatçılarını ve salonlarını önceden ayarlıyor. Sattığı biletlerin paralarını topluyor. Başlama saati geldiğinde ise, konser ya da gösteriyi iptal ediyordu. İptalle birlikte, salon ve sanatçıları ortada bırakan Yağan, sattığı biletlerin bedelini ise müşterilere iade etmiyordu.

İLK DEĞİL

Turgay Yağan'ın ilk konser iptali, geçen yıl Ankara Yükseliş Koleji'nde düzenlediği Tango Passion dans gösterisinde oldu. Salonun ısınma sorunu gerekçe gösterilerek, gösteri iptal edildi. Buna karşın bilet bedelleri müşterilere iade edilmedi. Yağan, Tango Passion gösterisini bu kez İstanbul Aya İrini'de düzenleyeceğini açıkladı. Biletlerini alan müşteriler, Tango gösterisinin iptal edildiğini ancak, Aya İrini'ye gittiklerinde öğrendiler. Hayali dans gösterisiyle topladığı para yanına kár kalan Yağan, bu kez Levent Kırca, Oya Başar Tiyatrosu'nda yeni bir gösteri düzenledi. Nina Corti ve Gypsy Kings konserinden oluşan bu gösteri de, ‘‘Kar yağışı’’ nedeniyle iptal edildi. Bu kez satılan bilet bedellerinin yanı sıra, salon kirası da ödenmedi.

Yağan, dünyaca ünlü Fransız şarkıcı Georges Moustaki için Cevahir Otel'de organize ettiği konserden de son anda vaz geçti. Yine bilet bedelleri iade edilmedi.

KORTUN KİRASI ÖDENMEDİ

Turgay Yağan, son olarak Tenis Magazin adlı derginin üstlendiği Uluslararası Legends Tournament İstanbul Tenis Turnuvası'nda ortaya çıktı. 22-23 Mart tarihleri arasında TED kortlarında gerçekleştirileceği açıklanan turnuvaya Boris Becker, Charly Steeb, Michael Stich, Emilio Sanchez gibi dünyaca ünlü tenisçilerin de katılacağı duyruldu. Turnuvanın gerçekleştirileceği tarihlerde TED kortları 8 milyar lira karşılığında kiralandı. Turnuvanın biletleri, 50 milyon lira ile 300 milyon lira arasında satıldı. Becker 'ı izlemek isteyen Türk tenis severlere, 22 milyar liralık bilet satıldıktan sonra, turnuva iptal edildi.

TED: Biz de kuşkulandık

TED
Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz, ‘‘İki gün için 8 milyar liraya kortlarımızı kiraladılar. Biletler basılıp, satılmaya başladı. Bir kısmı kulübümüz aracılığıyla üyelerimize satıldı. TED'de satılan biletlerin bedeli, 4.5 milyar lira oldu. Ayrıca, kort bedeli olan 8 milyar lira da bir türlü ödenmedi. Bunun üzerine, biz de Boris Becker'ın BCI Holding adlı kuruluşuyla temasa geçtik. Yaptığımız temaslar sırasında, turnuvanın asıl organizatörünün Tennis Magazin değil, Turgay Yağan olduğunu öğrendik. Tennis Magazin'le bir bağlantılarının bulunmadığı sorunlarla ilgili olarak Turgay Yağan'la temas kurmamız isteniyordu. Bunun üzerine kuşkuya kapıldık. Bilet satışını durdurduk. Bu sırada, turnuvanın iptal edildiği açıklandı. Nakit sattığımız biletlerin bedelini hemen üyelerimize ödedik. Ancak, firmanın POS makineleri üzerinden ödenen bilet bedelleri ise aradan 3 ay geçmesine rağmen hala üyelerimize iade edilmedi. Şimdi, aynı turnuvayı Eylül ayında gerçekleştireceklerini söyleyerek, yeniden bilet satışına hazırlanıyorlar’’ dedi.

Turnuva iptal edilmedi sadece eylüle ertelendi

TÜRKİYE Tennis Magazin'in imtiyaz sahibi Zeynep Somay, ‘‘Mart ayında düzenlenmesi gereken turnuva, savaş nedeniyle ertelendi. Mayıs ayında gerçekleştirmek için çalıştık ama katılımcı sporcuların takvimi uymadı. Şimdi, 13-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek’’ dedi. Turnuvanın gerçekleştirileceği yer konusunun henüz kesinlik kazanmadığına da değinen Somay, belki de belediyeyle anlaşıp, İstanbul'a yeni bir kort kazandıracaklarını da söyledi.

Satılan biletlerin bedeliyle ilgili olarak da derginin Müessese Müdürü Altan Akkaya bir açıklama yaptı. Bugüne kadar satılan 25 milyar liralık biletin 22 milyar liralık kısmını iade ettiklerine dikkat çeken Akkaya, ‘‘Geri kalanlar da, biletleri bize ulaştırmadıkları için bedellerini iade edemedik. Bu 3 milyar liralık bilet de zaten ödeme programına alındı. Bu program çerçevesinde ödemeleri gerçekleştireceğiz’’ dedi.
Yazarın Tüm Yazıları