Sporumuz ciddi sıkıntıda

MALİYE bakanlığımızın Türk sporunun ürettiği Spor Toto gibi şans oyunlarından elde ettiği gelirlerine el koyması, spor faaliyetlerinin durmasına neden olacak bir sıkıntı getirdi.

Spor federasyonlarımız bu şartlar devam ederse büyük mali sıkıntı içinde kalır. Aynı sıkıntı spor kulüplerimizin de başına gelecek.
Bir taraftan 2020 olimpiyatlarına aday olma girişimleri yaparken diğer yandan spor teşkilatının mali bunalım içinde bulunması her açıdan çelişkili bir hal almakta. Sporu ciddi bir olgu olarak değerlendirmediğimiz sürece, bu şekilde kısıtlamalar hem ülke sporuna hem de olimpiyat adaylığına ağır darbe vurur.
Büyük organizasyonlar
Önümüzde iki olimpiyat var. İlki 2010 Vancouver Kış Olimpiyatı ve diğeri ise 2012’de yapılacak Londra Yaz Olimpiyatı. 2011’de Erzurum’da Universaid Kış oyunları organize edilecektir. Ayrıca Dünya Basketbol Şampiyonası, Dünya Salon Atletizm Şampiyonası, Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası ve Dünya Golf Şampiyonası ülkemizde yapılacaktır. Bu nedenle büyük bir bütçeye, hem tesislerin yapılması ve hem de sporcuların yetiştirilmesi konusunda ihtiyaç vardır.
Aldığımız duyuma göre başbakanımız, Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız ve Maliye Bakanımız bir toplantı yaparak bu konuyu görüşeceklerdir. Bu durum spor camiasını bir hayli rahatlattı. Dileriz, sporun tüm aktif kuruluşları için yeterli ve uzun süreli olacak bir maddi kaynağın bir an önce karara bağlanmasıdır. Spor camiamız bunu heyecanla beklemektedir.
Yazarın Tüm Yazıları