Şort üstü ceket mi dediniz?

Koton pantolon ve bermuda şortlar yüksek sezonunu yaşarken, şortla ceket kombinleri her yeri sardı. Bu sezon, renkli pantolon ve şortlar nasıl kullanılıyor? 2013 yazının taze renkleri neler?

Haberin Devamı

NASIL GİYİLİR?

Düz kesim bermudaları spor ceketlerle birlikte kombinleyin. Koton pantolonun en güzel alternatifi de koton bermuda ve şehir şortlarıdır. İki sezon önce bu kombini tavsiye etseydim bana gülerdiniz ama şu an o kadar çok benimsendi ki, tüm erkek koleksiyonlarının defilelerinde bu kombin uygulandı.
Bu kombinde dikkat etmeniz gereken ince detaylar şunlar: Şort düz ve klasik kesimde, ceketse olabildiğince ince, spor, astarsız, vatkasız ve yıkanmış olmalı. Takım elbise ceketi bu iş için kesinlikle doğru değil. Keten ya da koton ceketlerinizi deneyin. Bermudanın da boyunun çok kısa ve cepli, çok ‘günlük’ durmamasına dikkat edin.
Khaki pantolon ve şortların en parlak ve cesur renklerini seçin. Örneğin yeşil, saks, kırmızı, mavi ve hardal gibi renkler bu sene çok moda. Mağazalarda yeşilin her tonu ve saks mavisini görebilirsiniz. Bermudalarda çok güzel duran bu canlı renkleri, beyaz polo yaka, pike tişortlerinizle ya da beyaz cepli keten gömleklerinizle giyin. Buradaki en önemli nokta çok parlak renklerdeki bermudaları bronzlaşmamış bacaklarınıza giymemeniz.

Haberin Devamı

BU DETAYLARA DİKKAT

Pantolon paçalarını hafifçe kıvırarak loafer ve espadrillerle giyin. Kombininizi, İtalyan sahillerinden fırlamış gibi, espadril ve loafer ayakkabılarla mutlaka çorapsız bir şekilde tamamlayın. 50’lerden bir detay olan paça kıvırmalar, yaz partileri, tekne gezileri ve hatta kumsallar için gayet uygun.
Yırtık, eskitilmiş, buruşuk olanlar daha revaçta. ‘Used’ etiketli ağartılmış, yıkanmış, eskitilmiş, taşlanmış, ikinci el görüntülü modeller, tişörtler dahil her üründe kullanıldı. ‘Vintage’ modasının bir uzantısı da diyebiliriz.
Bilekten bağlı spor ayakkabılar ve botlar şortlarla kullanılıyor. Geçen sezondan farklı olarak, bildiğimiz lastik, spor ayakkabılar dışında bilekli spor ayakkabılar çok moda ve şortlarla kombinleniyor.
Khaki pantolonlar, resmi giyinme tarzının bir alternatifi olarak, yavaş yavaş takım elbisenin yerini almaya başladı, smart-casual dediğimiz stilin demirbaşlarından biri oldu.

Haberin Devamı

Acelesi olanlara 7 adres

Herkes için bir koton pantolon, bir bermuda şort var. Biraz araştırmayla kendiniz için en doğrusunu bulabilirsiniz. Nerelerde mi? Faconnable, H&M, Gap, Vakko, Dockers, Pierre Cardin ve AVVA’nın koleksiyonlarında bu pantolon ve bermudalardan bulabilirsiniz.

Bilgisayarda elbise basmaya hazır mısınız?

Sonunda bu da oldu. Artık 3D printer’lar sayesinde bilgisayarın başına oturup kendi tasarladığımız elbiseyi, ayakkabıyı plastik olarak basıp giyinebileceğiz. Fakat biraz sabır şart. 3D printer’dan hayalinizdeki tasarımları basmak kağıt basmak kadar hızlı değil. Tasarımın teferruatına ve büyüklüğüne göre 8 ile 24 saat arası sürebiliyor. 3D printer’ların fiyatı 1300 dolar civarında.

Lüks direniş

Haberin Devamı

Direnişler lüks sektörüne de ilham verdi, Louis Vouitton, Gucci ve Swarovki gaz maskesi tasarladı. Tasarımcılar bu eserlerin derinlerimizdeki güvenlik korkusunu simgelediğini söylüyor. Kullanılmasa bile aksesuar olarak evin bir kenarına konulması öneriliyor.

Yazarın Tüm Yazıları